un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 14 octombrie 2020

14 Oct 2020  ·

ȘTIRI  ·

29 comentarii

Și, vă cumpărați noul iPhone 12?

    29 comentarii

  1. Da, o sa cumpar iphone 12. Am Samsung S8+ si consider ca mi-am luat teapa cand am dat 3600ron pe un telefon care primeste doar update-uri de securitate dupa 2 ani de folosire (adica de 1 an si ceva stau si ma uit ca prostul). In acelasi timp, mama soacra are iphone SE prima varianta si inca razbeste. Per total, daca vrei sa tii un telefon 3 ani sau mai mult, consider ca primesti mai mult pentru banii cheltuiti. Da, exista si flagship-uri Samsung, telefoane OnePlus etc.

      (Citează)

    • La fel m-am gandit si eu. M-am saturat sa iau teapa de la Samsung cu updateurile lor limitate, chiar daca recent au zis ca maresc la 3 ani suportul. Apple ofera de obicei 5-6 ani de updateuri si merita mai mult banii mei munciti

        (Citează)

    • Dacă atunci când l-ai luat telefonul făcea tot ce vroiai, de ce te plângi de updates?

        (Citează)

  2. ma mai gandesc daca merita trecerea de la xs la 12 pro, momentan xs se tine f bine.
    poate daca dau de o oferta “de nerefuzat” sau apar si la noi programe de trade in sau upgrade (prin orange sau vdf)

      (Citează)

    • Eu cred ca trec de la Xs la 12 simplu, nu-si justifica pretul extra pentru o camera + chestii de video pro care nu le folosesc.

        (Citează)

    • faptul ca au pus oled la 12, si camera de ultra wide si wide (renuntat la tele), ma face si pe mine sa ma gandesc la un 12 fata de un 12 pro, dar astept sa ajunga in magazine pt un testde tinut in mana. Unde probabil otelul ala de pe margine ma va face iar sa ma razgandesc :)))

        (Citează)

  3. Eu tocmai mi-am luat un LG G8X sigilat cu 1300 de lei de pe OLX; seems like a fair compromise.

    3600 lei, fuck that.

      (Citează)

    • am o bariera psihologica pe la 1900 lei. apoi niste gratii psihologice pe la 2500 lei si un dig psihologic pe la 3000

        (Citează)

    • Pmk:
      O dati cu updates aiure. Daca in 2017 ala e un telefon care face tot ce vrei este stupid sa zici ca dacă nu primești un update brusc el nu mai face ce făcea înainte când te-a convins sa îl cumperi. Updates de securitate oricum primiti. Nu mai poti da telefon, sta pe net si fb, nu mai merge netflix dacă nu ai ultimul android? A, ca te oftici tu ca într-un fel telefonul tau nu mai e ultimul ragnet ca nu are nu știu ce rahat aduce nou versiunea aia de android mai noua? Zi asa da nu ca brusc telefonul nu mai face tot ce făcea și când l-ai cumpărat. Sau voua nu vi se deschid mesajele date dintr-o versiune noua de android in aia veche a voastra? ( ironie)

      Un simplu exemplu, android 11 a adus screen recording nativ, direct dintr-un buton din meniul rapid. Astfel mi-a ușurat munca, e mult mai simplu acum fără aplicație 3rd party.
      Update-urile aduc și funcții noi, nu doar chestii de securitate transparente pt userul obișnuit. Dacă tot dau un sac de bani, vreau 3 ani să știu că beneficiez de tot ce apare nou pe android, să nu simt nevoia să cumpăr alt telefon nou în acești 3 ani promiși.

        (Citează)

  4. Foarte bine că dispare Quadro, să fie o ierarhie în funcție de performanțe care să se reflecte în preț și gata. Seria Quadro (și ăsta era brend, gen brend în brend?!) avea cam același hardware, dar complet alt firmware și erau mult mai scumpe pentru că erau „profesionale”.

      (Citează)

  5. Noul iPhone merita cumpărat daca iti aduce bani adică dezvolți aplicații pentru Apple sau esti model pe instagram si-ti arați nurii celor 100k urmaritori. Altfel, mi se pare exagerat sa dai pe un telefon mai mult decât un PC de top.

      (Citează)

    • Vezi că doar placa video de top e vreo 4 mii de lei – și e aia de pe locul 2. Un monitor de top e tot pe acolo… ceva-i putred aici, trebuie să calculez pe degete că mie tot nu-mi iese cum e mai ieftin un PC de top.

      Apropo, nurii se arată cu camere de mii de euro pe Instagram.

        (Citează)

  6. Da!12 mini, albastru.

    Dar nu chiar acum. Samsung S9 inca mai duce. Il mai tin un an si apoi trec la 12 mini.

    In sfarsit avem un telefon nou, cu ecran mare (cat toata carcasa), intr-un format mic.

      (Citează)

  7. Ionutb:
    am o bariera psihologica pe la 1900 lei. apoi niste gratii psihologice pe la 2500 lei si un dig psihologic pe la 3000

    Cam la cât timp schimbi telefonul?

      (Citează)

  8. Am facut comanda de Pixel 5. :D

      (Citează)

  9. Da, imi place mult noul iPhone 12 mini. Mereu am vrut un telefon flagship de dimensiuni mai reduse. E perfect. Inca nu am vazut informatii cand vor incepe precomenzile in Romania.

      (Citează)

  10. Daca telefonul de acum 5 ani ‘inca mai duce’ atunci n-ai sa iei sigur varianta noua si nici nu esti in categoria de clienti dupa care se uita iphone

      (Citează)

  11. Pmk:
    Dacă atunci când l-ai luat telefonul făcea tot ce vroiai, de ce te plângi de updates?

    Pentru ca din moment ce nu mai primeste update-uri nici nu mai face tot ceea ce ar trebui sa faca, nu? Per total pe termen lung, strict ca update-uri primite de-a lungul a 4 ani, esti mai castigat si daca iti cumperi iPhone SE 2 in comparatie cu Galaxy Note 20 Ultra etc. Mai are rost sa aducem comparatia cu Samsung-uri de 2000 ron? Intreb, nu fac caterinca, nu dau cu parul.

      (Citează)

    • Eu am Samsung s8, bf-ul tocmai si-a luat Note 10. Afara de lipsa camerei wide care nu tine de software, nu e nimic ce mi-as dori sa fac cu el si nu pot face. A, ca note 10 e dragut si are tot felul de tweaks, da, dar nu ceva cu adevarat util, fara de care nu poti sta. Cu ce anume te deranjeaza lipsa update-urilor, ce-ai fi vrut sa faca in plus si nu face pentru ca nu are ultimul soft?

        (Citează)

    • Irina, înainte să scrii acest comentariu ar trebui să te intereseze ce aduce nou și sub capotă o nouă versiune de Android. Nu degeaba există Android 11 și n-au râmas la Android KitKat.

      Și eu fac trecerea de la Samsung la iPhone, mi-am luat țeapă, asta e.

        (Citează)

    • De asta își permite Samsung sa ignore update-urile regulate, pt că majoritatea utilizatorilor sunt ca Irina. Mai mult, prietena mea mă certa că de ce ii fac update la telefon, merge bine, de ce sa risc să-l stric sau mai știu eu ce? Mna, majoritatea sunt atehnici și nu ii interesează security updates sau version upgrade. Cine e prosumer își ia pixel, iphone sau oneplus, restul sunt foarte mulțumiți de Samsung & Co.

        (Citează)

    • O dati cu updates aiure. Daca in 2017 ala e un telefon care face tot ce vrei este stupid sa zici ca dacă nu primești un update brusc el nu mai face ce făcea înainte când te-a convins sa îl cumperi. Updates de securitate oricum primiti. Nu mai poti da telefon, sta pe net si fb, nu mai merge netflix dacă nu ai ultimul android? A, ca te oftici tu ca într-un fel telefonul tau nu mai e ultimul ragnet ca nu are nu știu ce rahat aduce nou versiunea aia de android mai noua? Zi asa da nu ca brusc telefonul nu mai face tot ce făcea și când l-ai cumpărat. Sau voua nu vi se deschid mesajele date dintr-o versiune noua de android in aia veche a voastra? ( ironie)

        (Citează)

  12. Pmk:
    O dati cu updates aiure. Daca in 2017 ala e un telefon care face tot ce vrei este stupid sa zici ca dacă nu primești un update brusc el nu mai face ce făcea înainte când te-a convins sa îl cumperi. Updates de securitate oricum primiti. Nu mai poti da telefon, sta pe net si fb, nu mai merge netflix dacă nu ai ultimul android? A, ca te oftici tu ca într-un fel telefonul tau nu mai e ultimul ragnet ca nu are nu știu ce rahat aduce nou versiunea aia de android mai noua? Zi asa da nu ca brusc telefonul nu mai face tot ce făcea și când l-ai cumpărat. Sau voua nu vi se deschid mesajele date dintr-o versiune noua de android in aia veche a voastra? ( ironie)

    Irina & Pmk,

    Eu vreau update-uri pe o perioada mai lunga pentru pretul platit pentru ca asta ma entuziasmeaza pe mine. Pe voi nu va intereseaza chestiile astea. Intelegeti, va rog, ca vorbim despre subiecte diametral opuse si ca pe mine si altii care sunt interesati de update-uri nu ne intereseaza sa nu avem update-uri. E ok sa avem pareri diferite si sa le acceptam fara sa ne luam la misto. Daca pe voi nu va intereseaza update-urile sau alte chestii, e perfect ok, n-am nicio problema cu asta. Eu o sa imi iau iphone 12 si voi o sa va luati ce vreti voi. Nu mai bate vantul la fel?

      (Citează)

  13. Louis:
    Poti folosi https://www.eshopwedrop.ro/ , initial asa facusem prima comanda. Apoi am anulat si am comandat la un prieten in UK, pentru a fi sigur ca prind promotia cu castile Bose. Astazi a fost deja livrat. :D

    Mulțumesc pentru răspuns! Am si eu prietenul din UK prin care am luat anul trecut Pixel 4 XL, dar căutăm o soluție pe continent că să scap de adaptorul de priză.

      (Citează)

  14. Dap iau IPhone 12 Pro Max. Am vandut iPhone XS Max iar acum tastez de pe un 6sPlus cu ultimul iOS 14.0.1 la un telefon lansat in 2015. Fluiditatea și rapiditatea sistemului de operare ma opresc la o posibila reîntoarcere la android. Cum zicea cineva mai sus update-urile dese și pe o lunga perioada sunt importante. XS MAX e primul telefon iPhone care l-am ținut 2 ani, usually le schimb anual. Consider ca anul acesta e o schimbare radicala la un design (oldies but goldies) care mi-a plăcut in trecut. Pentru mine nu a fost niciodată problema banilor pentru ca banii ii fac nu ma fac ei pe mine.. ci problema evoluției tehnologice. Nu sunt un fan avid al mediului Apple dar nu putem trece cu vederea la fluiditatea tuturor sub-ansamblelor care merg împreuna fără nici un cusur. Singurul lucru care nu îmi place la Apple este complexitatea asamblării unor componente pe laptopuri cel puțin care nu permit upgrade decât inHouse sau făcute de cineva cu experiența in lipit componente pe placa de baza. Au reparat greșeală monstruoasa cu tastatura Butterfly venind cu noile laptopuri acum cu vechea tastatura dar fără posibilitate de upgrade ram sau hdd like wtf ? Plus veșnica si eterna problema cu Webcam 720p care merge ca un muci. Deci nu e totul atat de roz in mediul apple.

      (Citează)

    • Cristi, bine ai zis-o cu camera de pe macbook. Ma gandeam oare care ar fi costul de productie daca ar adauga pe macbook camera frontala de pe iPhone? Ma gandesc ca pe procesoarele ARM o sa le fie mai usor sa faca asta pentru ca nu ar trebui sa bage A14 sau A13 doar pentru puterea de procesare folosita in modulele foto.

        (Citează)

  15. Când vor scoate laptopuri cu procesoare ARM cred ca le va fi mai ușor cu încălzirea de care suferă orice macbook in general sau mai degrabă supra/încălzirea. Macbook in general e rece fiind salvat de șasiul metalic dar chiar și așa când se încinge prăjești oul pe el. O camera mai performanta nu cred ca ar costa mai mult de 10 euro :)) dar deh cum ziceam nu e totul perfect in mediul Apple.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus