un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 12 noiembrie 2020

12 Nov 2020  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

    13 comentarii

  1. Cătălin Tănase

    12/11/2020 la 8:49 AM

    Mda, nașpa faza cu Google Photos, dar înțeleg cumva. Erau singurii care ofereau spatiu nelimitat pentru fotografiile stocate cu “resize”. Apple, Microsoft, Dropbox nici măcar nu au încercat să ofere ceva asemănător, așa că o vad ca un bonus care s-a terminat :)

      (Citează)

  2. If you have a Pixel 1-5, photos uploaded from that device won’t be impacted. Photos and videos uploaded in High quality from that device will continue to be exempt from this change, even after June 1, 2021.

    Ăsta e unul dintre motivele pentru care am Google Pixel. 🤓

      (Citează)

  3. din cate am inteles Genius e activa doar in cateva orase, dar asta e doar pt next day delivery sau si pt pick up point si returul in 60 zile, orasul meu nu e pe lista de Genius. Teoretic ar trebui sa poti beneficia de celelalte servicii nu?

      (Citează)

  4. Si ceva alternativa pentru Google Photos?
    Costul pentru 100GB am vazut ca ar fi pe la 10 lei/luna.

      (Citează)

    • Cătălin Tănase

      12/11/2020 la 10:21 AM

      Microsoft OneDrive, Dropbox, Digi Storage, Orange Cloud…

      http://letmegooglethat.com/?q=google+drive+alternatives

        (Citează)

    • Nu ai inteles intrebarea sau nu stii ce face google photos.

      Eu cred ca o sa aleg sa platesc ori la ei, ori pe un icloud de 5 lei/luna, in functie de cati gb imi trebuie. Linistea aia ca toate pozele isi fac backup in cloud automat si am poze de minim 4 ani salvate undeva e priceless. Nu vreau sa mai aud de drag and drop pentru treaba asta sau sa stau sa salvez poze.

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      12/11/2020 la 12:51 PM

      Ba am înțeles foarte bine întrebarea, pentru că folosesc Google Photos de când a apărut, nu doar pentru pozele de pe telefon ci și pe PC, pentru pozele făcute cu DSLR-ul.

      Cel puțin OneDrive și Dropbox fac același lucru, respectiv backup automat pentru pozele făcute cu telefonul sau pentru cele dintr-un anume folder din PC. Nu e nevoie de interventie manuală

      Dar da, nimic de pe piață nu face tot ce face Photos, după cum a zis și corny

      Google au gândit-o bine: au lăsat utilizatorii să adune cantități mari de poze astfel încât să le fie foarte greu să mai plece de la ei :)

      O să îmi fac abonament, că nu e scump

        (Citează)

  5. Cătălin Tănase:
    Microsoft OneDrive, Dropbox, Digi Storage, Orange Cloud…

    http://letmegooglethat.com/?q=google+drive+alternatives

    Google Photos nu e doar un simplu uploader de fisiere.
    Sunt cateva functii pe care le folosesc foarte des: cautare dupa o persoana sau obiect, filmuletele autogenerate sau diverse propuneri de a mixa fotografiile, filtrele si editarea in general.

      (Citează)

  6. si acum intrebarea de 100 de puncte este cum dracu imi downloadez toate pozele din google photos
    ca m-am lamurit cu serviciile lor, e clar ca viitorul este personal cloud

    da ca sa le mut pe personal cloud tb sa le dau jos intai si daca pentru a face asta e nevoie sa dau click pe fiecare si sa astept 3 zile pana se donwloadeaza toate, sunt mancat

      (Citează)

    • Sa inteleg ca este singurul loc in care ai toate pozele ?
      Cu plata sa fie serviciul si tot nu ar fi singurul loc in care le-as pastra.
      Acasa le pastrez in cloud pe un nas custom xpenology si backup automat periodic pe un al hdd in retea.

        (Citează)

    • Am poze peste tot :-) si nu neaparat eu,cat sotia.
      Le tineam si eu pe nas pana acu vreo 2 ani dar de la un mom dat nu a mai mers aplicatia de sincronizare de pe telef sotiei si asa ca nu s-au mai dus pe nas.

      E o mare pacaleala asta cu posibilitatea de a face poze oricand cu telefonul, ca ajungi sa faci 10 poze in loc de una si dupa cativa ani nu mai ai cum fizic sa te uiti la ele sau sa mai sortezi cele 10 cadre similare pe care le-ai facut in loc sa faci unul, doar pentru ca ai putut.

      De aia eu m-am apucat de niste ani sa printez de fiecare data cand am facut o poza buna.

      Dar la google era bine ca poti cauta in poze. Avem storage de 200 gb dar urmatorul nivel e 2 TB si costa prea mult, nu are rost, deci vom ramane cu planul actual pt backup de fisiere insa pozele va trebui sa le salvez din nou pe nas.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus