un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Civilization 6 este acum gratuit pe Epic Store

22 May 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Epic Store mai dă gratuit un joc foarte cunoscut: Civilization 6. Îl puteți lua gratuit, pe vecie, până pe 28 mai dacă intrați pe Epic Store și activați jocul.

Cred că seria Civilization nu mai are nevoie de introducere, nu? Conduci o țară de-a lungul mileniilor, dezvoltând tehnologie, alianțe, armată șamd. Poți fi dictator, poți fi lider religios sau democrat, poți ataca pe toți sau poți “cuceri” lumea prin cultură. Ai un research tree de amploare, diverse resurse, diplomație cu națiunile din jur șamd.

Civ 6 este genul de joc liniștit ce poate fi jucat de orice vârstă. Iar cum specificațiile hardware recomandate sunt la nivelul anului 2015 sau chiar mai slabe (e un joc turn-based, totuși), e garantat că va putea rula inclusiv pe aproape orice laptop. Luați-l acum! Este valabilă în continuare și oferta cu voucherul de 10 dolari, dar GTA 5 nu mai este gratuit, înlocuit cu Civ 6.

Ați jucat Civilization înainte? Eu am încercat un pic, dar nu mai țin minte exact ce. Posibil Civ 2 sau Civ 3, că prin anii aceia l-am încercat. N-am avut însă multă răbdare pe vremea aceea și probabil nici n-am știut să apreciez un joc atât de complex, că eram copil și multe concepte politice sau direcții de cercetare-dezvoltare îmi scăpau înțelegerii.

Mi se pare mie sau per total se dau atât de multe jocuri gratuit în diverse părți încât te poți juca lejer un an întreg doar pe baza lor?

    11 comentarii

  1. Bun, pe asta o sa il iau, desi calculatorul meu e din 2010. Poate il instalez pe laptop-ul de munca.
    Am jucat Civ 4 o gramada si mi-a placut mult, il mai joc si acum. Am incercat si 5 dar nu m-a prins la fel ca 4.

      (Citează)

  2. Dupa 100gb de la GTA V…….nu pot sa l iau pe gratis. ma costa inca un ssd jocul asta

      (Citează)

    • Are doar 7gb.

        (Citează)

    • Și eu am rămas uimit că GTA V are 100GB. Mai am 80GB liberi din 480BG.

        (Citează)

    • Nu trebuie descarcat, toate jocurile astea gratis trebuie doar cumpărate sa le ai in cont atâta tot.
      Pe lângă subiect, a cumpărat cineva de aici breakpoint? Cum e? Pentru 10 euro dupa reducere nu pare mult si am înțeles ca prin toamnă bagă AI teammates

        (Citează)

    • GTA-urile întotdeauna au ocupat mult spațiu. Țin minte că GTA San Andreas avea vreo 6 GB în 2004, când d-abia luau avânt DVD-RW-urile și la noi. Mi s-a părut enorm atunci și cu viteza de la internetul prin cablu de la RDS am stat vreo 30 de ore să-l downloadez de pe … ehm … store.

        (Citează)

  3. esti adult. joaca ck2.

      (Citează)

  4. Cred ca CIV 6 ar fi interesant în multiplayer … cu oameni la fel de nepricepuți ca tine … Că eu nu-mi aduc aminte să fi câștigat decât o singură dată împotriva calculatorului … când am reușit să dezvolt tehnologia pentru UFO :)

    Eu am abonamentul Basic la Origin unde sunt disponibile zeci de jocuri la 24.99 euro / an … și mă joc doar Battlefield V. Voi când mai aveți timp de jocuri după 30 de ani?
    https://www.origin.com/irl/en-us/store/browse?fq=subscriptionGroup:vault-games&sort=releaseDate%20desc

      (Citează)

  5. E free doar jocul de baza. Te costa 40 EUR cele 2 extensii plus DLC-urile aferente si cam esti nevoit sa le cumperi, deja sunt diferente majore intre jocul de baza si varianta actualizata.

    Jocul merita banii din punctul meu de vedere, cred ca am peste 1500 de ore contorizate in Steam.

      (Citează)

  6. Bogdan:
    Voi când mai aveți timp de jocuri după 30 de ani?

    Eu unul nu mai am nici timp și nici PC care să poată rula jocurile astea, dar… visez să am iar timpul ăla cândva, poate la pensie ;)))

      (Citează)

    • 36 ani. 2 copii care acum sunt la țară cu soția. Mă joc CS:GO(pe care nu l am suportat niciodată deoarece eram obișnuit cu Quake 2). Dar fiind carantina vieții am zis sa dau o șansă la CS și după ceva antrenament sunt chiar bun. Se întâmplă să dau și de copii cu cheat-uri puse dar dacă devin prea enervanți si te lovesc de multe ori cu pistolul din partea opusă a hărții schimb serverul. Îmi fac timp și joc aproape în fiecare seară o oră maxim 2. Ne mai strângem uneori vreo 3-4 cam de aceeași vârstă și jucăm împreună.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus