un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Viitorul Assassin’s Creed Valhalla aduce vikingii în joc

1 May 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Fanii seriei cereau de mult un Assassin’s Creed în lumea vikingilor și acum îl vor primi. Anunțat în ultimele două zile, Assassin’s Creed Valhalla duce jocul în acea perioadă.

Vikingii au avut perioada lor de maximă dezvoltare în secolele 8-11 în ceea ce astăzi constituie Danemarca, Suedia și Norvegia, cu raiduri periodice în insulele britanice și Franța de astăzi. Din declarațiile dezvoltatorilor, se pare că AC: Valhalla va avea loc în secolul 9 și povestea va fi despre un clan de vikingi forțat să părăsească teritoriul nativ și să invadeze Anglia medievală, unde trebuie să cucerească teritoriu și să asasineze mulți oameni, probabil.

Personajul principal va fi numit Eivor indiferent că alegi să fie bărbat sau femeie. Producătorii au angajat actori danezi pentru modelarea personajelor.

Eu aștept cu interes acest joc. Cel anterior, Odyssey, a fost pentru mine cel mai bun AC de până acum, cu o poveste bună și complexă, grafică excelentă, lupte navale și, poate cel mai important, quest-uri secundare care nu deveneau rapid plictisitoare și repetitive, ci majoritatea aveau un schepsis sau măcar scenariu suficient de diferit încât le-am făcut pe toate cu mare plăcere.

Elementele minore era foarte bune, precum indiciile adunate pentru a descoperi identitatea unor conspiratori și îmbinarea cu mitologia greacă sau acele bătălii periodice. Odyssey este un joc excelent, jucați-l dacă nu ați făcut-o deja (Uplay, eMAG, PC Garage, Steam, PS Store, Xbox, Instant Gaming).

AC: Valhalla probabil că va include un sistem similar de clanuri ce controlează teritorii din joc. Apa și luptele navale le-au ieșit foarte bine în Odyssey, iar vikingii aveau o tradiție a corăbiilor, deci cred că vom vedea și aceste aspecte jucând un rol important în noul joc. Se vorbește și despre upgrade-ul localităților tale, raiduri împotriva fortărețelor britanice și jocuri tradiționale de “pescuit, vânat și băut”.

Nu pot decât să sper că iese bine. Succesul unui astfel de joc, zic eu, îi este dat de quest-uri bine gândite, lipsa bugurilor flagrante și gameplay fluent și echilibrat, cu o progresie bună a dificultății. Ubisoft a făcut și bune și rele. Odyssey a ieșit bine sub coordonarea Ubisoft Quebec. Valhalla este coordonat de Ubisoft Montreal și dezvoltat cu încă 14 studiouri din întreaga lume, probabil inclusiv România jucând un rol important.

Asta înseamnă de obicei că un anumit studio se ocupă de simularea valurilor sau de modelat matematic traiectoria săgeților, nu musai că fiecare face câte 6,66% din joc. Chiar și așa, însă la îmbinarea părților ar putea apărea probleme. Aș fi preferat să știu că tot cei din Quebec conduc dezvoltarea și iau deciziile importante.

Mă mai tem și că lumea vikingilor și a Britaniei înainte de invazia normandă nu poate oferi același “spectacol” precum Grecia antică. Odyssey a arătat o țară plină de muzică, tradiții, construcții impresionante. S-ar putea ca Valhalla să nu ofere un spațiu la fel de versatil și plăcut jucătorului, că nu degeaba termenul englezesc pentru acele vremuri este “the dark ages”.

Lansarea va fi în holiday 2020, deci probabil decembrie 2020. Poate fi precomandat de pe Uplay.

În imaginea cu corabia cu pânze verzi puteți vedea personajul feminin Eivor. Tot femeie este și cel cu scut în spate și topor în mână uitându-se după o livadă de mere în imaginea 2.

    7 comentarii

  1. Ne mai asasineaza mult cu jocurile astea?

      (Citează)

  2. Razvan Turturica

    01/05/2020 la 5:41 PM

    Franciza mea favorita. Cred ca de la AC3 tot astept ceva cu vikingi sau samurai. Am jucat pana la AC Unity, ala din Paris cand la vreo 75% din joc mi-a dat crash. Apoi nu am mai avut PC destul de performat sa rulez nimic si nici nu mai sunt dispus sa investesc intr-un PC doar pt a ma juca.
    Urasca bataliile navale, bine, nu stiu cum au mai evoluat de la Black Flag. Cel mult imi place sa explorez (mai ales orase) si sa fac side questuri. Mereu ajungeam cu jocul la vreo 90% (asta pentru ca nu reuseam sa fac unele misiuni perfecte si nici nu imi facea neaparat placere).
    Probabil in vreo cativa ani o sa imi permit sa fac un upgrade masiv la PC si atunci bag tot din urma.

      (Citează)

  3. lol inca nici odyssey nu l-am terminat sunt pe la 60% si ce sa zic de addons alea nici atat, nu am mai avut timp, dar nu regret banii dati pe el.

      (Citează)

  4. Daca o sa joci un viking, adica lupte pe bune, il iau. Daca o sa joci un asasin, adica lupte simpliste cu vreo 2 miscari, pe care le repeti la nesfarsit, nah.

    Mai exista o posibilitate – trailerul sa fie pacaleala si de fapt sa joci un asasin de partea englezilor care asasineaza capetenii vikinge – dar nu cred.

      (Citează)

  5. mac gregor:
    Daca o sa joci un viking, adica lupte pe bune, il iau. Daca o sa joci un asasin, adica lupte simpliste cu vreo 2 miscari, pe care le repeti la nesfarsit, nah.

    Mai exista o posibilitate – trailerul sa fie pacaleala si de fapt sa joci un asasin de partea englezilor care asasineaza capetenii vikinge – dar nu cred.

    Nici eu nu cred daca te uiti bine la trailer , mai ales in ultimele 10 secunde din clip unde clar iti arata cine e asasin.

      (Citează)

  6. Sper sa iasa bun. Desi nu imi place directia in care au luat-o de la Origins incoace…

    Seamana din ce in ce mai mult cu un RPG….xp, levels, ability trees etc…

      (Citează)

  7. https://www.youtube.com/watch?v=nVhXp6FX7Y4
    https://www.youtube.com/watch?v=1peo4YFjiO4

    “Emotie Pura” pt japonezi, Leaves and Flowers in the Wind (death of The Boss in Metal Gear Solid 3, filmele cu Toshiro Mifune, orice alt cliseu local).
    …sau intr-o formă “mai serioasă”, Nihon Koku Legacy, dar nu atăt de serioasă ca Advent-ul lui Rilke :

    Someone, pray tell me where to find
    the dweling place of Master Wind!
    I’ll give him a piece of my mind, I Will
    that spoiler of flowers, The Wind!

    Până la „Următorul Capitol” al lui Nobuhiro Watsuki in Summer 2020 (daca CoronaV nu iși vâră vreo Spicula), cred ca Ghost… ofera specificul exotic.
    Nefiind un impatimit al gamepadului, prefer sa urmaresc cinematica, dar spor la butonat, pt cine isi doreste.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus