un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 27 octombrie 2020

27 Oct 2020  ·

ȘTIRI  ·

19 comentarii

Interfața Xbox series X și alte detalii:

    19 comentarii

  1. Enel incepe instalarea contoarelor furacioase, ne vor fura si mai mult deoarece inregistreaza un consum mai mare decat in realitate pentru ca vor contoriza inclusiv “gunoiului’ din retea- harmonic distortion
    https://youtu.be/Hu2dVWwovgE?t=345

      (Citează)

    • Interesant. Am vazut tot filmul, dar schema prin care fura cred ca e alta.

      Toate armonicile si distorsiunile, adica gunoiul din retea,reprezinta putere reactiva, care nu e inregistrata de un contor casnic.

      Contorul casnic inregistreaza doar puterea activa. Ca altfel imi puneam o baterie de condensatoare sa am factorul de putere =1 si generam putere reactiva.

        (Citează)

    • Articolul este despre Enel, cazul cu link e de la Cluj. Deci pe o zona pe care Enel nu instalează contoare.

      Și îmi place cum discutam de oameni care nu sunt specialiști de chestii tehnice. A auzit el de undeva. Unde sunt specialiștii (aka oamenii cu studii)?

      Dacă tot îți place de teoria conspirației ar trebui sa citești despte Soros, Bill Gates, vaccinuri, covid, etc. Asta pe lângă Enel, bineînțeles.

        (Citează)

    • Întotdeauna tehnologia modernă te fură sau îți face rău cumva, nu? Vezi 5G, telefoane mobile, radiația monitoarelor șamd. Plus că dacă-ți fură cineva în autobuz banii de pe cardul contactless frecând un POS de buzunarul tău?

        (Citează)

    • @CristiX, nu stiu daca baietii astia spun adevarul sau mint, dar pare un studiu destul de argumentat.
      https://www.bleepingcomputer.com/news/hardware/millions-of-smart-meters-may-over-inflate-readings-by-up-to-600-percent/

        (Citează)

    • Din februarie mi-au montat și mie un contor inteligent (locuiesc in Franța ( aici contorul se numește Linky )) și constat ca plătesc cam cu 10% mai mult ca înainte. Probabil e mai precis. Sunt multi nemulțumiți și pe aici care spun că acest contor nu face decât să te”spioneze” ,că iradiază etc. Sunt multi paranoici.

        (Citează)

  2. Serban Marius

    27/10/2020 la 9:32 AM

    Gurile targului spun ca astazi s-ar lansa Google Pay in Romania

      (Citează)

  3. “Destruction AllStars a fost amânat pe februarie.” – dar in februarie va fi gratuit pe PS Plus.

      (Citează)

  4. Eu am contor inteligent si cu toate astea m-am trezit cu o factura dubla ca pret fata de lunile precedente pentru ca “nu am transmis indexul si au estimat ei”. Le-am spus ca nu am trimis niciodata indexul si au bagat la inaintare ca eu sunt obligat sa dau indiferent ca este transmis de contor sau nu.

      (Citează)

    • Pe chestia asta de ce nu te muti la altcineva ?

        (Citează)

    • Nu stiu daca ajuta mutatul, contoarele le pune Enel distributie, de care nu prea poti sa scapi (sunt monopol pe zona de sud). Tu schimbi doar “dealerul” de curent, dar infrastructura ramane aceeasi. Imi imaginez ca Enel va fi si mai putin motivat sa activeze citirea automata pentru a o transmite altui furnizor.

        (Citează)

    • @Dan, citirea contorului se face de catre operatorul de distributie care nu poate fi schimbat.
      Tu poti sa iti schimbi doar furnizorul, care te va factura in continuare pe baza estimarilor/citirilor trimise de catre distribuitor.

        (Citează)

  5. Care stiti cu noul design al facebook-ului cum setez sa vad primele stirile de la nwradu (i-am dat like deja)? Au schimbat ceva la algoritm (erau setate primele) si m-am trezit ca de 1 sapt nu mai prind stirile zilnice din tehnologie.
    Iar acum se pare ca au scos/ascuns optiunea.
    Thx

      (Citează)

  6. Andrei G: e de catre operatorul de distributie care nu poate fi schimbat.
    Tu poti sa iti schimbi doar furnizorul, care te va factura in continuare pe baza estimarilor/citirilor trimise de catre distribuitor.

    Asta e interesant. Intrebarea ramane daca e o conspiratie: ne “fura” cineva sau doar producem/instalam (worldwide din cate vad) contoare proaste/netestate pentru simplul motiv ca lipseste controlul calitatii si am generalizat “las-o ba ca merge-asa”. In plus deviatiile de inregistrare (sunt curios ce tip de contor au luat ca metronom) se pare ca sunt influentate de tipul de consumatori…

      (Citează)

  7. nwradu:
    Întotdeauna tehnologia modernă te fură sau îți face rău cumva, nu? Vezi 5G, telefoane mobile, radiația monitoarelor șamd. Plus că dacă-ți fură cineva în autobuz banii de pe cardul contactless frecând un POS de buzunarul tău?

    Radu, credeam ca esti inginer, acele modele de contor folosite de Electrica vor fi folosite si de Enel, problema e ca sunt calibrate in conditii de laborator pe cand realitatea este favorabila doar companiei nu si clientilor casnici.
    De constanta K ce parere ai? banuiesc ca Buhnici spune prostii.
    https://youtu.be/Ue23XECgqF0

    Si da ramai fara bani cu POS-ul mobil, cauta stiri din UK sa vezi la inceput cati conationali activau in “domeniu”, de ce crezi ca mai nou ai limita la valoare si nr de tranzactii fara pin?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus