un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 17 septembrie 2020

17 Sep 2020  ·

ȘTIRI  ·

35 comentarii

V-am spus că începe sezonul lansărilor mișto. VR, console, benchmark-uri de plăci video, plus ce-a fost zilele trecute… săptămâna asta este loaded! Also, am primit și noul Hero9 Black pentru teste. Azi plec două zile la mare, așa că acolo îl voi testa, călare pe unicornul meu gonflabil.

Update: întreba cineva alaltăieri de ce recomand flamingo și unicorn gonflabil din oferta eMAG. Pentru că știu cum sunt! Pe unicorn încap trei persoane, pe flamingo două.

    35 comentarii

  1. Am salivat tot articolul la QC35 alea, si la sfarsit mi-au zis faza cu micro USB si mi-a trecut. Cat de greu sa fi fost sa schimbe si mufa de incarcare, daca tot au facut adaptarea pentru microfon?

      (Citează)

  2. clientii cu zboruri anulate trebuie sa se adreseze direct companiei. firmele astea care faciliteaza, iau comisioane babane.

      (Citează)

  3. Nu-mi place la pretul PS5 ca e vesnica poveste: 400$ si 400 euro. la lire s-a ajustat insa la euro….

      (Citează)

    • Yashipuku:
      Nu-mi place la pretul PS5 ca e vesnica poveste: 400$ si 400 euro. la lire s-a ajustat insa la euro….

      Nu e nicio ajustare.

      In primul rand, daca ai cauta pe Google 450 GBP to EUR ai vedea ca e acelasi pret, iar in USD e chiar mai mult, 450 GBP echivaleaza cu vreo 580 USD. Sony nu tine cont de moneda noastra in raport cu EUR/USD/GBP atunci cand listeaza un produs.

      In al doilea rand, in USA pretul afisat nu contine sales tax ce difera in functie de stat pe cand in EU/UK pretul contine si TVAul (ca in anumite tari din UE e mai mic sau mai mare e partea a2a)

        (Citează)

    • Da, prețul SUA este fără tva, că diferă de la stat la stat. Poate să coste 430 de dolari de fapt, de exemplu.

        (Citează)

  4. Yashipuku:
    Nu-mi place la pretul PS5 ca e vesnica poveste: 400$ si 400 euro. la lire s-a ajustat insa la euro….

    Problema reala e ca Sony scumpesc jocurile. Demon’s Souls Remake o sa coste 80 de euro, de exemplu.

      (Citează)

  5. Alexandru Balan

    17/09/2020 la 12:17 PM

    3080 frumos da am ajuns de la MSRP 700$ la pret real de 1000+ pentru implementarea Palit. Stiu ca MSRP nu e egal cu = pret de magazin in ro da nici chiar asa.

    Am luat anul trecut 5700xt la MSRP de BF, asa ca poate tot asa imbracate ca “reduceri” de sarbatori.

    in realitate au pus cruce la 2080 TI / 2080 super si cam atat.

      (Citează)

  6. Comentați va rog
    https://www.gandul.ro/coronavirus/parere-patologii-europeni-au-ajuns-la-concluzia-ca-nimeni-nu-a-murit-de-coronavirus-ci-cu-coronavirus-19466704?utm_source=Playtech+Articol+%5B2%5D&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

    cartus:
    Taxe vamale, transport, toate costa. Daca nu te lovesti de ele crezi ca nu exista, dar …. exista. De aici diferenta.

    Da clar, mai ales când e vorba de distribuție digitala… Dumb much? Bine, dacă găsiți justificări pentru iPhone de 1500e clar veți găsi și pentru jocuri de 80-100.
    prostsumer power ftw

      (Citează)

  7. “Loteria va avea jocuri 6/49 online. Foarte bine, dar credeam că deja e în lucru sistemul, nu că acum au semnat contractul.”

    Stie cineva cu ce companie a semnat? Ca nu scrie nimic in articol ..

      (Citează)

  8. Legat de Disney plus: are cineva idee de ce Romania e intr-un fel de “con de umbra” legat de filme si seriale online? Adica, Apple TV+ e in Moldova, Google Play Movies si el. Nu cred ca tine de piraterie dar ceva tot trebuie sa fie. Any idea?

      (Citează)

  9. Pentru cei frustrați de prețurile electronicelor:

    În EU/RO avem așa:

    1. Taxe vamale de 7% pentru importuri extra UE, că tin câte știu n-avem nici o fabrică de microchipuri în EU.
    2. TVA 20 sau 19% cât mai e nu mai știu.

    În US avem așa:
    Taxe vamale 0% pe orice import.
    În statele fără sales tax avem 0% tva, iar unde avem sales tax e până la 10%.

    Deci despre ce vorbim? Plus că mai trebuie să mănânce și importatorul ceva, iar cum el nu vinde milioane de bucăți ca și Amazon, adaosul prevăzut în MSRP e prea mic.

    Așa că ajungem aici. Plus conversia monedei la cursul valutar pentru că și EUR la USD e făcut la cursul hrăpăreț al băncilor, că nu merge Emag cu sacoșa de bani la casa de schimb valutar ca să cumpere dolari să plătească furnizorul (sau importatorul, care o fi configurația).

      (Citează)

    • Pentru specialii care nu stiu sa calculeze un procent acum era o ocazie buna sa invete, intre 700 si 1000 e usor de calculat. Hai ca poti!

      Dar nah, e mai simplu sa rumegi acelasi rahat cu fiecare ocazie si sa fii prost:
      “taxe vamale de 7% pentru importuri extra UE axe vamale de 7% pentru importuri extra UE” lol nu, ai cumparat ceva de pe aliexpress si acum esti expert.

      că tin câte știu n-avem nici o fabrică de microchipuri în EU – fara legatura da avem, ASML

      “nu merge Emag cu sacoșa de bani la casa de schimb valutar ca să cumpere dolari să plătească furnizorul (sau importatorul, care o fi configurația)” – nu merge da o companie mare are mai multe instrumente de a minimiza costurile de conversie, nu tre sa mori de grija lor. Ca un prostalau de rand, ca tine sa zicem, nu face hedging.

        (Citează)

    • ASML nu face microchip-uri.

        (Citează)

    • @alxzen18 dacă nu știi să vorbești civilizat, fără să jignești mai bine abține-te.

      N-ai adus nici un argument, doar ai rumegat acolo niște chestii ca să te dai superior cu…nimic până la urmă.

      Poți să zici că un prostalău de rând, ca tine să zicem, vorbește despre niște lucruri cu care nu s-a lovit în viața lui. Nu am comandat de pe aliexpress în viața mea, dar am făcut importuri mai mari poate decât ai văzut tu la viața ta probabil.

      Așa că ciocu mic. că vorbim să ne aflăm în treabă.

      De ce nu te iei tu, mare expert în importuri, logistică, vânzări electronice și IT, și importă sub prețul lor. Arată-le că poți!

      Ar trebui să te umpli de bani :)

        (Citează)

  10. Ăștia chiar vor să vadă țara distrusă doar ca să facă PNL-ul să arate rău.

    In primul rand ca nu vad de ce, dupa atata guvernare lamentabila, PNL-ul trebuie sa arate bine. Sa arate cum a decis el sa arate, pe masura ceea ce a facut in toate lunile astea.
    In al doilea rand, la ora asta PSD sta pe margine cu o punga de popcorn si o sticla de bere in fata, uitandu-se amuzat si pasiv cum distruge PNL economia si tara.
    Mai vorbim cand o veni FMI sa ceara politica de austeritate in schimbul firfireilor pe care o sa ii dea imprumut. Firfirei care se vor duce la banci si multinationale, in timp ce agricultorii romani vor “muri” fara apa, seminte, masini, canale de irigatii cu apa oprita de PNL, etc.
    Enjoy.

      (Citează)

    • Daca tot ai trecut de la electronice la politica, afla dragule ca besedeul nu sta la tembelizor cu bere si popcoarne, ci lucreaza si noaptea, mai ceva ca hotii de cai, dind temeinic celorlalti la radacina…
      Citeva luni nu inseamna guvernare comparativ cu 25 de ani. Și da, Cîțu avea dreptate cind l-a numit ”Al Capone” pe Teodorovici cel care umbla cu contabilitate dublă.
      Vorbești de canale si irigatii? Pai am avut un hidrotehnician in fruntea țarii, dar a dormit 3 mandate in cizmele muscalești…

        (Citează)

  11. Sol: Problema reala e ca Sony scumpesc jocurile. Demon’s Souls Remake o sa coste 80 de euro, de exemplu.

      (Citează)

  12. Giani Mucea:
    Nice try, păpușică.
    Dacă ne-am întâlni vreodată, aș putea să spun că ești cel mai mare idiot pe care îl cunosc.

    Specialule, chiar asa deosebit te crezi de ai impresia ca ești singurul care a dat click pe singurul link din textul pe care eu am simțit nevoia sa îl postez aici si la retardul de Vasilescu?
    Cred ca traiul inafara tarii te face sa te simți mai special, dar dacă vrei o pana românească peste bot sa îți revi la realitate te invit la o discuție, as fi incantat sa îți dau ocazia sa îmi spui ce idiot sunt.

      (Citează)

    • Dragut, idiotul e prins ca sare pe fake news ca popa pe minori si apoi se oftica ca nu e lasat sa o dea cotita.

        (Citează)

  13. Giani Mucea:
    Dragut, idiotul e prins ca sare pe fake news ca popa pe minori si apoi se oftica ca nu e lasat sa o dea cotita.

    +1

      (Citează)

    • Mihai: +1

      Tu ce dai plus prostule, ești și tu ghicitor de gânduri ca mucifer? Bine, nu ma mira ca tocmai tu, Mihai cel nou, ești în sentiment cu mucifer.
      Acum faceți demonstrația logica prin care ceea ce am postat va duce cu gândul ca am pus botul la fake news sau nu am citit link-ul. Care parte din comentați va justifica părerea? Dragi crentarzi ipocriți, țipați de fake news când un Gigel oarecare își spunea părerea pe fb, dar la acest fake news postat în ziar nu comentați decât tot în ideea în care sa va arătați voi superiori, singurii deștepți care au dat click pe link. Nu ai cum sa construiești ceva cu oameni care se baga în discuții doar ca să se scoată ei mai în fata în vreun fel, adică pe false pretense. Tu zici ca vrei sa discuți subiectul dar de fapt te folosești de el și ocazie ca să încerci sa arăți celorlalți cum ești tu mai bun și mai special decât ei.
      Nu ați reușit să comentați exact subiectul dezinformării, nu puteți trece peste micimea asta interioara care va face sa încercați sa va scoateți speciali cu orice ocazie în fata altora ignorând subiectul real. E chiar trist de cât de ipocrit este și cât de contrar cu ceea ce spuneți ca vreți, discutii care sa construiască ceva. Zi de zi mi se confirma micimea oamenilor și ipocrizia lor și e trist.

        (Citează)

    • :))))
      Mă simt ca un copil de 5 ani care bate cu un băț în cușca cimpanzeilor.

      În orice caz, nu știu ce e mai amuzant: ideea că o maimuță îmi cere o demonstrație logică sau ideea că, daca o primește, ar face altceva decât să se cace în palmă și să înceapă să arunce cu rahat în spectatori.

        (Citează)

  14. Cand am scris “ajustare” ma refeream ca nu e tot 400 si la lire.

    lrpx: Nu e nicio ajustare.

    In primul rand, daca ai cauta pe Google 450 GBP to EUR ai vedea ca e acelasi pret, iar in USD e chiar mai mult, 450 GBP echivaleaza cu vreo 580 USD. Sony nu tine cont de moneda noastra in raport cu EUR/USD/GBP atunci cand listeaza un produs.

    In al doilea rand, in USA pretul afisat nu contine sales tax ce difera in functie de stat pe cand in EU/UK pretul contine si TVAul (ca in anumite tari din UE e mai mic sau mai mare e partea a2a)

      (Citează)

  15. Giani Mucea:
    Dragut, idiotul e prins ca sare pe fake news ca popa pe minori si apoi se oftica ca nu e lasat sa o dea cotita.

    LOL cât de prost ești =))) ce aroganta pe tine sa te crezi singurul care a apăsat pe link. Incredibil. Ce e cu traiul asta inafara tarii de vă face sa va considerati mai buni și mai deștepți ca ceilalți?

      (Citează)

    • Ha ha, pufoșenie mică, nu cred că sunt singurul care a investigat sursa. Cred că sunt o grămadă de oameni care fac asta, doar că ceilalți consideră o pierdere de timp să îi răspundă unui idiot agresiv.

      În același timp, sunt 99,99% sigur că tu nu ai făcut acest lucru. Sunt sigur că ai văzut un articol care îți validează părerea și că ai fost atât de idiot încât să sari pe el fără să îl verifici. Și, când ți s-a dovedit că ești idiot, s-a activat cealaltă componentă a caracterului tău de rahat: imposibilitatea de a recunoaște că greșești. Dacă există vreo metodă să scoți cămașa, o să o încerci. Dar e ok, continuă, evident că merge tentativa asta.

        (Citează)

    • Nu ai cum sa discuți chestii cu oameni ca tine. Ai tu o părere, ești sigur 99.99%. De ce ești asa sigur, tu știi, cert e ca odată ce te-ai setat orice alta discuție e doar pierdere de timp. Sa îți dau poza cu ora de download al pdf ului?
      Dar cum se cheamă când eu propun o discuție cu un topic și tu, asa ca ești geani kkt cel deștept, vi și zici tu ca de fapt altul este subiectul. Știi tu mai bine ce e în capul meu și deși este scris clar nu ești de acord. Cum se cheamă asta?
      Este exact motivul pentru care discuțiile pe net sunt 0, imbecilii gen tu nu vor sa accepte realitatea nici dacă îi împușca în cap, dacă nu se pupa cu ideea lor.
      Felicitări ca nu ai reușit, de fapt nu ATI reușit sa faceți un singur post pe subiect, numai atacuri la persoana off topic. Asta spune multe despre calitatea voastră.
      Oricum nu știu ce idee mi-ar fi întărit articolul, eu nu sunt Corona virus denier, sunt împotriva renunțării la drepturi din cauza fricii și a ipocriziei. Cred ca mulți sunteți niște ipocriți fricoși care nu vad raul făcut de modul în care s-a acționat cu restricțiile de la căldura unui venit prea puțin afectat de ele.

        (Citează)

    • Aww, he thinks he’s people!

      Mai pe serios asa, n-as avea nici o problema sa discut chestii cu tine daca nu ai fi demonstrat in istoricul tau de comentarii ca esti un idiot agresiv. Cand n-o sa mai fii jigodie, mai vedem.

        (Citează)

  16. Giani Mucea:
    :))))
    Mă simt ca un copil de 5 ani care bate cu un băț în cușca cimpanzeilor.

    În orice caz, nu știu ce e mai amuzant: ideea că o maimuță îmi cere o demonstrație logică sau ideea că, daca o primește, ar face altceva decât să se cace în palmă și să înceapă să arunce cu rahat în spectatori.

    +1 :)))

    Chiar dacă ai jignit maimuțele.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus