un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 14 septembrie 2020

14 Sep 2020  ·

ȘTIRI  ·

20 comentarii

Bună dimineața tuturor! Astăzi sunt știri importante, se vede că se termină sezonul concediilor și companiile se apucă de treaba serioasă. Achiziția ARM este remarcabilă, chiar dacă nu ceva ce va fi observat de segmentul consumer, dar arată că NVIDIA va deveni probabil principalul jucător din domeniul chipurilor, peste Intel sau AMD.

În rest, a început școala, probabil că aceasta va fi săptămână în care cresc și eu turația și revin la un program mai normal pe blog, că în ultima vreme am lăsat-o mai moale într-un simulacru de concediu. Cred. Sper.

    20 comentarii

  1. Si go pro anunta ceva (hero 9?) pe 16 septembrie :D

    https://gopro.com/en/ro/

      (Citează)

    • Mă gândeam să iau un action cam pentru sezonul următor de bicicletă. Rainproof, cam 4 ore baterie. Are careva vreo recomandare?

        (Citează)

  2. S1??
    hai boss, mai traducem mult aiurea.

    Q1 era prea americanesc, nu trebuia sa te stergi de engleza la gura de la el, serios.

      (Citează)

  3. Parcă-i văd pe cei de la Apple, cum fac planuri de trecere de la ARM la RISC-V.

      (Citează)

  4. @nwradu putem sa facem ceva sa scapam de comentatorii gen Mihai? Nu am mai vazut o discutie interesanta la comentarii de nu mai stiu cand…

      (Citează)

    • Asta pentru ca inafara de a regurgita atitudini și vorbe auzite în presa nu aveți nimic interesant de spus.

        (Citează)

    • Ah, si chiar imi faceam sperante…

      Pmk:
      Renunț la a mai posta pe acest blog, nu e funny sa scrii minute bune un post și să nu apară. Enjoy

      Ce e interesant la Mihai, ca se arunca la comentarii de Gica-contra fara sa le treaca prin creier inainte?

        (Citează)

  5. da

    Ciprian:
    @nwradu putem sa facem ceva sa scapam de comentatorii gen Mihai? Nu am mai vazut o discutie interesanta la comentarii de nu mai stiu cand…

      (Citează)

  6. Ma enerveaza foarte tare politicile nVidia, stirea ca au cumparat ARM nu mi-a picat bine. Tot ce folosesti de la ei pentru AI este inchis, ai nevoie de cont si pentru acces la forum, documentatii, etc. Pierzi jumatate de zi numai ca sa le bifezi lor casutele de “policy agreement”. Nu poti descarca multe daca nu ai contract id, etc. Sper sa aibe parte de concurenta serioasa in curand sa vad cat mai stau ei cu portile inchise.

      (Citează)

  7. Ma gândeam și eu la o afumătoare cu peleți. De fapt oscilez, pentru când o să mă mut, între peleți și un kamado.

      (Citează)

  8. Mi se pare foarte aiurea oferta de la PC Garage. Intelegeam placa de baza + procesor + memorie ca de obicei asa le cumperi. Eu niciodata nu am facut upgrade si la procesor si la placa video in acelasi timp din motive de pret; cu alte cuvinte prefer sa le iau in ani diferiti si sa am buget mai mare in loc sa le iau pe toate odata dar cu buget mai mic. Dar probabil ca nu sunt in target si de asta nu inteleg oferta :)

      (Citează)

  9. Giani Mucea:
    Mă gândeam să iau un action cam pentru sezonul următor de bicicletă. Rainproof, cam 4 ore baterie. Are careva vreo recomandare?

    4 ore baterie nu cred sa existe. Poate sony x3000, dar e din 2012….

      (Citează)

    • Aoleu, văd că dacă e din 2012 nu înseamnă că e și mai ieftin.
      Dacă nu există, atunci 2-3 ore și să o pot schimba ușor.

        (Citează)

    • Gopro e za best. In functie de cat esti dispus sa dai pe ea vei gasi o lista de posibile variante. Nu gasesti o camera sa te tina 2-3h si sa aiba calitate buna la filmare, dar gasesti cu baterii detasabile, iar o baterie te tine 45-60 de minute.

        (Citează)

    • Mario:
      Gopro e za best. In functie de cat esti dispus sa dai pe ea vei gasi o lista de posibile variante. Nu gasesti o camera sa te tina 2-3h si sa aiba calitate buna la filmare, dar gasesti cu baterii detasabile, iar o baterie te tine 45-60 de minute.

      True, poate daca fimezi hd sa tina mai mult. Iar maine vor lansa si baterii mai mari ca si capacitate..

        (Citează)

  10. Mea culpa, am mai învățat ceva.

    Catalinx:
    Q1 nu e interschimbabil cu S1.
    Q1+Q2 = S1 ( in engleza sau romaneste).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus