un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 6 septembrie 2020

6 Sep 2020  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

Ce este și cum funcționează novichok, otrava folosită pe Navalny și alți ruși.

Un câine a călătorit 16.000 de km pentru a ajunge acasă. Un cuplu a găsit câinele în Sicilia, pe când erau într-o călătorie de 4 ani în jurul lumii cu iahtul (I know). Și aici începe aventura câinelor, care n-a putut fi luat pe avion când familia respectivă a fugit în Australia de teama virusului, așa că a rămas undeva în SUA. Aici începe aventura câinelui, care trebuia zburat SUA-Australia, dar într-o perioadă în care companiile aeriene anulau zboruri sau nu luau câine, iar formalitățile erau lungi.

Cum a mers mișcarea fără bacșiș în SUA. Spoiler: a fost un eșec, clienții n-au reacționat bine la astfel de restaurante și n-au mai venit, deși per total plăteau la fel ca înainte. Acum o încearcă iar.

Despre travel shaming. Când le reproșezi altor oameni că au călătorit în aceste vremuri de criză și pandemie. Fenomenul are un nume oficial.

Un spital i-a dat unei pisici ecuson și tot ce-i nevoie. Vine des pe la ei, inspectează totul, au făcut-o paznic neoficial.

MacKenzie Scott a devenit cea mai bogată femeie din lume. Fosta soție a lui Bezos a luat 25% din acțiunile acestuia la divorț.

Un australian a comandat online, din Franța, o poșetă din piele de aligator în valoare de 19.000 de dolari. Autoritățile vamale din Australia i-au distrus-o pentru că nu avea toate actele necesare.

Amazon spiona grupurile de Facebook ale angajaților săi. Nu mă mir.

Uniunea Europeană se ceartă treptat cu China. Niște avertismente date de China Cehiei n-au fost bine primite de restul miniștrilor europeni, iar dorința de investiții chinezești se răcește.

Un pește pe mașină. Locuitorii unui sat britanic s-au supărat când un Aston Martin a ocupat parcarea rezervată pescarilor.

Cărți SF-fantasy noi pentru septembrie.

Cursa de Formula 1 are loc la Monza, astăzi, la ora 16:10.

    18 comentarii

  1. Primele știri sunt de tip noaptea mintii, zici ca ar fi pe stil american.
    Radu, am așteptari mari de la tine. Sigur are și asta o denumire.

      (Citează)

  2. Tot paragraful cu câinele trebuie reformulat.

      (Citează)

  3. nu va mira ca-si spioneaza angajatii si fac toate nefacutele dar va luati Echo si-l mai si recomandati.

    e-ink-ul ala al lor e genial, l-au inventat ei? dar si ala sta in modul avion tot timpul.

      (Citează)

  4. Mi se pare normal sa ii faca de rusine pe disperatii care au calatorit. Cum dracu’ cred dobitocii ca s-a raspandit virusul?

    Cast de penibil, aia a devenit bogata prin divort nu prin faptul ca a muncit. Nu pentru ca a meritat cumva.

    Vamesii sunt la fel de cretini peste tot, nimic nou.

      (Citează)

  5. Trebuie sa mai racim si noi dorinta de produse chinezesti.

      (Citează)

  6. Un român a postat pe Reddit un desen după Lo-fi Hip Hop Study Girl (de pe pagina ChilledCow), a repostat pe r/Europe si a produs o competiție intre desenatorii din întreaga lume https://www.reddit.com/r/europe/comments/imk0kv/announcing_the_winners_for_the_lofi_hip_hop_radio/

      (Citează)

  7. Pana anu trecut nu aveai nici o problema cu asta.
    Ce te a apucat bobita?

    Giovani:
    Trebuie sa mai racim si noi dorinta de produse chinezesti.

      (Citează)

  8. Apropo de cuvinte noi, am auzit ieri de “agnorant”: ignorant + arogant. O gramada de oameni habar n-au formula sifonului, dar ei “stiu” chestii mai bine decat oamenii de stiinta pentru ca au vazut un clip pe Youtube.

      (Citează)

  9. “Public Shamingul” este una dintre cele mai urate tendinte din social media. Referitor strict la turism, toti oamenii au nevoie de putina relaxare … nu poti sa traiesti ani de zile izolat intre patru pereti.

      (Citează)

    • Vezi ca aici in comentarii e un cult al izolatilor si izolatorilor. O bula.

        (Citează)

    • @alex – Observ, este un fel de “virtue signalling”.

      Sunt perfect de acord cu respectarea regulilor de distantare / protectie, dar in egala masura trebuie sa ne adaptam la contextul actual. Fiecare este liber sa aleaga daca vrea sau nu sa calatoreasca / mearga la restaurant/film/teatru/etc …
      dar mi se pare aiurea sa judecam alegerile celorlalti.

        (Citează)

    • Pai eu te inteleg perfect, sunt de aceeasi parere, nu ii judec nici pe cei obsedati de izolare(nimeni nu poate sti cu adevarat prin ce trec, ce probleme de sanatate au, etc.) dar nici pe cei care incearca sa isi traiasca viata cat de cat normal(oricat de mult am sta in case virusul asta nu o sa dispara peste noapte). Dar cei din prima categorie sunt de multe ori agresivi cu cei din a doua. Eu de exemplu am fost in vacanta in strainatate, am mers cu avionul dar am respectat regulile atat din Romania cat si din tara unde am mers. Si pe mine ma deranjeaza de exemplu cand unii nu poarta masca unde e obligatoriu, dar eu am vazut asta se intamplanduse in Romania nu unde am fost in vacanta.

        (Citează)

  10. Saracii bunici, cum nu se puteau ei duce la mare sau la munte pe vremea razboaielor… cum or fi rezistat?

      (Citează)

  11. poate e cea mai buna tendinta in social media.

    daca toti recomanda distantarea sociala, evitarea calatoriilor s-asa mai departe aia ce tot cauta prin avioane si mai fac si poze pe unde ajung, ca sa ce??

    ani de zile stat in casa, alo, colegule, abia in decembrie se face anul, usor.

      (Citează)

  12. “si mai fac si poze pe unde ajung”

    :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus