un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 30 august 2020

30 Aug 2020  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Cum arată acum o călătorie în Australia. Avion gol, carantină 14 zile într-o cameră de hotel în care nu prea ai ce face, ba chiar pe banii tăi totul dacă vrei să călătorești musai acolo.

Herbalife va plăti 123 de milioane de dolari amendă pentru că a dat mită în China. Condamnarea a fost făcută de o curte americană, apropo.

Ar trebui să începeți ziua cu un duș rece. Eh, ar trebui să facem multe lucruri…

O companie americană fabrică o chimicală necesară în producția de heroină. Și o vând în bidoane ușor de transportat de traficanți, deși substanța, conform legilor, ar trebui să fie ceva mai bine monitorizată.

Ieri a început Turul Franței. Cu întârziere, dar francezii nu renunță din a ține și ediția 2020.

Încă un articol despre cum China încearcă să limiteze risipa de mâncare. În China nu te mai lauzi că doar ai gustat din ceva.

Un cuplu căsătorit de 79 de ani intră în Cartea Recordurilor. Nu doar pentru lungimea căsniciei, ci și pentru vârstă: el are 110 ani, iar ea are 104 ani. Mi se pare extraordinar că amândoi au o viață lungă și se bucură împreună cu ea. Cred că e cel mai romantic lucru auzit în ultima vreme.

O relicvă creștină veche a fost descoperită pe lângă zidului lui Adrian. Pocalul respectiv este acum cel mai vechi obiect cu iconografie creștină din Anglia.

70% mai puține păsări moarte după ce o pală a unei turbine eoliene a fost vopsită în negru. Nu-i chiar cel mai științific studiu, dar pare că au găsit ceva interesant acolo.

China a testat o rachetă balistică anti-navă. Portavioanele sunt tot mai vulnerabile.

Despre arta minimalistă și istoria ei.

9 zone istorice de vizitat.

Hoteluri bune deschise în acest an. Și bănuiesc eu, încă neutilizate la maximum.

Formula 1 de la Spa, Belgia, are loc astăzi la ora 16:10.

    5 comentarii

  1. Deci duamna firea se gândește la sănătatea noastră, ca tot fac dușuri reci în ultima vreme.

      (Citează)

    • Mai termina cu troll de asta pe subiect.
      Ar trebui revoluție acolo și proteste pt modul în care sunteți tratați. Adică ca niște vite.

      Dar vouă cumva tot va arde de glume

        (Citează)

    • Mie îmi convine situația. Sunt câteva babe reticente la propunerea mea de a monta centrală de bloc.
      Poate la viitoarea ședință vor fi de altă părere.

        (Citează)

  2. Am stat în China câteva luni în total și risipă alimentară mai mare ca acolo rar mi-a fost să văd. Adică deloc.

    Ce ziceau localnicii cu care eram e că și ei sunt conștienți de asta dar până pe la mijlocul anilor 90 era penurie de alimente și apoi recuperează. E și o chestie că vor să arate abundență și își comandă o grămadă fără să își dea seama că e prea mult plus că nu îi prea preocupă risipa.

    Acum că în China se bagă o lege în loc sa se combată prin educație, e altă treabă :)

      (Citează)

  3. Cam lipsesc informațiile din România, ar fi interesantă o secțiune istorica, de exemplu în anul 1942 în Roman: https://www.reddit.com/r/AsaCumEramOdata/comments/iir76z/instintare_primaria_orasului_roman1942/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus