un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Zoom este noua platformă de conținut a Vodafone (p)

7 Aug 2020  ·

PUBLICITATE, TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Acum mulți ani, Vodafone a avut o platformă numită Gadgeteer, unde aduna diverși bloggeri și jurnaliști de tehnologie. Și eu am făcut parte din Gadgeteer, iar acolo am cunoscut-o pe Matilda, așa că mulțumesc pentru asta.

Vodafone lansează acum o altă platformă numită Zoom, fără nici o legătură cu aplicația de videoconferință. O găsiți la zoom.vodafone.ro.

Eu nu scriu și pe această platformă. N-am de ce, am cunoscut-o deja pe Matilda. Sau, mai degrabă exact cum ziceam în articolul de dimineață, s-au dus vremurile când lumea era interesată de detalii precum nuclee big.LITTLE și focalizarea cu detecție de fază, iar acum se caută alt tip de conținut, poate mai lejer, mai ușor de partajat.

Pe Zoom îi veți găsi însă pe Vlad Petreanu cu materiale exclusive, pe Ovvy, care-i campion mondial la FIFA și care vă va învăța diverse trucuri legate de gaming, pe Costin Giurgea, care va realiza diverse review-uri și tutoriale video, și pe Otravă, care va face articole despre ce-i la modă acum.

Sunt deja articole în platformă, precum review-uri la diverse telefoane, cum să faci fotografii mai bune, cum activezi Dark Mode șamd. Petreanu are un articol mișto despre jurnalismul din 1991 și cel de astăzi, cu telefon în buzunar.

Sper să prindă. Mi-ar plăcea să văd companiile mari întorcându-se la ideea de content marketing, de blog, de creare de conținut pe teme apropiate domeniului lor de activitate. Treaba asta merge foarte bine în străinătate, iar la noi începuse să prindă fix când toată lumea a spus că acum trebuie să fii doar pe Facebook sau doar pe Instagram și, în toate strategiile contradictorii din acea perioadă, s-a pierdut cumva ideea de content marketing.

La străini merge bine, am văzut inclusiv studii despre cum generează vânzări. Vodafone vine la noi cu platforma Zoom. Am văzut și tentative de podcast-uri de la alte companii. Sper să o facă și mai mulți în viitor.

    10 comentarii

  1. astia nu au vrut sa cumpere trilulilu pana si-au luat aia de la trilu ca ei valoreaza miliarde?
    ce au ajuns acum…………. ar lua bani si de o shaorma pe siteul ala

      (Citează)

  2. O sa dispara in maxim un an.

    Stiti ce-ar fi interesant? Articol despre cate astfel de platforme (muzicale, de stiti, etc) s-au lansat si au disparut in Romania.

      (Citează)

  3. O să fiu și eu hater-ul de serviciu azi.

    1. Numele mi se pare nepotrivit în condițiile în care există zoom.us. Când tastezi în address bar probabil nu-ți va apărea ca primă opțiune.

    2. Conținutul tinde spre revistă glossy. Dacă voiau să facă treabă te luau pe tine și pe Marius la tech reviews și rețete, și pe Vali și Cetin la bricolaj/ lifestyle ;)

    3. Site-ul e un paravan pentru magazinul online Vodafone care e neschimbat. Nu era mai bine să actualizeze mai întâi magazinul online și să rezolve problemele cu aplicația? Orange are o gamă mult mai variată de produse pe magazinul online. Vreau să cumpăr și eu un accesoriu, o consolă, niște căști…nu găsesc. Au în schimb telefoane vechi precum Nokia 3310 din 2017.

      (Citează)

    • ce sa caute radu acolo? sa laude toate produsele?

      cetin si vali? =))

      cetin = vali si oricum ei nu mai sunt pe bricolaj acum, ci pe influencereala si dat in femei (nu la propriu, bineinteles. cred)

        (Citează)

  4. Nu stiu exact cu ce se diferentiaza de youtube sau orice alta platforma pe care utilizatorii\influencerii incarca reviews\materiale video cu tutoriale sau alte informatii.
    Sansa lor este sa produca continut extrem de bun care sa se viralizeze si care sa fie publicat doar pe platforma lor. In rest reviews\documentare\tutoriale exista peste tot iar atunci cand nu vad factorul cu care se diferentiaza viitorul este…complex.
    Le doresc success.

      (Citează)

  5. după scandalul cu vânzarea datelor colectate…se speră ca vor fi mai profesioniști…
    prin Ministerul educației și..(a cui o mai fi) se foloseste la greu

      (Citează)

  6. Salut Radu.
    Ma poti ajua cu o adresa de mail a celor ce se ocupa de platforma?
    Avem ceva continut ce cred ca s-ar potrivi si as dori sa discut cu ei.

    Multumesc anticipat.

      (Citează)

  7. au pagina de contact fix pe website ;)

    mihai:
    Salut Radu.
    Ma poti ajua cu o adresa de mail a celor ce se ocupa de platforma?
    Avem ceva continut ce cred ca s-ar potrivi si as dori sa discut cu ei.

    Multumesc anticipat.

      (Citează)

  8. theSame:
    după scandalul cu vânzarea datelor colectate…se speră ca vor fi mai profesioniști…
    prin Ministerul educației și..(a cui o mai fi) se foloseste la greu

    Uite cineva care a fost atent la subiect.
    Si totodata confirmarea ca Vodafone au o problema de branding cu zoom.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus