un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 3 august 2020

3 Aug 2020  ·

ȘTIRI  ·

6 comentarii

  6 comentarii

 1. Aparent barbatii nu mai sunt in stare sa scrie SF-uri bune, oare ce se intampla. Vestea buna e ca Ted Chiang a mai scos cate ceva, ca omul e genial.

    (Citează)

  • Traducerile in limba romana a cartilor SF relevante (sau macar cele premiate la Hugo, Arthur C Clarke) raman o utopie in “Fanarul” romanesc ; dar de ce ne-am mai mira, dupa ce gasca zbanghiilor de la nemira au “extirpat” superba colectie “Nautilus” ,aproape nimic relevant nu a mai aparut …
   Au reeditat (cu niste coperti jenante) saga “Dune”,Asimov, Liu Cixin , ceva Neal Stephenson (“Seveneves”), Adrian Tchaikowsky (“Copiii Timpului”) si John Scalzi (“Prabusirea Imperiului”), ultimele 3 -evident- fara continuarile trilogiilor… Paladinul sta ceva mai bine, cu Brian Aldiss (“anotimpurile”) si seria “The Expanse” ,plus o gramada de fantasy-uri , la moda astazi…
   Cum bine scria excelentul Horia Nicola Ursu la inceputul anului,referindu-se la centenarul Stanislaw Lem, clasicii SF-ului raman o “fata morgana” printre noii “ceaprazari” ai SF-ului romanesc…
   https://uglybadbear.wordpress.com/2020/01/05/editii-stanislaw-lem/

     (Citează)

  • Probabil….sau probabil nu mai este PC ca niste premii sa fie castigate de niste barbati albi…..

     (Citează)

  • Sau poate că femeile au imaginație mai bună. Nu-i musai totul o conspirație împotriva bărbaților.

   Sunt și cărți scrise de bărbați cu acțiune și idei foarte mișto, precum cele de Yoon Ha Lee sau China Mieville sau Cixin Liu, ca să vorbesc de contemporani.

   Pe de altă parte, câștigătoare recente de Hugo precum NK Jemisin sau Ann Leckie chiar au scris cărți extraordinar de bune. Singura care nu mi-a plăcut recent a fost Mary Kowal, The Calculating Stars, care e plictisitoare.

     (Citează)

 2. Dex:
  Aparent barbatii nu mai sunt in stare sa scrie SF-uri bune, oare ce se intampla. Vestea buna e ca Ted Chiang a mai scos cate ceva, ca omul e genial.

  Am observat si eu ca la recomandarile pe care mi le face Kindle, rar se intampla sa fie nume de autori barbati in prima pagina.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus