un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu înțeleg de ce sunt comentatori diferiți la Formula 1 pe Digisport 1 și Digi 4K

12 Oct 2020  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Pe mine mă miră o chestie la felul în care Digi transmite cursele de Formula 1: au comentatori diferiți pe Digisport 1 HD și pe Digi 4K.

Anul trecut, după ce-am luat un televizor 4K la Black Friday, m-am abonat și la Digi 4K pentru Formula 1 și meciuri, în principal, deși mai au pe acolo câteva emisiuni mișto transmise Ultra HD.

Și partea ciudată este cea din primul paragraf. Pe Digisport 1 HD comentează doi oameni (Antal Putinică și Florin Ion, probabil), pe Digi 4K este alt comentator (n-am reținut numele). Nu reușesc să înțeleg motivul. Mă așteptam ca pe Digi 4K să fie același flux audio ca pe Digisport 1, dar imaginea să fie una Ultra HD. Știți voi, ca atunci când ai același sunet pe variantele normale și HD ale unui canal și diferă doar calitatea imaginii.

Practic, Digi are doi oameni care stau într-o cameră și comentează pentru Digisport 1 HD ce văd și ei pe un televizor, că nu sunt la fața locului, iar în altă cameră se află comentatorul de la Digi 4K, care face același lucru. Ba chiar la o cursă a avut și un invitat cu care a discutat una-alta despre ce se întâmpla pe circuit.

Why?!

Vreți să vă simțiți bătrâni? Mick Schumacher, fiul de 21 de ani al lui Michael Schumacher, conduce clasamentul în campionatul F2 cu două curse înainte de finalul acelui sezon și probabil va ieși campion mondial. Îl vom vedea cândva în Formula 1.

În acest weekend a avut loc cursa F1 din Germania. Mick Schumacher ar fi trebuit să piloteze o mașină de Formula 1 de la Alfa Romeo în prima sesiune de antrenamente, un test oficial în cadrul unui weekend de Grand Prix, ba chiar acasă la el în Germania. Din păcate, vremea n-a ținut cu el. Elicopterul medical n-ar fi putut decola din cauza condițiilor meteo, așa că sesiunea respectivă de antrenamente a fost anulată oficial, iar în a doua echipa Alfa Romeo a folosit piloții săi normali.

Mick Schumacher și-a făcut apariția la finalul cursei de Formula 1. Hamilton, cu victoria de ieri, a egalat numărul de victorii al lui Michael Schumacher. La finalul cursei, fiul lui Schumacher i-a înmânat una dintre căștile de Formula 1 purtate anterior de tatăl său. A fost un moment emoționant.

Mi-am adus aminte din nou de accidentul lui Michael Schumacher și cât de aleatoare și fragilă este viața. Să fii de 7 ori campion mondial, să-ți știe probabil peste un miliard de oameni numele, dacă nu chiar mult mai mulți, să fii admirat în toate țările existente și, după ce te retragi și urmează să te bucuri de viața bună, să ajungi paralizat din cauza unui accident de schi. Câțiva centimetri, o secundă în plus sau în minus și ar fi avut complet altă viață.

Nu există informații noi despre cum se simte Michael Schumacher. Zvonurile sunt că-i tot paralizat la pat, dar conștient.

    19 comentarii

  1. Pai cum, eu care platesc abonament 4k sa am parte de acelasi comentator cu toti saracii? O fi dand si comentatorul ala de pe 4k de 4 ori mai multa informatie, intocmai ca imaginea.

      (Citează)

  2. n-o fi tehnic posibil, sau prea complicat de facut si atunci au decis 2 streamuri 2 comentatori.mai poti testa daca cele 2 fluxuri hd si 4k sunt perfect sincronizate.

      (Citează)

  3. Și la Eurosport este la fel, am remarcat asta în week-end când m-am uitat la tenis.

      (Citează)

  4. Voi chiar nu ati aflat până acum ca acest asa-zis 4k de la Digi este o minciună ? NU este niciun 4k adevărat! E doar o păcăleală facut dintr-un soft care doar îmbunătățește puțin calitatea. Atat. Nici vorbă de 4k. Asta dacă știm ce înseamnă definiția 4k.

      (Citează)

    • Se poate. Noi aici nu prea stim cu televizoarele si in general cu tehnologia. De exemplu 4k asta, e mai bun decat HDMI?
      Eu am un televizor Samsung care are si HDMI si HD ready, dar nu stiu cum sa-l reglez

        (Citează)

    • @Adi, cum ne dam seama daca este calitate 4K reala sau doar un Full HD upscalat?

        (Citează)

  5. Ce-i papa averea doctorii si altii lui Michael Schumacher…

      (Citează)

    • atat s-a putut de la gelex…

        (Citează)

    • GabrielG:
      atat s-a putut de la gelex…

      Azi… mai e si maine zi.

        (Citează)

    • Nu mă interesează comentatorii digi, sunt urmașii boului ăla mitoman de la TVR care l-a învățat pe Sena cum sa țină volanul și pe Ferrari cum sa strângă șuruburile.

      Săracul Schumacher a ajuns sa fie căpușat ca industria româneasca. Doctori, avocați și alte mizerii care ciugulesc pe lângă.

        (Citează)

    • De unde stii ce se intampla cu Schumacher? Esti tu sigur ca familia lui permite sa fie capusat?

        (Citează)

  6. pe langa asta sunetul la DIGI 4K este f slab. DIGI are dolby doar pe digi film. Dar cand muti de pe digi4k pe digisport1 se aude mai tare pe digisport1 fara sa umbli la volum. tv LG 2018 + soundbar.

      (Citează)

  7. Despre 4K nu ma pot pronunta, nu folosesc.
    Comentatorii de la DIgi HD insa sunt extrem de slabi, un motiv in plus sa caut trasmisia prin alta televiziune sau online. In primul rand ca eu nu ii inteleg ce zic, vorbesc incet, cu prune in gura.
    Tind sa vorbeasca peste trasmisiile intre piloti si stand si chiar nu are sens sa ii aud pe ei in momentele respective.
    Deci daca stiti vreo sursa reliable online, pls share.

      (Citează)

  8. Ovidiu Pețenghea se numește comentatorul de pe Digi 4k, are ceva probleme cu ticuri verbale și un glas cam monoton. La cursa trecută l-a avut alături pe Robert Vișoiu, un fost pilot care a ajuns și în GP2 (sau Formula 2 actuală), care a avut de spus și unele lucruri mai interesante, fiind mai “de-acolo”. În general eu prefer pe ceilalți doi, de pe HD, sînt mai dinamici și mai antrenanți, deși au și ei problemele lor. La Antal Putinică se vede formația tip protv cu senzaționalisme și can-can-uri, iar Florin Ion e un pic cam din topor, deși e foarte bine informat.
    Nu mi se pare normal să ai pretenția să se compare cu cei de la Sky care sînt la fața locului și au informații directe, se cunosc cu piloții, cu managerii, etc.
    Cît despre Dan “Miki” Alexandrescu (r.i.p.) omul chiar a fost pilot și manager de piloți, și mult timp a fost prezent la curse pe banii lui, nu plătit de postul tv, era un pasionat care nu prea avea carismă dar chiar se cunoștea cu mulți din interiorul “marelui circ”.
    Mulți sînt tentați să înjure comentatorii sportivi, dar ar fi bine să se pună în locul lui și să vadă că e extrem de greu să vorbești liber și să fii și perfect înformat, fără greșeală…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus