un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noile jocuri prezentate odată cu PlayStation 5

13 Jun 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Pe lângă ce-a arătat despre noile console PlayStation 5, cei de la Sony au prezentat și trailerele multor jocuri ce vor fi lansate în viitor, unele inclusiv pe vechiul PS4. Și acum, sâmbătă, pare un moment bun de uitat la așa ceva.

N-am pus în lista de mai jos două titluri ce sunt deja cunoscute și foarte așteptate: The Last of Us 2, are va fi lansat pe 19 iunie (review aici), și Ghosts of Tsushima, cu lansare pe 17 iulie, care are loc în secolul 13 în Japonia și te pune în pielea unui samurai ce se luptă împotriva invaziei mongole.

HORIZON FORBIDDEN WEST

Horizon: Zero Dawn a fost unul dintre cele mai bune jocuri de PS4. Acțiunea are loc vreo mie de ani în viitor, când oamenii trăiesc în triburi ca de sălbatici pentru că civilizația modernă a fost distrusă, iar mașinării cibernetice uriașe se comportă ca animalele. Un fel de Tomb Raider SF, să zicem.

Forbidden West pare să mute acțiunea în ruinele din San Francisco, unde Aloy trebuie să salveze lumea de o nouă amenințare.

GRAN TURISMO 7

Jocul pare să păstreze spiritul seriei: întreceri pe circuite, mașini moderne, grafică excelentă. În trailer se vede și o interfață mare de car tuning.

SPIDER-MAN: MILES MORALES

Spider-man a rupt pe PS4 după lansarea din 2018, dar jocul acela îl avea ca super-erou pe Peter Parker. Cel nou va fi cu Miles Morales, un tânăr de culoare introdus de Marvel acum niște ani în universul Ultimate Marvel. Probabil că l-ați văzut în desenul animat Spider-man: Into the Spider-verse, care-i destul de bun.

Anyway, more Spider-man games! Lansarea va fi odată cu consola, cel mai probabil, deci nu mai este mult până atunci.

PRAGMATA

N-am înțeles nimic din trailer. Poate că-i o lume apocaliptică invadată de extratereștri, poate că-i totul în VR. Nu știu, dar până în 2022 mai este suficient timp să aflăm.

RETURNAL

Mie mi se pare un joc cu accente horror. Are si elementele roguelike integrate, adică mori și începi din nou jocul, dar universul s-a schimbat pe baza acțiunilor tale anterioare și personajul ține minte ce i s-a întâmplat. Bănuiesc că scopul este să scapi de pe misterioasa planetă și să descoperi ce naiba se întâmplă pe ea.

RATCHET & CLANK: RIFT APART

Încă un joc în seria de platformere R&C, o serie de succes pe console Playstation începând cu 2002. Noul Rift Apart arată foarte promițător.

DEATHLOOP

Încă un joc roguelike prezentat ca fiind cu “assassins trapped in a time loop”. Este făcut de Arkane, care au făcut și seria Dishonored, și asta se vede imediat în gameplay-ul care combină arme steampunk și puteri magice. Pare ceva ce voi juca cu plăcere.

GHOSTWIRE: TOKYO

Populația orașului Tokyo a dispărut, iar creaturi supernaturale au invadat orașul. Jocul este un first-person shooter cu o combinație de arme și puteri speciale în care vei salva orașul japonez. Nu prea-mi place stilul grafic “pixelat” din unele faze, dar vom vedea la lansare mai exact ce se va întâmpla.

MORTAL SHELL

Săbii, combo-uri, vrăji, arme uriașe. Fanii Dark Souls bănuiesc că deja pun bani deoparte.

SOLAR ASH

KENA: BRIDGE OF SPIRITS

Jocul pare gândit pentru copii, având în vedere personajul său tânăr și grafica idilică. Mi s-a părut că mă uit la un desen animat Disney, nu că asta ar fi rău. Apoi sunt acele scene de luptă ce par a fi uzuale pentru un joc action-adventure bun, deci este posibil ca de fapt toate vârstele să se distreze jucând Kena.

PROJECT ATHIA

More weirdness. Arată interesant din trailer și nu m-ar mira să devină unul dintre jocurile emblematice de PS5, dar va fi lansat peste câțiva ani, așa că momentan nu s-au dat alte detalii despre el.

GOODBYE VOLCANO HIGH

Volcano High este un liceu, după cum arată într-un cadru din trailer. Jocul promite să fie o aventură despre sfârșitul adolescenței și dragoste, dar cu aceste personaje non-umane pe care le vedeți în trailer.

DEMON’S SOULS

Este un remake al unui joc mai vechi în care te lupți cu tot felul de demoni mari și mici într-un decor fantasy. Mi se pare exact genul de joc de consolă care va prinde bine, că poate v-ați săturat de God of War.

DESTRUCTION ALLSTARS

Dacă vreți opusul unui racing-game, luați Destruction AllStars. Mai multe mașini caută să se distrugă între ele în arenă, ceea ce ar putea fi un joc multiplayer foarte mișto. Cei bătrâni își vor aduce aminte de câteva jocuri vechi numite Destruction Derby, cu un concept similar.

RESIDENT EVIL VILLAGE

Seria aceasta de jocuri este foarte veche și în 2021 apare încă un joc în ea. N-am știut niciodată, are mulți fani în România? Că pe mine filmele m-au pierdut la un moment dat, iar jocurile în sine nu m-au atras prea mult.

HITMAN III

Noul Hitman 3 apare în ianuarie 2021. Eu mă voi pregăti jucând Hitman 2.

Și acum, marele sondaj:

Ce jocuri vi se par interesante?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

    13 comentarii

  1. Alexandru Opran

    13/06/2020 la 9:55 AM

    De menționat că acțiunea din Resident Evil Village pare să aibă loc în România (în interfața de inventar moneda de schimb din joc este Lei).

      (Citează)

  2. Se pare ca valuta din RE8 va fi leul, deci e posibil ca localizarea sa fie Transilvania. TLOU 2 deja l-am luat, astept cu nerabdare noaptea de vineri sa-l joc.

      (Citează)

  3. Summer sale pe Gog.com

      (Citează)

  4. None of the above. Last of us Part II. Nu stiu de ce nu l-au prezentat. Chair nu inteleg. Il asteptam sa fie in topul prezentarilor.

      (Citează)

    • Haha, nu ești la curent cu ce se întâmplă cu Last of Us 2 ? Cauta, e amuzant

        (Citează)

    • Pai pentru ca evenimentul a fost pt ps5 și ce urmează sa vedem conceput special pentru acea consolă sau generație de console.
      Tlou 2 e titlu ps4 momentan,deci nu avea ce cauta în prezentare.

        (Citează)

    • Nu l-au prezentat pentru că era deja ultra-cunoscut și vine în câteva zile. S-au concentrat pe ce se va lansa odată cu PS5 și după aceea.

        (Citează)

  5. Cred ca ajung copiii mei (pe care nu-i am, inca), parinti la randul lor, pana apuc sa vad si eu un Elder Scrolls 6, bai nene. De cate ori citesc titluri cu jocuri noi, tot sper sa vad marele anunt, mai ales de cand am vazut teaserul ala de acum 2 ani.
    Cu toate astea, am frica aia, ca o sa fie un mare fas :)).

    M-am apucat de Dark Souls 2. N-am putut sa joc nici 5%, m-a umplut de draci. Daca respiri gresit: “You died”. A venit frati-miu in vizita si vede jocul in library si zice “Da’ cum de n-ai spart TV-ul inca?” :)))
    O sa revin la el, ca nu ma las eu asa usor. Poate ar fi trebuit sa incep cu DS1, dar la vremea cand am vrut sa-l iau, adica luna trecuta, era 160 de lei, iar eu am dat 100 de lei pe DS2 si 3 deluxe edition.

    Din lista de mai sus, doar Demon’s Souls si Mortal Shell imi fac cu ochiul.

    Intre timp, stau cuminte si ma joc toate Assassin’s Creed. Sunt pe aproape sa termin Unity. Rad tot pana la Valhalla si apoi vad eu…
    Legat de Assassin’s Creed, parca dupa Black Flag s-a cam fasait treaba. Joc intr-un mare sictir Unity, bine ca nu mai am mult din el. Am inteles ca isi revine, de la Odyssey.

    Asadar, momentan stau cu banii in buzunar.
    Nu o sa cumpar niciun PS5 deocamdata. Poate la anul.
    In cazuri speciale o sa dau cu paralele, daca aud ca apare Elder Scrolls 6. Desi, ceva imi spune ca apuc sa imi fac fondul de pensie, pana apare ala.

    Am The Last of Us, de la frati-miu. Cred ca o sa il joc si poate se lipeste de mine si il cumpar si pe 2.

      (Citează)

    • Mamă dar ai luat-o din urmă cu Assassin’s Creed, nu glumă. Primele trei au fost mișto, apoi a mai scăzut calitatea, dar a revenit odată cu Origins în Egipt și apoi Odyssey, da.

        (Citează)

    • nwradu:
      Mamă dar ai luat-o din urmă cu Assassin’s Creed, nu glumă. Primele trei au fost mișto, apoi a mai scăzut calitatea, dar a revenit odată cu Origins în Egipt și apoi Odyssey, da.

      Ma apucasem prin 2016, de AC 2 si am jucat in ordine, pana la Rogue, in 2018. Dupa aia m-am oprit, ca trebuia sa upgradez la PS4 si din lipsa de timp, abia de Craciun m-am cadorisit cu unul si am revenit la butoane :)).

        (Citează)

  6. “Este un remake al unui joc mai vechi în care te lupți cu tot felul de demoni mari și mici într-un decor fantasy”

    totusi.. e remake-ul unu joc care a facut istorie .. de dark souls ai auzit?

    Nimic despre GTA5? :)) dupa 7 ani R* inca mulg vaca .. Toti asteptau macar un teaser despre GTA 6.. si ei .. pff

      (Citează)

    • Dacă încă merge mulsă, de ce nu? Nu cred că va apărea prea curând GTA 6, probabil nici n-au ce prezenta sau vor să facă ceva separat despre asta.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus