un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 14 august 2020

14 Aug 2020  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

asus s5507

    13 comentarii

  1. Epic a dat în judecata Apple pentru ca le-au scos Fortnite din magazin.
    Nu știu la google, dar apple își ia 30% din tranzacțiile aplicațiilor pentru că sunt scârbe și pot. Sigur ca merită un procent din vânzare pentru ca o intermediază, dar 30%?!

      (Citează)

    • Google tot 30%.

        (Citează)

    • Apple si Google au creat terenul pe care acesti developeri isi fac treaba. Fara ei, nu ar fi avut atata expunere si acces la useri, deci cariera. Plus ca e un comision competitiv, dupa cum explica Tim Cook: developerii lucreaza pentru ios si appstore pentru ca au un reach foarte mare, preturi decente etc. Daca acestia nu ar fi fost multumiti de comisioane, pot oricand sa plece sa dezvolte pentru chinezi, pentru microsoft, pentru whatever.

      Plus ca apple nu a modificat niciodata comisioanele, de cand e appstore pe pamant.

      Observ ca multa lume care nu plateste aceste comisioane…..se plange ca sunt prea mari :)

      Ps: reactia gen iau 30% ca sunt scarbe si ca pot….e ca la emag:
      -aaaa..au comisioane mari pentru merketplace, niste jegosi.
      -Ok, nu mai sta acolo
      -Pai nu ca de acolo vin clientii, am vanzari, merge treaba
      -pai nu te mai plange
      -dar vreau atentie ….

        (Citează)

    • Ce ma amuza comentariile astea care denota caracterul uman de cacao… Adica tu, un pielea cucului batran, vrei sa te folosesti moca de toata infrastructura mea? Sau aproape moca? Fa-ti magazinul tau daca vrei sa vinzi in termenii tai si nu mai veni cu pretentii cretine. Nu faci tu regulile la mine in casa.

        (Citează)

    • Steam, GOG, si din cate stiu eu orice magazin de jocuri, in afara de Epic (care momentan publica doar ce vor ei) are comision 30%. Unde sunt oare procesele pentru concurenta neloiala? Ca doar nu au bagat fiecare independent datele in Excel si le-a dat fix 30%?

        (Citează)

    • Gaelex, săracu nu știe pe ce planetă trăiește. Toate magazinele au un comision de 30%. Pe merit! Interesează-te inainte să scrii o inepție!

      Tot 30% are comision și Google, Steam și alții.

        (Citează)

    • Apple pune la dispozitie o taraba pe care cere bani si de la prostul care cumpara telefonul si de la operatorul de telefonie mobila si de la dezvoltatorul care vinde aplicatia lui.

      Mielul bland suge de la mai multe oi, dar la un moment dat se mai si satura si se opreste. Apple nu are limita si vrea sa capuseze pe toti.

      OK, pune la dispozitie o platforma, are costuri de dezvoltare pentru telefoane (adica de furat tehnologii de la altii), are costuri de operare pentru servere si ingineri. Este normal sa primeasca o compensare pentru asta.

      Dar la cate miliarde au in banca e clar ca si-au acoperit de nspe mii de ori costurile alea de operare. Asa ca la un moment dat nu mai jupoi 30% nefacand nimic decat dand un cap in gura producatorului aplicatiei, ci te duci la un rezonabil 10%.

        (Citează)

    • Da’ nu mai bine-ti iei tu catrafusele si vinzi pe taraba ta sau a altuia? Eu asa stiu, ca pe o piata libera, fiecare-si alege unde vrea sa vanda.

        (Citează)

    • Pentru subscripții, 30% e doar în primul an. apoi scade la jumătate (15%).
      Problema pe care o văd la Apple e faptul că nu poți să-ți faci tu propriul store, de unde să-ți poți vinde în continuare aplicațiile fără a mai cotiza la Apple, deoarece singurul mod oficial de a instala aplicații pe platforma lor e prin AppStore.

        (Citează)

    • Pentru toti aparatorii Apple si Google:

      – sa isi imagineze cum ar fi fost ca orice software ce a rulat sub Windows in ultimii 30 de ani trecea prin magazinele Microsoft

      – Microsoft pastra 30% din tot ce se vindea, adica orice program ce rula sub Windows avea pretul umflat cu 40%.

      – nu aveai posibilitatea sa instalezi ce program vrei pe calculatorul tau, erai obligat sa iei doar din Microsoft Store.

      – nu puteai dezinstala niciun program creat de Microsoft, iar shortcuturile spre acele aplicatii erau puse pe desktop in pozitii fixe, fara sa le poti sterge

      Si asta mai departe.

      Da, stiu, ecosistemele Apple sau Google sunt cu totul si cu totul altceva, niste miracole care ne-au scos din evul mediu digital, merita toata aprecierea noastra.

        (Citează)

  2. Asta e posibil sa fie o știre interesanta, deși e cale lunga pana la România și emag

    https://www.cnbc.com/2020/08/13/amazon-can-be-held-liable-for-faulty-goods-court-rules.html

      (Citează)

  3. Claudiu:
    Gaelex, săracu nu știe pe ce planetă trăiește. Toate magazinele au un comision de 30%. Pe merit! Interesează-te inainte să scrii o inepție!

    Tot 30% are comision și Google, Steam și alții.

    da, dar daca nu iti convine pe pc poti intra direct pe site dev si downloada de acolo sau pe android sa faci sideload pe cand la ios nu poti (doar daca ai noroc si
    ai o versiune de ios pt care apple inca nu a blocat jailbreak)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus