un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai bune jocuri prezentate de Microsoft pentru XboX Series X și PC

25 Jul 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Microsoft a prezentat recent o mulțime de jocuri pentru viitoare consolă Xbox Series X și PC, iar unele sunt foarte interesante. Dacă tot le-am prezentat anterior pe cele PlayStation, le pun acum și pe cele Xbox și tot așa, sâmbătă, când poate aveți mai mult timp să vă uitați la clipurile de mai jos.

Aș vrea să zic că sunt multe, dar o bună parte din cele prezentate de Microsoft mi s-au părut jocuri de copii, cu personaje ca-n desene animate, scenarii cu frunze uriașe și lupte cu animale, care mie nu mi-au stârnit deloc interesul și nu le-am pus nici mai jos.

Mai mult, aproape toate prezentările au fost doar din cinematics, fără nici un detaliu despre mecanica jocului sau informații despre cum va arăta de fapt. În unele cazuri nu știi ce faci în joc, dacă e 1st sau 3rd person șamd.

Mai mai mult, Microsoft i-a enervant pe mulți precizând că unele jocuri sunt doar pentru viitoare consolă Xbox Series X și pentru PC, deși anterior anunțase că toate jocurile din perioada următoare vor fi disponibile și pentru actuala generație Xbox One. Informațiile sunt neclare, zic eu. Pe măsură ce vor fi anunțate mai multe detalii, e foarte posibil să aflăm că mai multe merg și pe Xbox One, dar momentan semnalele sunt un pic îngrijorătoare.

La final mai jos am pus și un clip ce le grupează pe toate, cu comentariu despre istoria lor, a dezvoltatorilor și alte informații utile pentru cei ce vor “cu de toate”.

HALO INFINITE

Sau Halo 6 în seria principală a poveștilor Halo, că jocuri au fost chiar mai multe. Acest joc ca finaliza a doua trilogie de jocuri, cea cu Forerunners. Microsoft a prezentat chiar câteva minute de gameplay și jocul arată bine, cu un gameplay mai cursiv decât în cele anterioare, chiar dacă grafica pare un pic… banală.

Lumea chiar s-a inflamat pe tema grafici, unele comparații arătând de ce este depășită. Xbox spune că e work in progress și va fi mai bună la final.

Spre suprinderea mea, este open-world într-o oarecare măsură. În misiunea arătată, de exemplu, ai de distrus trei tunuri anti-aeriene și o poți face în ce ordine vrei tu.

STALKER 2

Jocul a fost anunțat prin 2018 și se pare că va fi lansat în 2021. Sper să iasă bine.

Primul STALKER a fost interesant și ciudățel prin scenariul său în zona Cernobîl și toate elementele paranormale incluse în universul alternativ pe care-l prezenta. Era inedit, dar și dificil, poate prea dificil dacă făceai alegeri greșite. Sper că noul joc va fi mult mai bun.

WARHAMMER 40.000: DARKTIDE

Nu se știu multe despre joc, dar pare un first person shooter cu echipe de 4. Universul Warhammer 40.000 este însă foarte complex, include tehnologie și magie, așa că Darktide are potențial.

STATE OF DECAY 3

Zombies! Jocurile anterioare au fost despre supraviețuire, protejarea supraviețuitorilor șamd.

FORZA MOTORSPORT

FM este o lungă serie exclusivă Xbox de curse auto. Noul joc pare să arată bine, dar, din nou, zero gameplay, doar cinematics, iar acestea mereu arată bine.

EXOMECHA

Free to play online shooter, cu tot cu mod battle royale. Pare un joc SF ce are loc într-un decor exotic. La un moment dat o să se sature lumea de battle royale și jocurile care apar prea târziu s-ar putea să sufere din acest motiv.

TELL ME WHY

Este un joc de aventură în care doi gemeni vor să descopere mistere legate de familia și copilăria lor în Alaska. Dacă are o poveste bună, l-aș juca.

FABLE

Fable este un RPG într-o lume fantasy, trei jocuri anterioare fiind lansate acum mai mult de 10 ani. Acum se face un reboot.

CROSSFIREX

Crossfire este un joc stil Counter-Strike foarte popular în China și Coreea de Sud (foarte!). Noul CrossfireX pare să vină și cu o campanie single-player în stilul Call of Duty.

THE MEDIUM

Un joc horror de aventură în care joci rolul unei femei cu puteri supranaturale. Se pare că mecanica va fi interesantă, vei naviga simultan în două lumi, normală și paranormală, și trebuie să te ferești de pericole din ambele. Expect monsters.

AVOWED

Un RPG first-person într-o lume fantasy.


Cătălin Nițu a făcut clipul de mai jos și vorbește mult mai bine despre toate jocurile, că le știe istoria și antecedentele.

    6 comentarii

  1. Comparând cu event-ul lui Sony, prezentarea Xbox este foarte foarte slabă, content de calitate putin spre deloc …

      (Citează)

  2. M au dezamagit sincer
    La mine calculul e simplu.
    PS5 day one pentru exclusivitati.
    Restul pe PC

      (Citează)

  3. Microsoft par mai varza decat in generatiile anterioare, deși părea imposibil. Varza con carne

      (Citează)

  4. De unde iti iei informatiile? Jocurile first party Microsoft vor rula toate si pe Xbox One, a spus-o acum cateva zile cat se poate de clar Phil Spencer, seful Xbox: https://www.gamespot.com/articles/xbox-boss-phil-spencer-confirms-firstparty-exclusi/1100-6479847/

    Si cred ca merita precizat si ca toate jocurile prezentate vor fi disponibile din ziua lansari pe Gamepass. E fara serviciul “best value” din toata sfera de gaming.
    Mai mult, recent au anuntat ca si soutia lor de streaming (project xCloud) va fi inclusa fara vreun cost suplimentar in Gamepass Ultimate.

      (Citează)

  5. Tot nu ma conving sa iau consola, am pc și nu ma mai joc pe el ca în vremurile facultății. M-a ajuns vârsta.

      (Citează)

  6. Microsoft a zis că toate jocurile prezentate vor intra pe Game Pass

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus