un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am intrat oficial în categoria de suplimente alimentare

28 Oct 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

22 comentarii

Știi că ai îmbătrânit când, în loc să primești alcool sau dulciuri, primești moca medicamente. Sau suplimente alimentare, cum sunt acestea din gama Good Routine lansată recent de Secom.

De fapt inedit a fost momentul când am descoperit că le-aș putea și consuma. Adică n-am o problemă cu a lua medicamente, că bunica mea a fost farmacistă, mama este și ea, avem și doctori prin familie, nu doar ingineri, așa că sunt obișnuit cu medicamentele (mă gândeam chiar să fac publică lista mea de chestii utile de luat în bagaj în concediu, dar apoi n-au mai existat concedii), doar că nu mă gândeam că ar fi bune și niște suplimente, deși un borcan de vitamine am mereu prin casă.

Am făcut fotografiile de mai jos și apoi, na… Omega-3 mi-a recomandat medicul să iau pentru a scădea colesterolul, alea de ficat nu-s nici ele rele, că probabil îl stresez destul, Matilda a zis că pe cele cu vitamina C. Pe restul, cele pentru articulații, train-your-mind, krill oil și restul le-am dat alor mei.

Mi-a plăcut brandingul, cutiile arată modern și sunt color-coded pe categorii. Nu mi-a plăcut că pe cutii scrie doar în engleză, ceea ce am bănuiala că sigur alungă niște cumpărători de la raft. În interior prospectul este însă în română. Se găsesc la Farmacia Tei și în magazinele Secom.

    22 comentarii

  1. Silimarina te ajuta sa testezi mai multe whiskeyuri. Ajuta si curcuma si ceva papadie, dar daca le iei cu bere tot ciroza scrie pe noi…scuze, pe tine.

    Omega 3 nu o sa iti scada colesterolul, cauta artesin daca vrei ceva natural (dar efectele sunt ca la statine).

    In rest baza e: vit c, vit d, complex b, zinc, magneziu (pana aici e ca tratamentul de covid, care mai include melatonina si ceva aspacardin, iar pentru romani multa rugaciune si moaste).

    Ce e nasol e ca toti producatorii astia se apuca sa isi faca mixul lor de ingrediente si sa isi faca produsul propriu in loc sa mearga pe componenta de baza.

      (Citează)

  2. Daca ar exista studii care sa dovedeasca ca fac ceva s-ar numi medicamente. Asa, ca “suplimente alimentare” sunt doar niste produse care nu fac nici bine dar nici rau dar ii imbogatesc pe cei care le produc.

    Parerea mea e ca sunt bani aruncati, cu foarte mici exceptii (ex. vitamina D daca chiar ai un deficit pentru ca nu iesi pe afara).

      (Citează)

  3. îngurgitarea de Omega3 (pește) =începe luarea în greutate…(pe lângă chestiile pozitive)

      (Citează)

  4. Secom este o mizerie de brand si producator, suc de aloe vera luata de la ei era constant bors. Mai mizerabil decat ei la concentratii de substanta utila/activa reusesc sa fie doar cei de la Herbalife cu 9 (NOUA) pastile de luat ca sa faci totalul de Omega 3 anuntat pe cutie.

    Vrei ceva macar mediu spre decent, te indrepti spre Now Foods.
    Vrei clasa superioara te uiti la Rainbow Light. Si exista si mai sus.

    Daca ai cod EORI pe persoana fizica poti sa iei de pe iherb.com cu transport DHL, platesti TVA si te inarmezi cu rabdare. Dar preturile fata de Romania sunt la jumatate… in cel mai rau caz.

    Ca sa faci cu Secom echivalentul unei singure cutii Now Foods ar trebui sa iei 12 cutii de Secom si asta te-ar costa peste 900 de lei!! La Now Foods ai asa:
    – de 6x numarul de pastile
    – de 2x concentratia
    – ~120 de lei pretul cu transport si TVA 9% de suplimente

    https://ro.iherb.com/pr/Now-Foods-DHA-500-EPA-250-Double-Strength-180-Softgels/10713?rcode=TLD378

    https://ro.iherb.com/pr/Now-Foods-Ultra-Omega-3-180-Softgels/8341?rcode=TLD378

      (Citează)

    • Corect, iHerb e cel mai ok, nu am comandat niciodata in ro, dar nu se compara produsele din pct de vedere calitate. Daca n-ai eori nu iti face dhl vama pt 100 de ron?

        (Citează)

    • Mai Radu ce noroc pe tine că te-ai apucat să iei suplimente fix cand au început ăștia sa promoveze puternic brandul ăsta!

        (Citează)

    • Boris:
      Corect, iHerb e cel mai ok, nu am comandat niciodata in ro, dar nu se compara produsele din pct de vedere calitate. Daca n-ai eori nu iti face dhl vama pt 100 de ron?

      Eu am comandat anul trecut, ultima data, de pe Iherb, o comadat de 198 de lei. Veneau direct la posta din cartier (Bucuresti), cam in 2 saptamani n-am platit absolut nimic in plus.
      Bine, eu am primit coletul in 3 saptamani, pentru ca, desi produsele apareau ca fiind la posta din cartier, doamna de acolo mi-a zis ca nu mi le poate da, pana nu primesc avizul, sa vin cu el. Aviz, care a venit dupa o saptamana.
      Nu stiu care e faza cu eori asta, nu mi-a cerut nimeni nimic :)))

      O sa mai dau o comanda la ei, poate acum s-a mai schimbat vreo regula? E mai complicat? Habar n-am.

        (Citează)

    • Poți comanda pe iHerb cu livrare prin diverși transportatori.

      În varianta care ajunge la poștă există limite de greutate și valoare pentru comandă, dar de cele mai multe ori scapi de plata TVA. Durează în schimb foarte mult până ai produsele, trebuie să te duci tu la poștă.

      Da, în varianta cu DHL îți fac ei vama pentru 100 de lei ceea ce este un cost în plus imens față de valoarea comenzii. Dacă ai cod EORI îți plătești tu frumushel TVA și taxe în contul vămii și DHL nu îți mai ia suta de lei.

      Mare grijă la DHL să nu fie cost de transport 0, sunt complet imbecili și nu pot face vama. UPS, TNT sunt în stare să vamuiasca comenzi cu transport gratis, la DHL nu se poate.

      Serviciile UPS sunt excelente, în 3~4 zile ai comanda, dar costă transportul pe măsură.

        (Citează)

  5. Orice supliment e bun daca vine ca o completare la ceva ce iti lipseste din organism sau e greu sa obtii pe cale naturala.

    Colesterolul se scade cel mai bine prin dieta echilbrata si miscare, nu ai nevoie de omega3, plus ca omega 3 il poti obtine din dieta mancand macrou, sardine, somon. nuci, chia,avocado.

    Nu vreau sa par ca nu sunt de acord cu suplimentele intrucat sunt, dar aceastea trebuie luate pentru a suplinii o lipsa sau pentru a ajuta in recuperare, in nici un caz nu as recomanda sa le iei de dragul de a le lua pentru ca “nu fac rau”.

    Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa iti urmaresti dieta, ce mananci, sa incorporezi mancare de buna caliatate si bogata in nutrieti (diverse nuci, chia, quinoa, orez negru, peste, legume si fructe de cat mai buna calitate) iar restul de junk food sa il mananci doar ocazional.

    Revenind la suplimente, intr-o piata nereglementata, unde oricine poate face suplimente este foarte important ca acel supliment sa provina din surse bune, se stie ca toti producatorii de suplimente is importa produsele brute in marea parte din india si china, aici intervine clientul care trebuie sa se intereseze cat de cat de producator, de unde isi ia marfa primara, certificat al calitatii la produsul finit si mai ales ce teste (de preferat independete) sunt facute. Se stie ca nici un produs nu corespunde cu eticheta, asadar e important sa iei unul cat mai aproape de adevar. Sunt cativa testeri independeti unde unde te poti informa, din pacate pentru poata din Romania nu cred ca gasim, totusi poti sa te uiti sa vezi ce diferenta e intre eticheta si ce e in supliment : https://labdoor.com/

      (Citează)

    • Foarte mișto platforma labdoor, dar acum că tot s-a pus problema încrederii, pe ăștia cine-i verifica că nu iau “taxa de protecție” ?

        (Citează)

  6. Nu am cum sa trec cu vederea ca o sticluta cu vitamina c de la secom este 50 de lei, iar una normala picaturi e 8 lei…asa ca pas pt mine secom!

      (Citează)

  7. Doru Vlad:
    MaiRadu ce noroc pe tine că te-ai apucat să iei suplimente fix cand au început ăștia sa promoveze puternic brandul ăsta!

    Iti dau eu copy paste la prima propozitie din articol. Prima, nene. Prima.

    “Știi că ai îmbătrânit când, în loc să primești alcool sau dulciuri, primești moca medicamente.”

      (Citează)

    • Moca înseamnă ca le primește gratis fara obligații nu că scrii un articol fix în aceeași perioadă in care reclama la produsul respectiv e in heavy rotation in toată media!

        (Citează)

  8. Suplimente de genul asta iau de la myprotein. Concentratii si pret bun.

      (Citează)

  9. Am citit un articol interesant al unui medic, referitor la acele protectoare hepatice. Nu stiu daca o fi asa, dar mi se pare plauzibila teoria (nu vreau sa dezinformez prin acest comentariu) si eu cred ca merita sa ascultam si alte pareri.
    “Maximum, un astfel de “protector hepatic” poate solicita mai mult ficatul, obligându-l să metabolizeze în plus niște substanțe”

    https://leapsadesanatate.drvasiradulescu.ro/2018/09/10/mitul-protectoarelor-hepatice/#

      (Citează)

  10. Dan:
    Foarte mișto platforma labdoor, dar acum că tot s-a pus problema încrederii,pe ăștia cine-i verifica că nu iau “taxa de protecție” ?

    Sunt mai multi care testeaza independent si iti dau pun la dispozitie si buletinul de analiza. Ideea era sa iti iei informatia din mai multe surse iar in cazul suplimentelor in care nu sunt reglementate ca medicamentele nu ai alte optiuni decat producatorul , teste independente sau te duci tu si testezi produsul.

    Cel mai bine urmaresti ca producatorii sa fie certificati, uite ca tot a adus vorba Radu de omega3. FOARTE importanta e sursa de omega3 din produs si aici vrei sa fie certificat IFOS unde daca te duci pe site la ei poti sa te duci pe fiecare producator de omega 3 certificat si vezi testele facute indepndent de organismul de ceritificare : https://certifications.nutrasource.ca/certified-products

    Evident ca SECOM o sa vanda la multa lume pentru ca au markeing agresiv insa tine de fiecare sa aibe grija ce baga in el and vine vorba de suplimente mai ales ca multe pot sa fie contaminate sau din surse nesigure, in special omega 3.

      (Citează)

  11. Doctorul ala tau a stiut sa-ti recomande Omega-3 ca sa-ti mai scada colesterol, dar n-a zis si el s-o lasi mai usor cu KFC.

    Uite asta doctor care se gandeste si la economia mondiala, sa-si vanda toti produsele.

      (Citează)

  12. Fara suparare, dar chestiile astea, luate dupa ureche, sunt inutile, daca nu mai rau. Iei suplimente de minerale si vitamine numai dupa analize care iti arata ca ai un deficit.

    Cred ca singura chestie care se poate sa fie utila, luate chiar si dupa ureche, e vitamina D pe perioada rece. Sunt sanse extrem de mari ca un om obisnuit din mediul urban romanesc sa aiba un oarecare deficit. Dar chiar si aici ar merita facute niste analize odata la cativa ani, ca sa stii cum stai si cat iei (costa un pic peste 100 de lei si merita, deficitul de vitamina D chiar merita tratat). Si trebuie mare grija cu cantitatea pentru cei cu pietre la rinichi.

    In rest greutatea tinuta sub control, somn mult si bun, sport moderat, limitat drastic consumul de zahar si de alcool, Regimul mediterenian e cel mai bun dupa 40-50 de ani.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus