un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HBO Go se va închide, dar nu în România

15 Jun 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

După ce a lansat pe 27 mai noul serviciu HBO Max (doar în SUA momentan), cei de la HBO au rămas în portofoliu și cu mai vechile HBO Go și HBO Now, așa că acum le vor închide pe acestea două din urmă.

Diferențele între ele sunt următoarele:

  • HBO Max: serviciu de streaming complex, gen Netflix, cu ce filme și seriale originale și 3rd party are la dispoziție HBO. Nedisponibil în România în prezent.
  • HBO Go: aplicație complementară de streaming pentru cei ce aveau oricum un abonament la canalele HBO prin cablu. Altfel spus, dacă aveai abonament HBO, primeai gratuit și acces la Go ca să te uiți când ai tu chef la ce vrei, nu conform programului TV.
  • HBO Now: aplicație stand-alone pentru cei ce nu aveau abonament la HBO prin cablu. Cum ar fi, un fel de precursor pentru HBO Max.

HBO merge all-in pe serviciul Max, așa că în SUA va renunța la Go și Now. Majoritatea clienților fuseseră oricum upgradați la Max. Pe 31 august, serviciul Go va dispărea din SUA.

În România va rămâne, așa că dacă vedeți prin alte părți știri (sau clickbait din acela grosolan) despre cum se va închide HBO Go, să știți că acestea se referă la SUA. Probabil va rămâne și în alte țări, că HBO Max se va extinde internațional în 2021.

N-am văzut încă o confirmare oficială în acest sens, dar știrea originală se referă doar la SUA. În fond, doar nu vor închide un serviciu popular în zeci de țări doar pentru că au lansat unul superior într-una singură.

Am întrebat pe cine știu eu la HBO România și, dacă primesc un răspuns edificator, voi actualiza acest articol.

    5 comentarii

  1. Sper sa nu faca prea curand tranzitia de la HBO Go la HBO Max in Romania, ca presupun ca al doilea serviciu va fi mai scump si nici nu mi-e clar daca o sa mai ai acces si la HBO la TV. Si da, stiu ca totul s-a mutat online si nu mai ai practic motive sa te uiti la filme la TV, dar uneori internetul merge greu sau pica de tot si atunci TV-ul e chiar util.

      (Citează)

    • eu sper sa dispara hbo go si in romania si sa fie inlocuit de orice alta varianta mai noua de hbo, interfata la cea de acum e de rahat

        (Citează)

    • mormaila:
      eu sper sa dispara hbo go si in romania si sa fie inlocuit de orice alta varianta mai noua de hbo, interfata la cea de acum e de rahat

      Dar ai aplicația nouă de TV sau cea veche? Că e una gri (veche) și una cu negru (mai nouă), care merge mai bine. O găsești în magazinul de aplicații, dar probabil că n-ai de ce să intri uzual pe acolo ca să o descoperi.

        (Citează)

  2. Daca tot asa dau “filme in premiera” dupa ce le vazusem in urma cu 2 ani prin Asia…

      (Citează)

  3. e bine sa ai pareri chiar daca complet aberante. UI-ul la aplicatia aia e foarte bun , se misca bine si ajungi rapid la ce cauti. Evident daca ai si un telefon capabil.

    mormaila:
    eu sper sa dispara hbo go si in romania si sa fie inlocuit de orice alta varianta mai noua de hbo, interfata la cea de acum e de rahat

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus