un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nunta în vremea covidului

20 Oct 2020  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

Apropo de cât de periculos este covid-ul, mi-a rămas în minte o știre de acum vreo 5 săptămâni: după o nuntă din statul Maine, SUA, 147 de persoane s-au infectat cu covid-19, iar 3 au murit. Cei trei decedați nici măcar nu fuseseră la nuntă.

Zilele trecute am văzut o nouă știre pe acest subiect. Numărul cazurilor confirmate cu plecare de la cine o fi avut covid-19 la acea nuntă a ajuns la 180. Alte 8 persoane au murit până acum din cauza bolii.

Legăturile sunt foarte îndepărtate. Pastorul care a oficiat nunta a dat apoi virusul altor persoane din congregația sa. Unul dintre invitați a infectat colegi și pușcăriași de la închisoarea unde lucra ca paznic. Alt invitat a infectat câteva persoane la un azi de bătrâni.

Mi se pare dezolant că 8 oameni au murit deși n-au fost la acea nuntă-focar. Probabil majoritatea au murit fără ca măcar să cunoască cine erau oamenii de la care a pornit focarul. Pare crud și stupid, dar virusul nu discriminează.

    27 comentarii

  1. Plm, dacă n-au folosit aparate de aer condiționat Philips …

      (Citează)

  2. Sa vedem de cate persoane ai *nevoie* pentru o nunta:
    – oficiantul
    – mirele si mireasa
    – nasii (sunt 4?)
    – martorii (sunt 2?)

    7 oameni, pentru ca martorii se pot suprapune cu nasii.

    Orice e peste 10 persoane ar trebui sa se termine cu organizatorul la puscarie.

      (Citează)

  3. asa o sa pateasca si cu pelerinajul la Parascheva. vor muri oameni care nici macar nu au fost acolo. morala romanului: “vezi daca nu ai fost la cuvioasa?”

      (Citează)

  4. Cel mai bine s-a vazut arata reala de raspandire dupa covid party-ul de la Casa Alba.

    E proba de control perfecta: sample semnificativ, monitorizare constanta (constant testati).

    La liber e greu sa iti dai seama ca ai un grad atat de mare de asimptomatici sau persoana cu simptome foarte usoare pe care le confunda cu raceala, sau caposi care pur si simplu nu apar in statistica.

    Daca e sa o dam religios si sa multumim lui dumnezeu pentru ceva e ca boala asta nu e asa de agresiva pe cat putea fi. Ok, are rata mare de raspandire datorita perioadei mari de incubare si asimptomaticilor. Da macar sansele sa mori de la ea sunt foarte mici pentru un tip de SARS.

      (Citează)

  5. RO ALERT incepe sa devina useless. Face un zgomot de alerta iminenta critica, insa ISU doreste doar ca sa ne instiinteze ca numarul cazurilor este mare (un fel de stire). Azi au fost doua alerte la inteval de 30 minute. Cand o veni un cutremur cred ca o sa stau linistit, zic ca e tot o informare covid.

      (Citează)

    • Nu e useless. E pentru a informa toti oamenii ca s-a stabilit purtarea mastii. Nu e stire, e o avertizare. Ca dupa aia sa nu mai dai de marlani fara masca pe strada care vor spune”nu am stiut”

        (Citează)

    • Andrei B:
      Nu e useless. E pentru a informa toti oamenii ca s-a stabilit purtarea mastii. Nu e stire, e o avertizare. Ca dupa aia sa nu mai dai de marlani fara masca pe strada care vor spune”nu am stiut”

      Realizezi ca nu toata lumea primeste avertizarile astea ? Pe Samsung s6, s6 edge si nokia 110 nu am primit niciodata alerte(vodafone).

        (Citează)

    • E fix useless pentru ca rolul lui nu este de a trimite informatii pe care le stiu deja de cateva zile si care ar putea ca sa ma fereasca de la a lua o amenda. Alerta sunta urat de tot la volum maxim si a mai sunat de si doua ori, a doua oara trezindu-mi copilul. Maine daca e cutremur si suna o sa cred ca e tot o informare pe care stiu deja de cateva zile.

      Andrei B:
      Nu e useless. E pentru a informa toti oamenii ca s-a stabilit purtarea mastii. Nu e stire, e o avertizare. Ca dupa aia sa nu mai dai de marlani fara masca pe strada care vor spune”nu am stiut”

        (Citează)

  6. Complet de accord. Alerta trebuie sa fie pentru ceva iminent. Ca doar nu ma pregateam sa ies pe usa si noroc cu RO Alert care mi-a spus sa nu mai ies pentru ca vine valul de Covid.

      (Citează)

  7. Gaelex:
    Nu ma pricep la nasi, aveam impresia ca exista nasii mari si nasii mici.

    aia sunt socrii.

      (Citează)

    • Ah, asa are mult mai mult sens :)

        (Citează)

    • Socri care, conform logicii de aici, n-au ce sa caute la nunta. In timp ce fara nasi nu se poate.
      Si fereasca al de sus sa mai ai si vreun frate/sora sau vreun copil nascut inainte de casatorie.

        (Citează)

  8. Andrei B:
    Nu e useless. E pentru a informa toti oamenii ca s-a stabilit purtarea mastii. Nu e stire, e o avertizare. Ca dupa aia sa nu mai dai de marlani fara masca pe strada care vor spune”nu am stiut”

    Man nu poti sa dai informari cu titul de extreme alert si goarna cat se poate de tare de iti vine sa arunci telefonul pe geam!
    O informare vine frumos printr-un SMS, curat si civilizat.

    Un extreme alert (gen vine cutremurul, atac aerian, tsunami, etc.) inseamna ca e nevoie de actiune imediata, viata e in pericol imediat.

    Sunt de acord, sistemul de informare in RO e useless, dupa ce ca alertele sunt de fapt informari, le mai da si de mai multe ori, din greseala.

      (Citează)

  9. Căsătoria civilă, adică aia care contează, necesită patru oameni, cei doi amețiți plus doi martori. În rest e circ.

      (Citează)

  10. Acum vreau sa îmi explice cineva de ce au trebuit deschise scolile, este exact cum am scris acum 5 sapt, vor fi deschise o luna cat sa ne bage iar la izolare și după vor trece tot la cursuri on line. Deci, de ce au fost deschise, era evident pentru orice idiot ca aici se va ajunge.

      (Citează)

    • Incerc eu un raspuns : pentru ca aia care ne vor plati pensiile sa fie mai putin prosti decat noi.
      Scoala continua bine-mersi, cu exceptia zonelor “rosii”. Nu trebuie sa inventam inventii, e suficient sa copiem masurile unora mai destepti de prin vest.

        (Citează)

    • Cum boss, scoala asta de cacat din romania? Prima luna de scoala in pandemie, sigur ramaneau niște mici imbecili daca se facea nunai on-line. E ok, în inca o luna se vor inchide toate din cauza cazurilor si vom fi 6 la mie. Iar restrictii pentru toti fiindcă, nu-i asa, micii idioti trebuiau sa mearga neapărat fizic la scoala, macar 1 zi din 2. Se stie ca nevoia părinților de a-si tine copilul la scoala bate tot, inclusiv coronavirusul.
      Trebuiau niște câteva zeci de mii de cazuri în plus pentru luna asta de scoala, eu zic ca merita maxim. Si acum dupa cateva zeci de mii de cazuri în plus ajungeti tot la scoala online, dar ce bine ca au fost astia mici la scoala in timpul asta altfel ajungeau niște retardați, saptamanile astea de scoala au fost definitorii pentru ei, prezenta fizica la școala le-a fixat informatiile în cap mai tare decât cuiele caciulita alinutei în banc

        (Citează)

  11. Mihai:
    Căsătoria civilă, adică aia care contează, necesită patru oameni, cei doi amețiți plus doi martori. În rest e circ.

    Poate daca unul dintre cei 2 martori e chiar ofitierul starii civile si i se permite. Altfel numarul magic e 5.

      (Citează)

    • XYZ:
      E fix useless pentru ca rolul lui nu este de a trimite informatii pe care le stiu deja de cateva zile si care ar putea ca sa ma fereasca de la a lua o amenda. Alerta sunta urat de tot la volum maxim si a mai sunat de si doua ori, a doua oara trezindu-mi copilul. Maine daca e cutremur si suna o sa cred ca e tot o informare pe care stiu deja de cateva zile.

      Nu este useless. Posibil sa-l consideri useless pentru tine pentru ca te informezi.
      Intr-o societate atat de superficiala (nu este doar cazul Romaniei), nimic nu este useless.
      Alerta a venit ieri o data la 3 ore ieri, fix sa iti reaminteasca iar si iar si iar sa porti masca ca preacuvioasa nu ne salveaza.
      RO Alert nu este pentru cutremur, timpul dintre inregistrarea unei activitati seismice si cutremurul efectiv este prea mic astfel o alerta in cazul asta nu ar face decat sa creeze panica fara a putea sa iei o actiune.
      Alertele au fost primite de mai mult de 3 ori din cauza ca e posibil ca telefonul tau sa se fi conectat la mai multe antene din mai multe zone.
      Ar fi foarte bine, pentru noi toti, sa nu mai consideram ca ce credem noi este adevarul absolut :)

        (Citează)

  12. Em:
    Dacă ai sub 45 de ani. După, șansele cresc exponențial.

    WTF eu am 45, eu cu cine votez?!?!?!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus