un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 19 iulie 2020

19 Jul 2020  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Piața de bagaje pierdute prin avioane și vândute de companiile aeriene. Cred că era și un show gen Storage Wars, nu? Cu oameni care cumpărau la licitație bagaje pierdute și nerevendicate și apoi vedeau ce găseau prin ele? 25 de milioane de bagaje se rătăcesc anual, o medie de 5,7 la mie.

Populația planetei va crește într-un ritm mai lent în viitor. Previziunile de acum câțiva ani nu mai sunt valide, iar cele noi sunt mai puțin alarmiste.

75 de ani de la primul test al unei bombe atomice. O epocă nouă a început cu Trinity și probabil s-a terminat la căderea URSS.

O fată a publicat pe net o fotografie cu o șopârlă pe care o ținea în mână. I se vedea doar palma în imagine. A fost suficient să fie contactată rapid de tot felul de ciudați și pedofili.

Știința spune că un om poate mânca 84 de hotdogs în 10 minute. Recordul curent este de 75.

Excesul de fier ar putea înrăutăți simptomele de Alzheimer. Reducerea fierului din organism ar putea micșora pierderea cognitivă.

Un tânăr din Mongolia a murit de ciumă bubonică după ce a mâncat o marmotă. Și mai rău este că ciuma bubonică a reapărut în diverse cazuri izolate din lume și OMS a declarat-o o boală care revine.

V-ați uitat la Unsolved Mysteries pe Netflix? Este ultimul sezon dintr-o serie lungă și, din 1.300 de mistere prezentate au fost rezolvate peste 200 cu indicii primite de la telespectatori. Aceasta este o listă cu cele mai interesante.

Mai țineți minte povestea cu barista care a primit 100.000 de dolari în donații după ce a dat afară o clientă care nu purta masca? Acum clienta a deschis un GoFundMe pentru a strânge bani ca să-l dea în judecată pe barista pentru jumătate din sumă, motivând că fără ea nu s-ar fi putut strânge.

Despre John Lewis, care a murit ieri. Unul dintre “big six” activiști din SUA, alături de Martin Luther King Jr. și alții ca el.

Miss Kentucky 2014 a primit 2 ani de închisoare după ce a trimis fotografii topless unui băiat de 15 ani. Nu cred că era ceva nou pentru respectivul tânăr, dar legea e lege.

Ziua Forțelor Aeriene Române va fi sărbătorită mâine, pe 20 iulie, printr-o ceremonia la statuia Aviatorilor și un survol cu diverse avioane. Dacă vreți să le vedeți, totul începe la ora 10:

Cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, luni, 20 iulie, începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, se va desfăşura o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori în memoria eroilor aviatori. În această zi, monumentul va fi survolat de aeronave militare […]

Pe timpul ceremoniei vor evolua aproximativ 15 aeronave militare ale Forțelor Aeriene Române  de tip F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-330 Puma, IAR-99 Standard, IAR-99 Şoim, 3 elicoptere tip Mi-17 și  EC-135, o aeronavă Cessna VC-560 aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, 3 elicoptere IAR-330 Puma  ale Serviciului Român de Informaţii, o aeronavă Tecnam 2006 și o aeronavă Piper Seneca V aparținînd Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, 2 aeronave BN-2A Islander și o aeronavă Beechcraft King Air 90 aparținând Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli, o aeronavă B737 aparținând Tarom, 3 aeronave tip IAK- 52 aparţinând echipei independente de acrobație aeriană din  Romania, 5 aeronave Extra 300 aparținând  Aeroclubului  României.

Astăzi, la ora 16:10, are loc cursa de Formula 1 din Ungaria. Mercedes are primul rând la start, dar Racing Point ocupă rândul doi!

    11 comentarii

  1. Nesimțita aia are dreptate, fără ea nu aduna acel barista atâția bani.

      (Citează)

  2. În vara anului 1935, o Românie întreagă n-avea ochi decât pentru Maglavit, localitatea din Oltenia în care ciobanul Petrache Lupu pretindea că l-a văzut şi a vorbit cu Dumnezeu. Sute de mii de romani au vizitat locul minunii, ziarele vremii l-au transformat intr-o vedeta https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/maglavit-miracol-sau-escrocherie

    https://manastireamaglavit.ro/istoric/petrache-lupu

      (Citează)

  3. decat la americani se poate asa ceva boss.

    Gaelex:
    Nesimțita aia are dreptate, fără ea nu aduna acel barista atâția bani.

      (Citează)

    • Nu stiu articolele, dar realizarea tehnica a revistei este absolut incredibila. Animatiile si clipurile integrate in text sunt geniale

        (Citează)

  4. In Storage wars sunt locuri de depozitare închiriate la care nu s-a mai plătit, ce conțin este scos la licitație în modul ala ca să nu mai piardă timpul cu fiecare obiect în parte

      (Citează)

  5. Remington Steele

    19/07/2020 la 1:19 PM

    pmk:
    In Storage wars sunt locuri de depozitare închiriate la care nu s-a mai plătit, ce conțin este scos la licitație în modul ala ca să nu mai piardă timpul cu fiecare obiect în parte

    Mno, omul a zis “un show gen Storage Wars”, dar e greu să citești tot și să și înțelegi. Baggage Battles se numește ăla cu bagajele.

      (Citează)

    • Dacă îmi zici și ca mos crăciun nu exista ma arunc pe jos

      XYZ:
      Emisiunea aia e fake cap coada. Sunt vre-o 6 actori, aia castiga mereu. In fiecare boxa este un obiect necunoscut ce necesita parerea unui expert.

        (Citează)

  6. Baggage Battles si e pe Discovery duminica de pe la 12.00 incolo cu reluari de episoade pe care le-am mai vazut deja.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus