un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sebastian Vettel va părăsi echipa Ferrari la finalul anului 2020

12 May 2020  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Ferrari a făcut anunțul oficial astăzi, după ce a confirmat că negocierile cu Vettel n-au ajuns la un rezultat bun.

Negocieri înseamnă că voiau să-i dea un salariu mai mic, după ce Vettel n-a fost în formă în sezonul anterior, terminând pe locul 5, depășit de coechipierul său mult mai tânăr și neexperimentat Charles Leclerc. Vettel se apropie de finalul carierei, dar este de 4 ori campion mondial și cred că-și va mai găsi o echipă cu care să concureze câteva sezoane, dacă vrea.

Culmea este că, dacă acest sezon este ultimul pentru Vettel la Ferrari, va fi unul foarte scurt. Momentan cei din Formula 1 își propun să înceapă cursele în Austria, pe 5 iulie, dar cred că multe curse planificate ulterior vor fi anulate în caz că apare vreun val 2 sau organizatorii nu vor să-și asume riscul.

Sunt multe probleme la mijloc, inclusiv faptul că circuitele în sine obțin profit din vânzarea de bilete, deci nu au interes să organizeze curse fără spectatori la fața locului, iar multe țări au reguli ce includ 14 zile de carantină pentru italieni și spanioli, deci staff-ul echipelor de Formula 1 n-ar putea intra și ieși într-o singură săptămână dintr-o țară.

Revenind la Vettel, mai interesant este de văzut cine-i va lua locul. Eu cred că ar putea fi Ricciardo, care nu pare în elementul său la Renault, dar este un pilot capabil și ar obține rezultate bune la Ferrari. Site-ul oficial F1 îl numește între favoriți și pe Carlos Sainz; o fi.

Sunt curios dacă Ferrari ar putea da o lovitură bună transferându-l pe Max Verstappen, un pilot foarte rapid, sau poate chiar pe Lewis Hamilton, căruia îi expiră contractul la final de 2020, dar probabil îl va prelungi tot cu Mercedes pentru a avea șanse mai mari la un nou titlu mondial. 2021 se va desfășura cu tehnologia monoposturilor de acum, deci Hamilton tot la Mercedes are șanse mari pentru un record de titluri.

Regulile privind tehnologia mașinilor se vor modifica începând cu 2022 și avansul tehnologic evident al Mercedes ar putea dispărea atunci. Ferrari are tot interesul ca 2022 să-i găsească cu doi piloți foarte capabili.

Unde se va duce Vettel? Probabil că la echipa de la care va fi înlocuit, adică la Renault în locul lui Ricciardo sau la McLaren în locul lui Sainz. Ar putea reveni și la Red Bull, echipa cu care a câștigat campionatele sale mondiale în 2010-2013. Ar putea și să se retragă. Sunt sigur că are bani suficienți, iar vremurile pe care le trăim probabil fac oamenii să-și regândească viitorul și dacă vor o carieră care să-i ducă mereu în jurul lumii, departe de casă și familie. Vedem ce-o fi.

 

    9 comentarii

  1. O teorie: vettle si botas la red bull unde merge si seful mercedes Toto.
    Hamiltom vine la Ferrari.

      (Citează)

  2. Claudiu:
    Nici o sansa, Toto e actionar la Mercedes

    Aston Martin receives £37m investment from Toto Wolff – GPFans

      (Citează)

    • Hmm am ratat stirea. Dar tot nu are sens Toto la RB tinand cont ca din 2021 Aston Martin se muta la Racing Point.

        (Citează)

  3. Ai o sursa pentru partea in care zici ca Ferrari au vrut sa ii ofere un contract mai mic?

      (Citează)

  4. Sainz confirmed as Leclerc’s Ferrari team mate for 2021

      (Citează)

  5. Confirmate pentru 2021:

    Carlo Sainz Jr. de la McLaren la Ferrari.
    Daniel Ricciardo de la Renault la McLaren.
    Sebastian Vettel deocamdată fără echipă.

      (Citează)

  6. Acuma ca Sainz e la Ferrari si Ricciardo a mers la McLaren.
    Celelalte echipe nu le vad sa aiba bani de Vettel.
    Cel mai probabil cred ca va face o pauza timp de un an apoi din 2022 odata cu noile reglementari ii va lua locul lui Bottas la Mercedes.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus