un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce să nu lăsați pisicile pe balcon

26 Jun 2020  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Pentru că pleacă de acolo la treaba lor și poate nu se mai întorc.

Am stat acum câteva săptămâni 40 de minute la coada la KFC drive-through de pe Mihai Bravu (am prins un moment cu puțini oameni), așa că am avut ocazia să văd în blocul de vizavi de bulevard scenele de mai jos.

O pisică a ieșit pe balconul deschis, a mers pe pervazul acestuia până la balconul vecinului, s-a uitat în sus, s-a uitat în jos, a contemplat sinuciderea, și-a dat seama probabil că-i este foame și s-a întors în casă. Proprietarul n-a știut că s-a întâmplat asta.

Consider că pisica a avut noroc. A avut, de fapt, unde să întoarcă în acel spațiu de după balconul vecinului, că altfel rămâne blocată pe acolo sau dădea cu spatele vreo 5 metri, dacă putea face asta, pentru a ajunge în siguranță în casă.

Mai bine evitați astfel de situații.

    16 comentarii

  1. pisicile, ah … pisicile, ele sunt ca femeile.
    De ce? Ma-ntrebi de ce?
    Pentru că pleacă de acolo la treaba lor și poate nu se mai întorc.

      (Citează)

  2. Noroc ca avea zoom suficient camera telefonului :)
    O fi fost la a saptea viata?

      (Citează)

    • O fi Huaweiul ala la care ii face mereu reclama(pardon review) :))

        (Citează)

    • Samsung S20.

      Cezar: mereu reclama(pardon review)

      Ai citit vreunul din ele? Că mereu am zis că nu le recomand din lipsa de Google? Sau ai văzut titlul și ai zis “ah, Huawei, ăștia sunt răi, deci e pe bani!”?

        (Citează)

  3. cel mai nasol a fost cand au anvelopat blocul: motanelul meu facea mereu escapade pe schele si prin casele vecinilor, pana cand intr-o zi a disparut pentru 3 saptamani. a mai cazut si de la balcon pentru ca pervazul era ud de la ploaie. csf ncsf, te rogi sa ii ajunga vietile

      (Citează)

  4. Exista plase, exista inchis geamurile dar tot stam cu grija sa nu faca vreo tampenie.

    Acum cativa ani intr-un bloc de vis a vis o pisica ramasese blocata in geamul lasat deschis inclinat. Saraca nu mai putea sa iasa, plangea pe acolo, toata lumea se uita. Cred ca am facut si cateva poze atunci, sa avem dovada la politie, pompieri ca nu a sunat de nebuni la urgente.

    A fost incredibil, nimeni nu stia cine dracu’ sta in apartamentul acela, nimeni nu avea un numar de telefon la care sa sune dupa proprietar sau chirias sa vina sa isi scoata pisica.

    Mi se pare ca pana la urma s-a intors acasa cine locuia in apartament si a recuperat pisica.

      (Citează)

    • Păi ce, tu ai numere de la vecini? Acum oamenii nu prea mai știu exact cine stă în jurul lor.

      Eu las ferestrele deschise vertical, sper să nu găsesc vreuna spânzurată.

        (Citează)

  5. A mea a avut 2 sarituri de la etajul 4. Prima pe geamul de la bucatarie, n-a patit nimic. A doua insa, de pe balcon, a dus la fractura de femur. Acum are suruburi si m-a costat de m-a uscat atunci sa o “repar”. Ulterior am stat cu plasa la balcon, inestetic dar safe pt ea.

      (Citează)

  6. Mie mi-a cazut o pisica de la etajul 8. Praf s-a facut. Nu mai avea nici un picior intreg, dubla fractura de mandibula si maxilar, coaste rupte, etc. Un singur medic (din vreo 5 pe care i-am consultat) i-a dat sanse de supravietuire, a operat-o, a fost distractie cu hranit cu seringa vreo 2-3 luni. Dar a supravietuit fara urmari vizibile, si-a mai trait inca vreo 7 ani dupa aceea (avea 6 in momentul accidentului).

      (Citează)

  7. Uite un fel de soluție https://www.citycats.ro/plase-pisici

      (Citează)

  8. plasa e sfanta, Ai pisica si balcon si inaltime- plasa.

      (Citează)

  9. Pfff, 2 zile m-am rugat de a mea sa dea cu spatele sau sa faca cale-ntoarsa. Fix ca asta, a prins avant, a plecat pe “bulevard” mai departe decat ne obisnuise si a ramas proptita la geamul unui vecin de la alta scara. Dupa astea 2 zile, am cedat nervos si m-am dus peste oameni sa ma lase sa-mi recuperez nebuna.

    *stau la et. 1

      (Citează)

  10. Cu riscul de a starni n-spe mii de polemici dar nu voi intelege niciodata de ce trebuie sa-ti bati joc de un animal a carui menire nu este sa stea intr-un apartament de bloc. Stapanul are impresia ca ii face un bine sau poate este atat de egoist incat se gandeste doar la binele lui ( auzita recent: sa-ti iei o pisica, sa vezi ce te linisteste. Ceva de genu o sa-i scada tensiunea).
    Asta-i parerea mea si nu mi-o schimb indiferent ce contrargumente mi se aduc.

      (Citează)

  11. Am vazut un documentar cu un experiment stiintific privind fidelitatea fata de stapan a pisicii si a cainelui. Cainele este fidel stapanului, pisica ramane la altii daca i se pare ca a fost tratata mai bine.

      (Citează)

    • Nu e vorba de fidelitate. Câinele este un animal care trăiește în familii, are nevoie de un stăpân care să-l domine (șeful haitei, animalul alfa) și pe care-l urmează. Pisica este un animal solitar, nu accepta sa fie dominata și pentru ea este mai important teritoriul decât stăpânul. PS. Stupid oricum a compara specii diferite pt a stabili care este superiora.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus