un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am deschis o sticlă de Four Roses Single Barrel

19 Sep 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

6 comentarii

Am deschis Four Roses Single Barrel, un bourbon cu tradiție în SUA, cumpărat acum câteva luni, dar amânat din lipsă de chef pentru degustări. Nu zic că n-am băut deloc, dar parcă de când a început pandemia asta n-am avut chef pentru bucuria pe care o aduce un astfel de moment.

Susține-mă cu un Subscribe:

Four Roses este o distilerie înființată prin 1890 în Kentucky. Originea numelui este incertă. Unii spun că vine de la cei patru Rose, numele familiei proprietarului, fratelui său și copiii fiecăruia, că toți munceau acolo. Alții că ar fi fost înființată de un domn numit Paul Jones Jr, care și-a întâlnit nevasta la un bal și aceasta purta o broșă cu trandafiri, așa că i-a dat numele în cinstea sa.

Au vândut foarte bine în diverse decenii, au schimbat proprietarul și strategia, au revenit la strategia anterioară… în fine, acum le merge bine, whiskey-ul pe care-l beau eu mai sus a fost premiat de multe ori pe la concursul din San Francisco de “tării”, care-i cel mai tare din SUA, pun intended.

Four Roses Single Barrel mi-a fost recomandat de o americancă după ce a auzit că-mi place Blanton’s Single Barrel. N-a fost la înălțimea lui Blanton’s, dar ce-i drept costă și de 2,5 ori mai puțin, așa că nu mă mir. Four Roses Single Barrel costă 165 de lei la Finestore, pe când Blanton’s, atunci când apare în stoc, e cam 370 de lei.

    6 comentarii

  1. Asta e mai de criza, la 165 de lei, ca in ultima vreme prezentai numai din cele scumpe, de bogati, la peste 300 de lei sticla.

      (Citează)

  2. Luati codul de la zoso si mai aveti 10% reducere

      (Citează)

  3. In aceiasi bani eu prefer Wild Turkey asta https://www.finestore.ro/wild-turkey-rare-breed-70cl-54-1-vol.html

    Nu sunt cunoscator de whiskey, dar un bourbon cinstit mai stiu sa gust un paharel mic cu nitica apa, la o tigara.

      (Citează)

  4. Ai nevoie de pietricele pentru whisky.

      (Citează)

  5. Cunosc eu un marinar mai trecut așa, un bunic sfătos acum și nu prea, degrabă iubitoriu de blonde de Pleșcoi care ne dă clasă la degustarea asta. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus