un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Amazon intră pe piața de wearables cu brățara Halo Band

31 Aug 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Amazon a creat chiar întreaga platformă numită Halo pentru wellness tracking, iar brățara Halo Band este doar primul produs din această platformă. În rândul companiilor Big 5, Amazon va concura astfel cu Apple și Google și în acest domeniu, pe când Facebook și Microsoft rămân pe dinafară în zona wearables.

Soluția Amazon pare însă scumpă. Brățara Halo costă 99 de dolari și nu are ecran, ci doar senzori de monitorizare. Toate informațiile culese de aceasta pot fi vizualizate pe telefon, în aplicația dedicată a platformei Halo. Mai mult, există un abonament lunar de 4 dolari ce va da acces la funcții/informații avansate, iar cei ce nu-l plătesc vor vedea mult mai puține informații culese de Halo.

N-am mai văzut de mult brățări fără ecran. Au fost unele acum mulți ani, în special cele Jawbone, într-o vreme când autonomia celor cu ecran era foarte mică. Acum, însă, cred că oamenii își doresc și un ecran pe care să vadă ora și notificările de la telefon. Dacă tot porți ceva la mână, măcar să ofere și aceste funcții, nu?

Apoi, prețul e mare. 99 de dolari, un pic peste 100 de euro ar fi la noi după taxe și TVA, când Mi Band 5 costă jumătate. Halo Band vine chiar mai scump decât noul Fitbit Inspire 2, care are ecran și notificări și tot know-how-ul Fitbit în spate în materie de monitorizare.

Amazon e o companie tare. Are programatori deștepți, are resursele pentru a crea de la zero o platformă performantă. Poate de asta sunt uimit că merg pe astfel de prețuri când de fapt și-ar permite să le dea mult mai ieftin și să câștige mai rapid cotă de piață. Probabil că vor avea succes oricum, Bezos pare că știe ce face în toate ideile de business, dar într-un ritm lent.

Halo face ceea ce te aștepți: monitorizează activitatea și somnul, îți spune dacă ai fost sedentar sau nu. Nu mă prind dacă măsoară și pulsul; are senzor optic pe spate, dar nu se zice nimic de ritmul cardiac în specificațiile oficiale. Bănuiesc că nu-l măsoară. Există două noutăți:

  • calculează grăsimea din corp pe baza unei fotografii făcute cu telefonul.
  • Tone: îți analizează vocea pentru a determina nivelul de stres, energie, cât de pozitiv ești șamd.

Pentru funcția Tone, brățara are două microfoane. Chestia asta cu analiza vocii sună interesant în teorie, dar gândiți-vă la reversul medaliei. Am ajuns la momentul în care tehnologia poate determina pe baza vocii tale dacă ești entuziasmat sau nu, plin de energie sau nu șamd. Cum ar fi ca astfel de informații să fie utilizate de șeful direct la muncă?

(Amazon nu dă altora vocea ta. Eu vorbeam teoretic, în caz că-și fac și alții această tehnologie sau o cumpără pentru scopuri proprii.)

Dacă aceste funcții vor funcționa bine și Halo se dovedește un instrument performant de monitorizare și găsire a problemelor, atunci banii se justifică. Vom vedea ce zic review-urile pe termen lung, mai e până la lansarea oficială.

    16 comentarii

  1. Daca nu masoara pulsul / HR e degeaba ca si altele similare de la Fitbit..

    Acum sfanta e masurarea tensiunii arteriale si a nivelului de oxigen din sange..

    Modern era daca lua si glicemia..

      (Citează)

  2. Mi Band 5 costa mai aproape de sfert decat de jumatate din bratara astora.

    Sigur vor exista hipsteri care vor sa fie cool si vor cumpara o bratara aproape inutila.

      (Citează)

    • Hipster și cool e pt racateii apple, nu Amazon boss.
      Can încurci oalele

      Gaelex:
      Mi Band 5 costa mai aproape de sfert decat de jumatate din bratara astora.

      Sigur vor exista hipsteri care vor sa fie cool si vor cumpara o bratara aproape inutila.

        (Citează)

    • Exista curentul anti-Apple

        (Citează)

  3. Mi se pare infricosatoare cantitatea de date colectate si corelatiile pe care sunt capabili sa le faca Amazon sau Google. Practic ar putea sti reactiile emotionale sau fiziologice la diverse evenimente online: ti-a crescut pulsul cand ai intrat pe pagina produsului X, ti-a crescut nivelul de stress cand ai primit emailul Y, ai dormit prost dupa ce te-ai uitat la filmul Z.
    Bine, asta e doar etapa intermediara pana termina Musk de dezvoltat chipul de citit mintea porcului.

      (Citează)

    • Ar putea ști astea, da, deși cred că se pot deduce și acum din timpul petrecut acolo, cum dai share șamd. Cambridge Analytica din asta trăia și le spunea politicienilor la ce tip de articole sau reclame vei răspunde cel mai bine pentru a te convinge de una sau alta.

        (Citează)

  4. Bratara de 100 de dolari care monitorizeaza chestiile standard, dar nu are ecran? Hmm, nu prea sunt convins. A, trebuie sa platesc si un abonament? Da, vreau 5.

    Mai serios acum, trebuie sa apara Scanwatch de la Withings. Ala pare misto.

      (Citează)

    • L-am urmărit cu interes pentru ca am modelul HR. Din păcate are probleme la măsurători și nu sunt dispus sa dau atâta pe un produs care întra în categoria consumabilelor. Recent am luat un Samsung active 2 la 500lei nou și un Huawei Honor Band 5 la 130lei. Prefer Honor Band-ul oricând, când se va deteriora îl schimb și culmea ies mai ieftin și am parte de o experienta mai utila. Cat despre brățară de la amazon, o inutilitate, pe lângă produsele lor cu adevărat remarcabile: Kindle, Fire stick, Echo.

        (Citează)

    • P. S. vezi ca e la evomag dacă n-ai pe ce da banii

        (Citează)

    • Merci de info, o sa astept cateva luni sa vad review-urile. Nu e pentru mine ci pentru sotie, eu sunt fan fenix.
      Dar cum e la vanzare la evomag, ca pe site la Withings e Coming soon?

        (Citează)

  5. I don’t buy it :)

    Mai ales ca stiu ce poate sa faca un Garmin.

      (Citează)

  6. Nu sunt deloc la curent cu domeniul asta al trackerelor de fitness, dar… abonament pentru functionalitatile bratarii? Mai are altcineva asa ceva?
    Sau inteleg eu gresit si bratara aia cu abonament ar merge si fara telefon, gen lasi telefonul acasa si verifici cand ajungi ce rezultate ai avut? (adica are bratara conectivitate 4g)

      (Citează)

    • Merge și fără abonament, dar anumite grafice și informații ți le dă doar ca parte a serviciului Premium plătit. Brățara are doar bluetooth, nu are legătură cu vreun abonament de comunicație.

      Mulți au așa ceva. Și Fitbit are Premium pe bani, există și alte aplicații pe bani.

        (Citează)

  7. E foarte asemanator cu Whoop.

      (Citează)

  8. Cu autonomie 30 zile francezii de la Whitings au scos un ceas pentru detectare probleme sănătate, SCANWATCH se cheamă..

    ecran 42mm frecventa cardiaca si nivel oxigen.. trimite electro-cardiograma prin bluetooth sau mail direct la medic..

    Masuratoarea se face punand mana opusa pe cadran ceas unde are un electrod.. partea opusa are inca doi..deci acuratețe mare..

    Pret de la 200 eur..

      (Citează)

  9. Mie îmi place cum toți descoperă ca nu pot trai ca pana acum câtva ani fără ca să isi logheze toți indicii ăștia. Este extraordinara puterea marketingului de a păcăli oamenii ca anumite chestii le sunt indispensabile, de a crea în mintea lor aceste nevoi. Prostsumers le zic eu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus