un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 10 noiembrie 2020

10 Nov 2020  ·

ȘTIRI  ·

7 comentarii

    7 comentarii

  1. Aici “Vedeți aici cum am mâncat un Impossible Whopper și cum mi s-a părut.” lipsește ceva link sau ceva.

      (Citează)

  2. Mda, au mai incercat si altii sa faca laptop-uri cu procesoare ARM si spre surpriza nimanui, s-a dovedit ca au probleme de performanta si compatibilitate.
    Sunt sigur ca sectantii din cultul de mac or sa gaseasca ceva bun de zis despre vandut in esenta un ipad la un pret mai mare, dar pt. restul nu cred ca va fi o miscare buna. Da, teoretic ar putea fi si unele avantaje la procesoarele ARM pe desktop, dar suntem departe de momentul ala. Poate peste 10 ani. Deocamdata singurul avantaj e pt. marginea de profit Apple, care nu mai sunt nevoiti sa cumpere nimic de la Intel.

      (Citează)

    • iPad-ul face destul de multe și probabil un hardware similar (SoC) pe un laptop ar merge destul de bine. Kit-ul pentru developeri promite și el, benchmark-urile n-au fost deloc rele. Pentru început e destul dacă se apropie de Intel ca performanță, dar la o eficiență mult mai mare.

      Sectanții, cum le spui, dacă n-au nevoie de Windows și emularea merge suficient de bine o să aibă numai de câștigat cu o eficiență mai mare. Aici vine acea inovație, nu în butoane și funcții care nu folosesc nimănui pe telefoane. O să dureze câțiva ani probabil până vor scoate ceva finisat, dar vor merge în paralel cu calculatoare pe Intel.

        (Citează)

    • @Claudiu, avantajul Apple este ca ei produc si o mare parte din softurile cele mai folosite pe MacBook-uri si astfel pot corecta eventualele probleme de incompatibilitate.

      Desi nu sunt fan Apple, cred ca va fi o miscare castigatoare. In ultima perioada performanta procesoarelor bazate pe tehnologie ARM a crescut considerabil de la an la an, in conditiile in care Intel a stangnat destul de mult.
      Norocul tehnologiei X86 este ca si-au revenit cei de la AMD si au venit cu niste procesoare foarte performante, astfel fortand si Intel sa iasa din amorteala.

        (Citează)

  3. AC Valhalla pare super prost optimizat.. cica rupe un 3090 in teste .. sper sa nu fie asa.. eu sunt “sarac” cu pv veche de 2 generatii :(

      (Citează)

  4. Nimic de Xbox :) ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus