un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 18 octombrie 2020

18 Oct 2020  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Guvernul UK are o campanie controversată. Pare să spună că artiștii nu sunt de viitor și mai bine te muți pe o carieră în IT. Sau cyber, ce-o fi și asta.

Un clip de TikTok a ajuns la 35M views și a generat vânzări record pentru Fleetwood Mac. Doar pentru că un tip fredona muzica lor pe skateboard. Și cred că și vânzările sucului pe care-l bea au avut aceeași soartă.

Fotografii cu vapoare de croazieră duse la fier vechi. Cu pandemia asta, companiile au început deja să scape de vapoarele vechi.

247 de zeptosecunde. Atât îi ia luminii să parcurgă diametrul unui molecule de hidrogen.

O nouă arteră se dezvoltă în corpul omenesc. Ne adaptăm pentru tastat la calculator, vă zic eu.

Un mexican a adăpostit 300 de câini în casa sa în timpul uraganului.

Richard Quest despre cum a trecut prin covid și cum i-au dispărut anticorpii.

Cum jucăriile sexuale au devenit sex tech. Dat afară de la CES, brandul Ose s-a întors în glorie un an mai târziu. Puteți citi un review aici.

Cum se face un white russian.

Red Bull ar putea ieși din Formula 1 dacă nu se schimbă dezvoltarea motoarelor. Ei tocmai au rămas fără motoristul Honda și trebuie să găsească altă soluție.

Scandal în Finlanda după o fotografie a primului ministru purtând doar sacou. E femeie, dar nu e vreo poză deochiată sau ceva.

Seriale precum Parks and Recreations. Unul dintre cele mai bune seriale de comedie văzute de mine vreodată.

CEO-ul de origine română al Air Canada se va retrage.

Mai multe detalii despre Ford Bronco:

    19 comentarii

  1. “Seriale precum Parks and Recreations” – eu as plusa: Reno 911, What we do in the shadows, Red Oaks, Extras (pt fanii Ricky Gervais).

      (Citează)

  2. Basescu a fost vizionar. Stia ca vine o pandemie si a scapat de flota din timp, sa nu ne mai aglomeram acum si cu problema asta.

      (Citează)

    • Mai sînteți mulți? Nu sînt admirator de-al Piratului, dar flota a vîndut-o conu Văcăroiu cînd era șef la FPS. Plus că era nu numai uzată moral ci și fizic. S-au înăsprit reglementările, au crescut salariile și prețul întreținerii, așa că ”tigăile plutitoare” de 3000-7800 tdw au devenit nerentabile din start. Iar cele de pînă la 25k tdw inclusiv prin Asia de abia mai gasesc de lucru, cu echipaj platit vai de mama lor.

        (Citează)

    • marinel:
      Mai sînteți mulți? Nu sînt admirator de-al Piratului, dar flota a vîndut-o conu Văcăroiu cînd era șef la FPS. Plus că era nu numai uzată moral ci și fizic. S-au înăsprit reglementările, au crescut salariile și prețul întreținerii, așa că ”tigăile plutitoare” de 3000-7800 tdw au devenit nerentabile din start. Iar cele de pînă la 25k tdw inclusiv prin Asia de abia mai gasesc de lucru, cu echipaj platit vai de mama lor.

      Singura tigaie plutitoare pe-aici esti tu.

        (Citează)

  3. Ce butthurt e coreograful ala, vai, cum sa zica lumea ca ce face el nu mai e important? La fel si balerinii astia, probabil in cativa ani o sa iasa roboti care sa faca super sincronizat si mult mai complex ce danseaza ei fara sa oboseasca sau sa-si strice picioarele.

    In Japonia de cativa ani sunt concerte cu holograme la care vin zeci de mii de spectatori si au un succes maxim – asta ca si exemplu de viitor si pentru restul de artisti.

      (Citează)

  4. Eu ca si IT-ist pot sa spun cu siguranta ca in viitor cam toti o sa fim outsourced de indieni sau chinezi cu 300$,
    asa ca daca ai avea de ales intre Dorian Popa si Cristian Dascalu, eu m-as apuca de cantat.

      (Citează)

    • Eu ca si ITist iti pot garanta ca nu ai de ce sa iti faci griji in privinta indienilor. Nu sunt capabili sa gandeasca nimic de capul lor, pierzi ore bune sa specifici ceva ce pentru orice alta natie vine de la sine.

        (Citează)

  5. Cred ca atitudinea față de campania britanicilor e gresits.
    Sa fii un artist de succes nu exclude sa ai skilluri de cyber (ITst)

    Chiar pot fi facute amândouă foarte bine

    Cum un artist poate fi antreprenor, sa aiba o grămadă de business uri, dar nu poate sa fie IT’st sau să dețină un business in IT?

    snow flakes-ii s-au ofensat probabil

      (Citează)

  6. 247 de zeptosecunde, cam de 10 ori mai mult decat ai voie sa eziti cand te intreaba nevasta ceva gen: “cum ti se pare tipa aia” sau “cum imi sta rochia asta”.

      (Citează)

  7. Mi se pare super tristă faza cu artiștii și cum e văzută/judecată arta în general. Aud câteodată oameni care spun că nu folosește la nimic – de obicei inginerii au cinismul asta. Păi bun, atunci de ce îți cumperi telefonul x, de ce preferi mașina y, de ce hainele tale au un stil anume? Dacă am renunța la artă în general, am trăi într-o lume gri în care funcționalitatea ar fi pe primul loc. Exact ca niște roboți.

      (Citează)

  8. Scandalul ala din Finlanda e chiar idiot, poza e drăguță și inocenta, nu are nimic exagerat. Dacă baga un decolteu și costumație de valkyrie înțelegeam, dar e foarte ok

      (Citează)

  9. Ironia e ca-ti trebui niste artisti buni ca sa ai succes cu campania in care spui ca artistii nu au nici un viitor.

      (Citează)

    • Asta nu e o noutate. Presupunerea a fost mereu ca remdesivir scurteaza internarea, nu creste probabilitatea de supravietuire.

        (Citează)

    • Presupunerea a fost greșită, studiul de abia apărut dar evident ca tu știai asta sigur de acum ceva timp…

      The big story is the finding that remdesivir produces no meaningful impact on survival.

      Ultimately, the study results suggest that no single drug or drug combination significantly reduced deaths among patients, as compared with the no-drug group. In addition, the drugs did not reduce the chances that treated patients would be placed on a ventilator, nor did the drugs reduce patients’ time in the hospital.

      Acum sa ne uitam la ce ai zis: Presupunerea a fost mereu ca remdesivir scurteaza internarea, nu creste probabilitatea de supravietuire.

      Deci scurtează perioada de internare fara sa creasca probabilitate de supraviețuire => mori mai repede. Asta spui tu, ca doar stai mai putin in spital fara sa ai sanse mai multe sa te vindeci, singurul mod în care poți ieși din spital mai repede fara sa îți crească probabilitatea de supraviețuire este dacă mori, conform logicii exprimate de tine.

      Nu e greu sa le știi pe toate?

        (Citează)

    • Nu.
      Exista indicatii din iulie care descriu clar ce efecte are remdesivir si unde nu are efect:

      https://www.covid19treatmentguidelines.nih.gov/antiviral-therapy/remdesivir/

      Functia lui, cunoscuta de atunci, e ca scurteaza timpul de recuperare al oamenilor care s-ar fi recuperat oricum, singuri. Asta e o functie importanta, pentru ca ajuta sa scoata oamenii mai repede din spital, sa faca loc pentru altii. Se stia de atunci ca nu creste probabilitatea de supravietuire a oamenilor care ar fi afectati grav de virus. Citeste ce scrie in link-ul ala.

      Primul meu raspuns a fost la obiect. Aveai ocazia sa comentezi fara sarcasm si sa arati ca nu esti un idiot agresiv. Ai ales sa nu faci asta. Parerea mea, ca esti un idiot agresiv, ramane neschimbata.

        (Citează)

  10. Giani Mucea:
    Nu.
    Exista indicatii din iulie care descriu clar ce efecte are remdesivir si unde nu are efect:

    https://www.covid19treatmentguidelines.nih.gov/antiviral-therapy/remdesivir/

    Functia lui, cunoscuta de atunci, e ca scurteaza timpul de recuperare al oamenilor care s-ar fi recuperat oricum, singuri. Asta e o functie importanta, pentru ca ajuta sa scoata oamenii mai repede din spital, sa faca loc pentru altii. Se stia de atunci ca nu creste probabilitatea de supravietuire a oamenilor care ar fi afectati grav de virus. Citeste ce scrie in link-ul ala.

    Primul meu raspuns a fost la obiect. Aveai ocazia sa comentezi fara sarcasm si sa arati ca nu esti un idiot agresiv. Ai ales sa nu faci asta. Parerea mea, ca esti un idiot agresiv, ramane neschimbata.

    Parerea mea e ca te arzi la popou in tari straine si suferi de tine aiurea.
    Idiot nu trebuie sa te fac, te faci singur. Dau citat unde scrie ca nu grabeste recuperarea, nu scade timpul de stat in spital, tu vii si o mananci cruda negand realitatea. Cat de prost sa fii?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus