un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 7 iulie 2020

7 Jul 2020  ·

ȘTIRI  ·

17 comentarii

    17 comentarii

  1. Sper ca STS te citeste si a dat click pe link-ul tau de Profitshare inainte :)

      (Citează)

  2. Deocamdata nu vad de ce m-ar intrista situatia Blue Air care vindeau bilete mai scumpe decat liniile aeriene normale dupa ce adunai toate mizeriile platite la ei.

      (Citează)

    • Pentru că, dacă dispar ei, celelalte companii vor avea monopol pe anumite rute și vor vinde și mai scump.

      Poate ai uitat când București-Iași costa 200 de euro la TAROM, apoi a venit Blue Air cu bilete la 100 de lei si a mai redus și TAROM tarifele. Stai să vezi situații similare pentru Italia, Spania șamd.

        (Citează)

    • Alexandru Balan

      07/07/2020 la 11:13 AM

      Nu prea am avut ocazia sa zbor cu ei mult si pe rute clasice. Am mers pana la oradea si a fost super ok pt un zbor de 45 min.

      Ar trebui sa te intristeze pentru ca se pierde un concurent important pe rute interne si o sa ramai cu zboruri tarom de 100 euro cu ATR.

      Pentru curse rapide aveai un operator intern cu avioane moderne (echiv Ryanair) dar parca dotate mai uman.

        (Citează)

  3. alunelu:
    Sper ca STS te citeste si a dat click pe link-ul tau de Profitshare inainte :)

    Nu stiu cum e imi practica, dar imi imaginez ca profit share nu ar trebui sa mearga cand se cumpara pe persoana juridica. Ar fi prea usor de abuzat altfel.

      (Citează)

  4. nashu_mare:
    Functioneaza cand cumperi de pe site ca orice alt client. Si nu vad de ce nu ar functiona. Ce sa abuzezi? Platesti acelasi pret.

    Pai cum e cazul asta cu achizitiile publice, de exemplu. Ele fac in baza unei licitatii, cu caiet de sarcini, etc. Emag nu are de ce sa plateasca comision de marketing via profitshare pentru ca nu pe canalul ala s-au facut vanzarile. E un abuz pentru ca “faci magazinul de bani”, fara sa ii fi adus vreun beneficiu. Parerea mea.

      (Citează)

    • Era o glumă. Da, sts nu o sa intre pe emag sa puna in cos si apoi sa finalizeze comanda cu telefoanele alea.
      Dar tu daca lucrezi in administrația publică, un ong sau sincer oriunde si te ocupi de achiziții si vrei sa cumperi niste nimicuri pentru ce nu ai nevoie de oferte, licitație si chestii, iti poți face bonusway sau alt cont de genul si tu Sol pf o sa primești câteva % din ce ai cumpărat pentru entitatea unde lucrezi si esti curat la lacrima ca nimeni nu o sa afle ca ți-ai luat comision de x% din achiziție

        (Citează)

    • @Sol: Evident ca era gluma. Si de fapt stirea era “Dante International a castigat licitatia”, nu “Emag”.
      Dante poate vinde si direct catre cine vrea, nu e obligata sa vanda prin Emag.

      Sol: Nu stiu cum e imi practica, dar imi imaginez ca profit share nu ar trebui sa mearga cand se cumpara pe persoana juridica. Ar fi prea usor de abuzat altfel.

      Un sistem “abuzabil” e pe PCGarage, unde daca faci cumparaturi in mod Business, pe persoana fizica primesti un voucher de 3% din valoarea achizitiei de pe firma. Acum imagineaza-ti ca esti responsabil de achizitii IT la o firma mare…

        (Citează)

    • @Tom

      Exista si posibilitatea ca unii clienti sa aiba preturi sau conditii preferentiale prestabilite si comenzile in sine sa fie trimise tot pe site (desi probabil nu e cazul STS), insa acele tranzactii nu sunt incluse in profitshare. Este evident cazul de clienti care genereaza cifra mare de afaceri.

      Altfel, vad destule tranzactii pe care Dante international le face direct in SICAP: diverse companii de stat sau comune mai cumpara prin achizitie directa cate un DSLR, poate o boxa cu microfon etc direct din catalogul emag din SICAP. Acolo sigur nu e profitshare.

        (Citează)

  5. e, hai ca asta-i buna! unde-i clujul mult iubit si dezvoltat si plin de oameni civilizati? e o conspiratie, huo!

      (Citează)

  6. Blue Air a mai fost de cateva ori in insolventa, s-au schimbat investitorii si a revenit, este o perioada greu pentru companiile de transport aerian dar isi vor reveni.

      (Citează)

  7. alunelu:
    Sunt curios ce telefoane le dau de 700 lei/bucata (in medie).

    Allview?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus