un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 8 octombrie 2020

8 Oct 2020  ·

ȘTIRI  ·

11 comentarii

Diseară, la ora 19, AMD prezintă noi procesoare Ryzen, ocazie cu care voi decide și eu dacă le aștept sau merg pe actualele procesoare pentru un desktop nou. Daddy needs a new PC!

Puteți urmări Webstock live pe webstock.ro

    11 comentarii

  1. In Excel, limitele numarului de linii si coloane e data de versiunea aplicatiei.
    In vers. 32-bit, pana la Excel v.11 (Office 2003) exista limita de 65.536, ulterior marita in Excel v.12 (Office 2007).
    Versiunile pe 64 biti au inceput sa apara odata cu Office 2010.

      (Citează)

    • Corect, limitarea este data si de cat de veche este versiunea de Excel.

      In UK au afaceri, sisteme care inca functioneaza de la 1800 toamna, asa ca nu ma mira ca nu au facut update la o versiune de Office din ultimul deceniu.

        (Citează)

  2. La ce configuratie te gandesti pentru desktop?

      (Citează)

  3. Ce se mai stie de noile placi nvidia 3080 ? sunt chiar asa de bune sau e doar marketing si influenzareala ?

      (Citează)

    • Cea care va fi lansată peste un an o să fie și mai bună. Mai bine aștepți ca să nu-ți iei țeapă.

        (Citează)

  4. Ii cumperi PC lu Dragnea? Nu cred ca are ce face cu el momentan…mai bine mai astepti noile procesoare.

      (Citează)

  5. E gresit titlul ala cu excel, saracu nu are vreo vina ca utilizatorii sunt praf.

      (Citează)

    • Nu a zis nimeni ca este de vina Excelul. Doar ca are anumite limitari si ca utilizatorii ar trebui sa tina cont de acestea.

        (Citează)

    • Daca nu-ti da eroare si iti pierde datele in mod silentios are o vina. La un soft asa de complicat este un pic ne-realist sa te astepti ca utilizatorul sa stie toate limitarile.

        (Citează)

    • Daca este vorba de un utilizator care lucreaza cu peste 1 milion de linii, ar trebui sa cunoasca aceasta limitare. Banuiesc ca Ministerul Sanatatii are macar un om specializat pe Excel, care a facut niste cursuri sau macar a urmarit cateva zeci de tutoriale pe Youtube.

      1. Excel poate analiza peste 1 milion de linii, doar ca nu le poate importa direct. Dar le poti pastra pe un server extern si sa creezi o legatura de date. Apoi folosesti un pivot care sa-ti aduca in fata numai informatiile de care ai nevoie.
      2. Poate pentru un volum atat de mare de date, la nivelul unui stat precum Marea Britanie, ar fi recomandate alte solutii de analiza.
      Un exemplu este Power Bi care are posibilitatea sa proceseze mult mai multe date in timp real si este mult mai potrivit pentru un asemenea task.

        (Citează)

  6. Pesedeii se pregatesc de spaga aia grasa de la huawei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus