un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Jocurile de la Ubisoft Forward: noi detalii despre Far Cry 6, Watch Dogs 3, Assassin’s Creed Valhalla și altele

13 Jul 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Ubisoft a avut ieri o lungă prezentare online despre jocurile lor viitoare, ocazie cu care au dat detalii despre Far Cry 6, Valhalla și alte titluri în lucru.

FAR CRY 6

Lansare pe 18 februarie 2021, iar acțiunea se mută din nou într-o zonă de insulă tropicală numită Yara. Mașina aceea veche din trailer îmi spune că este modelată după Cuba, cu tot cu un dictator la putere. Ubisoft l-a luat pe Giancarlo Esposito din Breaking Bad pentru acest rol și mi se pare că-l joacă foarte bine în trailer.

Sunt curios dacă personajul principal va fi chiar băiatul din trailer după câțiva ani, scenariul pregătind o înfruntare tată-fiu pentru puterea insulei. Sper că jocul nu va suferi de o problemă pe care au avut-o unele Far Cry-uri: după o vreme deveneau prea repetitive și deci plictisitoare când atacai a mia oară o bază inamică dezactivându-i întâi alarmele.

TRACKMANIA

Jocul este deja lansat și disponibil free to play. M-au atras mereu jocurile de curse cu mașinuțe de jucărie, pe trasee miniaturizate sau ireale, și poate că mulți dintre voi ați jucat Trackmania-urile mai vechi sau ReVolt.

WATCH DOGS 3

Sau Legion, cum se numește. Se lansează pe 29 octombrie și poate că știți deja destule despre joc, având în vedere că trebuia lansat de multă vreme.

Elementul principal este că poți recruta cam orice persoană pentru a lupta împotriva regimului polițienesc dictatorial dintr-o Londra distopică din viitor. Din trailer se cam vede subiectul: forțele de securitate privată iau controlul orașului, iar un grup de hackeri care se pricep foarte bine și la lupte nu sunt de acord cu asta.

Le-am jucat cu plăcere pe primele două, îl voi juca și pe acesta. Gameplay-ul arată cum poți aborda o misiune cu diverse personaje. Dacă ai recrutat chiar un membru al organizației respective, îi poți infiltra mult mai ușor sediul decât cu un hacker sau ninja. Mă atrage și faptul că Londra e un oraș mai apropiat de noi decât cele americane din primele două jocuri și asta parcă face totul și mai interesant.

O problemă în cele anterioare era faptul că AI-ul era cam slab. Odată ce îți cumpărai arme puternice (și nu era deloc greu, că de bani se face ușor rost), treceai prea ușor peste majoritatea luptelor. Sper că Legion ocolește cumva o astfel de problemă.

ASSASSIN’S CREED VALHALLA

Lansare pe 17 noiembrie. Ceva îmi spune că tot în acea perioadă vor fi lansate și noile PS5 și Xbox series X, chiar dacă oficial Valhalla nu a fost anunțat și pentru noile generații.

A fost prezentat oficial un clip de gameplay și puteți vedea acolo raidurile împotriva unor localități, lupte cu soldații englezi, corabia vikingă pe care o ai la dispoziție șamd. Jocul păstrează tree skills, clădirile înalte pe care să te urci pentru a descoperi harta și restul elementelor clasice, iar mult mai multe detalii găsiți aici de la cineva care l-a jucat.

Din trailer, jocul pare să fi complicat mult luptele și să fie și foarte violent. Bănuiesc că așa erau vremurile respective.

HYPER SCAPE

Noul Battle Royale de la Ubisoft intră astăzi în open beta. Eu l-am activat deja în Uplay.

Cei care l-au jucat până acum spun că este distractiv, bine făcut, cu câteva elemente noi față de alte BR-uri. Este disponibil gratuit.

ELITE SQUAD

ES este un joc de mobil, va fi disponibil pe iOS și Android în august. Pare distractiv din trailer. Diverși eroi din alte jocuri Ubisoft (The Division, Rainbow Six Siege etc) fac parte din meciuri 5 vs 5 unde fiecare din echipă are specializarea sa. Vedem cum o ieși.

Cel mai interesant joc pentru voi este

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

    10 comentarii

  1. Prince of Persia – NU, Splinter Cell – NU. Tot invart 3 jocuri open-world de cativa ani pe acelasi engine grafic care nu este ok pentru anul 2020.

      (Citează)

  2. radu:
    ce nu ti s-a parut ok la grafica Odyssey?

    pai vezi vreo diferenta la grafica intre Odyssey & Origins?
    Daca ai acelasi engine nu se schimba nimic.

      (Citează)

  3. Oau, ce bine că Assasin’s Creed face în sfârșit un joc dedicat 100% celebrei eroine Mary Sue. Trailerul ăsta mă face să evit orice discuție despre joc pentru mult timp, poate definitiv. Dacă se termină cu pizdeala pe-acolo și se mai face ceva ca seria AC2, dați un semn, altfel o să pretind că sunt un adult care nu se joacă jocuri.

      (Citează)

    • Sincer, sa cam pierdut Assassin’s Creed din ce era, nu le-am jucat pe toate, nu am avut un PC bun, dar tot elementul RPG care a acaparat seria este”non-Assassin’s Creed”.O sa sustin seria, dar pentru mine cam de la Rogue încolo doar s-a tras de serie…

        (Citează)

    • Cred că nu se mai pot face jocuri fără element RPG.

        (Citează)

  4. nwradu:
    Cred că nu se mai pot face jocuri fără element RPG.

    Joc seria si dețin seria de la Assassin’s Creed 1. Din punctual meu de vedere, AC 2 a fost cel mai reusit (concept, atmosfera, muzica, perioada istorică aleasa). De la AC3, au început să scadă ca si concept. Mi se pare interesant Valhalla, însă nu ma da pe spate! Cel mai slab mi se pare Odyssey – mecanica de joc si conceptul imi par sub Origins. Plus ca perioada aleasa imi pare de-a dreptul boring….
    Mă gândeam că Ubisoft vor tine cont de cererile fanilor si vor alege Japonia medievală ca tema pentru următorul AC. Dar, n-a fost sa fie!
    Eu, personal, ma voi opri la Valhalla- va fi jocul cu care imi voi lua la revedere de la Ubisoft..

      (Citează)

  5. V-ati luat jocul Watch Dogs 2 gratuit in timpul conferintei sau dupa ?

      (Citează)

  6. Arata prea sumbru/grim, dupa mine. Jocurile AC aveau in general environmenturi cu adevarat frumoase in care puteai sa te pierzi doar exporand si bucurandu-te de peisaj in timp ce cauti collectibles.

      (Citează)

  7. Farcry 6 prea politic si o femeie in rolul principal?
    AC Valhalla, mi se pare interesant doar daca te pasioneaza vickingii.
    Watch dogs si Hyperscape, not my type.
    Trackmania amuzant.

    Daca nu ma insel unele jocuri sunt facute in Bucuresti?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus