un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

NVIDIA RTX Voice elimină perfect zgomotul ambiental când faci streaming sau videoapeluri

19 May 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Cei de la NVIDIA au lansat un utilitar numit RTX Voice care folosește puterea de procesare a unei plăci video RTX pentru a elimina zgomotul ambiental atât din sunetul captat de microfonul tău, cât și din sunetul care vine din conversațiile altora.

RTX Voice este gândit pentru cei ce fac streaming video de jocuri și pot astfel elimina foarte rapid zgomotul ambiental de ventilatoare, tastaturi mecanice și pur și simplu gălăgie în jur.

Funcționează însă la fel de bine și în calluri prin Zoom, Messenger și orice alt program, ba chiar în orice moment când vrei să te înregistrezi cu microfonul. Se pare că nucleele CUDA ale plăci video pot face și așa ceva.

Ba chiar funcționează și pe plăcile GTX, deși e nevoie de ceva hacking la instalare, că installer-ul dă eroare dacă nu detectează o placă RTX în sistem. Odată instalat, RTX Voice funcționează ca un microfon virtual, adică îi spui utilizatorului care-i microfonul tău real pentru a intercepta și procesa sunetul, iar în aplicațiile uzuale alegi microfonul RTX Voice drept microfon. Procesarea se face în timp real.

Și partea extraordinară este aceasta: RTX Voice face cea mai performantă reducere de zgomot ambiental la care am asistat până acum.

Elimină totul, de la un televizor dat mult prea tare în aceeași cameră la sunete de copii care se joacă la zgomot de pickhammer și bormașină și până la zgomot de taste apăsate furios, zgomot care se induce foarte puternic în microfonul PC-ului sau laptopului.

Utilizați RTX Voice, dacă aveți o placă video performantă, în videoapeluri. Este genial de bun. Cât de bun puteți vedea în clipul de mai jos, că așa ceva trebuie demonstrat cu sunet, nu cu cuvinte.

Susține-mă cu un Subscribe:

Download-ul se face de pe site-ul NVIDIA, iar instalarea pe plăci GTX conform instrucțiunilor de aici, trebuie editat un fișier lăsat în urmă de instalarea eșuată și apoi rulată din nou instalarea. Atenție cu editarea aia, trebuie făcută “as administrator”.

    9 comentarii

  1. Foarte tare, chiar nu stiam ca a aparut. Mersi pentru info si demonstratie

      (Citează)

  2. Hmmm.. ca tot lucram de acasa, as putea sa cer si eu de la birou daca nu vor sa mai auda sunete ambientale in timpul meetingurilor.

      (Citează)

    • Daca iti dau un RTX probabil nu vor mai auzi niciun fel de sunete in meeting, ca vei fi pe mute, ocupat cu jocurile :)

        (Citează)

  3. Foarte tare!

      (Citează)

  4. Damn! Chiar reusita tehnologia. Pacat ca nu am hardware-ul necesar.
    Ar fi interesant de testat si ce consum are. Daca arzi sute de wati pentru o folosi nu prea se justifica in modul “office”, mai ales ca va veni si cu discomfortul asociat al temperaturilor si zgomotului.

      (Citează)

    • Cătălin Tănase

      19/05/2020 la 3:52 PM

      Nu arzi sute de watti, ca o placa video tipica are un consum maxim de 120-180w, dar cel mai probabil RTX Voice nu incarca GPU-ul 100% (o sa testez si eu pe a mea, sa vad daca e asa sau nu)

        (Citează)

  5. Ceva de genul face si https://krisp.ai/

      (Citează)

  6. Pentru cine nu are mega placa video exista alte solutii

    https://www.youtube.com/watch?v=rKW3UP1U32s

    https://krisp.ai

    Merge impacabil

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus