un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 10 mai 2020

10 May 2020  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

O firmă de securitate americană a organizat o invazie a Venezuelei. Un caz dubios de la cap la coadă, dacă l-ați urmărit zilele trecute pe la știri. Nu-i clar dacă au fost finanțați de vreun rival al lui Maduro, de Maduro însuși sau de guvernul american, deși îndrăznesc să cred că americanii ar fi organizat ceva mai performant.

În 1847, un trib de indieni a trimis o donație de 170 de dolari Irlandei, unde era o criză puternică și foamete generală. Acum, o strângere de fonduri a adunat deja peste 3,3 milioane de dolari ca donație pentru indieni, care sunt foarte afectați de epidemia curentă, și foarte mulți irlandezi sau descendenți de-ai lor au donat în amintirea acelui moment. Suma la zi este pe GoFundMe. Chestia asta mi se pare super-mișto și este printre cele mai plăcute treburi descoperite recent.

De ce actorii de la Bollywood își vopsesc fețele în maro. Adică nu doar SUA are o problemă cu blackface, India are una cu brownface. Actorii se machiază în culori mai închise pentru acele roluri în care trebuie să joace oameni din pătura săracă a societății. La ei  ești considerat boier dacă ai pielea mai deschisă.

Japonia tratează vedetele prinse cu droguri ca pe paria. Înainte de a fi condamnată la 18 luni cu suspendare, o actriță deja a fost dată afară din toate rolurile și a anunțat că se va retrage definitiv din actorie.

Magazinele de lux americane dau faliment. Nu acum, din cauza epidemiei, ci scăzuse oricum consumul de produse de lux și experiențe în magazine de acest tip.

Încă nu este clar ce nume are noul copil al lui Elon Musk. Până acum a zis că-l cheamă X Æ A-12 și explicația este foarte ciudată.

Stomatologie do it yourself. Pentru că tratamentele sunt foarte costisitoare la americani, mulți se tratează singuri acolo, inclusiv punându-și plombe. Am văzut și eu într-un supermarket din New York kit de pus plombă la dinte.

Hainele Joe Exotic se vând bine de tot. Dacă n-ați văzut Tiger King, lăsați totul și începeți acum documentarul. Este mai bun decât orice telenovelă.

Case care scot în evidență mașina proprietarului.

Indienii nu știu dacă ar fi cazul să renunțe la servitori sau nu.Au nevoie de ei în lockdown.

Îmi place mult rețeta de mai jos pentru că e cu mazăre și piure de mazăre, care-mi plac mult, plus restul ingredientelor. Trebuie să fac cândva asta. Dacă nu cu scoici St Jaques, poate cu altă carne.

via Gfycat

    21 comentarii

  1. Ideea cu pielea mai albă = higher class e peste tot in Asia și vine de la faptul că ești mai bronzat daca faci munca de jos, adică munca la câmp. Așa cum în Europa sunt tot felul de creme bronzate, Asia e plina de whitening creme. Asiaticii se acoperă din cap până în picioare când ies din casa, și deseori vezi vestici in pantaloni scurți și tricou langa localnic cu pantaloni lungi și chiar și geacă. E normal (aici).

      (Citează)

    • +1
      Exact.
      Îmi aduc aminte când am dat într-un supermarket in China peste zona de “albire”, aveau creme speciale pt fiecare zona din corp. Plus haine specializate, gen viziere speciale sau mânecuțe de pus peste tricouri.
      Apoi, cei mai obsedați pe tema asta par a fi thailandezii și indienii…

        (Citează)

  2. Cand mergi la Mega fara declaratie: https://www.youtube.com/watch?v=4_SJHEtiIJ0

      (Citează)

  3. Oare cu ce casa se poate scoate in evidenta un Logan?

      (Citează)

  4. Lansarea Ubuntu 20.04 a dus la o crestere de cotei de piata cu 600%. Au luat de la Windows 10 si 7.

      (Citează)

  5. Auzi ba, e finanțat de maduro… traiti in telenovele baieti și va place sa ignorati realitatea a ceea ce înseamnă America.
    Uite încă un motiv în plus ca să ii urasc pe americani. Lumea urăște America mai mult decât China sau Rusia în ciuda propagandei. Ne-am saturat de yankey aroganți care se considera mai buni ca restul și îndreptățiți sa conducă lumea. America can suck it, hai cu încă 4 ani de Trump. Abia aștept 5 milione de bolnavi covid în SUA, hai cu relaxarea ca ii moare tesla la întrare lui elon dacă mai sta mult izolat.

      (Citează)

  6. Criza asta a pus în evidență multe chestii pe care le știam sau bănuiam despre multe țări, iar SUA câștigă detașat.
    De la incapacitatea unei mari părți a populației de a trăi fără să muncească pt câteva săptămâni (0 economii și a absența principiului de șomaj) pina la sistemul medical bazat 100% pe profit.

    WTF, nici macar in tarile din lume a treia nu te apuci să îți pui singur plombe. Sinistru…

      (Citează)

  7. Numele ultimului copil al lui Elon: X Ash Archangel 12 (A12 find avionul lui preferat) – A explicat chiar el in ultimul podcast cu Joe Rogan acum 2 zile.

      (Citează)

  8. M-am confuzat complet, 3 stiri cu India/indieni, dintre care prima de fapt nu e cu indieni, e cu nativi americani.

      (Citează)

  9. High band 5g – microwave
    https://youtu.be/wrJPaIHPeCM

      (Citează)

  10. Scoici St Jaques congelate gasesti la Metro

      (Citează)

  11. Bularka de mazare poate face oricine, chiar si din greseala, nu-i mare specialitate..

      (Citează)

  12. 600%??? Ai si un articol pentru asta?

    Cauta market share si usage sa vezi cifre reale.

    Lucrez datorita, in contextul asta din cauza, job-ului de aproape 10 ani pe sisteme cu Linux. Si prin timpul liber am mai testat diferite distributii. Pana in prezent, fata de Windows e inca mult mai enervant. De la simple probleme de afisaj pana la scurtaturi, drivere, totul.

    Si va fi mereu asa, din cauza fragmentarii, n programatori, n idei, n rezultate. O ciorba in care arunci de toate la gramada, ca ceva iese.

    Daca iti permiti minim 500 de lei pe un telefon, iti permiti si o licenta de Windows. Si fara aia tot e functional 100% si nu stai sa cauti pe net cum faci x si instalezi y.

    XYZ:
    Lansarea Ubuntu 20.04 a dus la o crestere de cotei de piata cu 600%. Au luat de la Windows 10 si 7.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus