un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 31 august 2020

31 Aug 2020  ·

ȘTIRI  ·

17 comentarii

Mi se pare bună ideea GoPro Hero 9 de a aduce ecran frontal color, astfel camera devine mult mai potrivită pentru vlogging. În rest, Facebook e amuzant, ei n-au greșit cu nimic, alții sunt mereu de vină, iar Apple se ține tare pe poziție în scandalul cu Epic și cam asta e tot ce-i important astăzi. Ultima zi oficială de vară, când a trecut așa repede? :(

    17 comentarii

  1. Eu cand eram mic, prin 2005, statul oferea un voucher de 200e (cam 800lei in vremurile alea), pentru primul calculator, asa ca am luat un PC Amd 3000+ de vreo 1200 lei din Altex Bacau.

    Acuma nu mai stiu daca exista programul respectiv, dar ar putea sa implementeze acelasi lucru si cu tablete, dezavantajul fiind ca nici statul nici companiile nu mai pot fura.

      (Citează)

    • Problema este ca daca faci asta jumatate din tablete vor ajunge pe OLX. Sau direct voucherele, cum a fost la biciclete.
      Daca iti da de la scoala o tableta pe semnatura, si la sfarsitul anului trebuie sa o duci inapoi (sper ca asa au gandit programul) exista sanse mai mari ca tableta chiar sa ajunga la copil si sa aiba cat de cat grija de ea.
      Sigur, si explicatia cu furatul e cel putin la fel de probabila

        (Citează)

    • Daca vinzi tableta pe olx atunci cum mai participi la cursuri ?
      Eu cred ca motivul e furatul, mai tii minte contractele cu mastiile unde statul cumpara masti de 1.2 lei cu 3 lei, acuma gandeste la tablete unde ai diferenta de 200-300 lei, si inmulteste cu 250 000 bucati, is prea multi bani de furat.

        (Citează)

    • Multi copii (ok, nu jumatate, poate o treime) au deja tablete sau laptopuri, pe care le-au si folosit in perioada martie-iunie in acelasi scop.
      Cei care au avut nevoie si si-au permis au cumparat/upgradat deja, ca e clar ca nu puteau sa astepte sa le dea statul.
      Asa ca daca vor primi vouchere ar putea decide sa-si recupereze o parte din cheltuiala, in loc sa ia inca o tableta sa o tina in dulap

        (Citează)

    • @Sorin: inca mai exista programul respectiv.

        (Citează)

  2. cand te intreaba sotia ce masina ti-ai mai luat si ii raspunzi: “e Mercedes Vito”

      (Citează)

  3. “Flanco și Kaufland colaborează cu un concept shop-in-shop.”
    Kaufland si-au deschis si ei marketplace, taxa de 30% pe orice vanzare, ce destepti is nemtii astia.

      (Citează)

  4. Radu:
    “Flanco și Kaufland colaborează cu un concept shop-in-shop.”
    Kaufland si-au deschis si ei marketplace, taxa de 30% pe orice vanzare, ce destepti is nemtii astia.

    la fel comenteaza lumea si cu emag ca sunt comisioanele mari (ca sa nu zic de appstore si gplay) dar ei nu duc lipsa de selleri.
    mare sau mic (comisionul).. e o discutie in functie de care parte a lui esti..
    important e ca nu te duce nimeni cu forta acolo.
    esti liber sa vinzi si fara marketplace si daca o poti face mai ieftin de 30%.. o s ao faci.
    altfel.. o sa le multumesti ca au doar 30%.

      (Citează)

    • Tu cine crezi ca plateste taxa aia de 30% pe emag, tot cumparatorul, mai o taxa de transport, mai o taxa de card, si uite asa maine Stanciu isi cumpara o insula si el.

        (Citează)

    • Nu, nu esti liber, d-aia exista legi anti-trust si anti-monopol, pentru ca pe o piata acaparata de 1,2 jucatori gigantici, nu esti liber sa faci nimic, si pana la urma pierde tot consumatorul

        (Citează)

  5. De obicei cand e vorba de afaceri cu statul exista multe firme abonate la astfel de contracte.

    Ma surprinde ca nu se duce nimeni sa jefuiasca de bani Posta Romana.

      (Citează)

  6. Întreaga structură cu externalizarea serviciilor de cenzură este pentru ca Facebook să fie responsabil.

    Orice corporație, regula numărul 1 este să ai cât mai multă imunitate când vine vorba de lege.

    Știu că Facebook mai demult (când erau idealiști) vorbeau de AI și alte minuni avansate care să oprească chestii de genul ăsta, dar și-au dat seama rapid că asta ar însemna ca fiecare eșec să se spargă în capul lor. Și cum nu ai cum să fii 100% corect, pentru că ce pentru unii e abuz, pentru alții e justiție, au hotărât să externalizeze tot fix pentru asta.

      (Citează)

    • Nu știu dacă-i vorba de răspundere în fața legii, ci doar a celorlalți oameni și a faptului că cei de la Facebook se dau de o moralitate fără cusur.

        (Citează)

  7. Știrea corectă e: Wizzair a redus zborurile spre și dinspre Ungaria de la 126 la 32.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus