un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie și coronavirus și criză – 7 aprilie 2020

7 Apr 2020  ·

ȘTIRI  ·

16 comentarii

Coronavirus:

Criză:

    16 comentarii

  1. La secțiunea Coronavirus: o inițiativă interesantă https://www.pepp-pt.org ce vine din partea mai multor oameni de știință și care este mult mai bună în comparație cu ce este acum pe piață https://www.businessinsider.com/countries-tracking-citizens-phones-coronavirus-2020-3

    Dar, ca de obiciei, the devil is in the (implementation) details

      (Citează)

  2. n-am inteles daca pot merge la posta

      (Citează)

  3. Știri despre tehnologie și coronavirus și criză – 7 aprilie 2020

    Titlu corect: Știri despre tehnologie, coronavirus și criză – 7 aprilie 2020. Sa fim profi, zic.

      (Citează)

  4. “Prima zi în care China nu a raportat noi decese”

    e de bine, inseamna ca au avut cel mult o suta de morti ieri.

      (Citează)

    • Giovani, eu nu mai cred nimic din ce raporteaza China – sunt niste mincinosi notorii! Citeam un articol pe NY Times zilele trecute si americanii estimau ca trebuie sa inmultim cu 40 cifrele date de ei….
      De unde si cei aprox. 20 mil de abonati de telefonie mobila care au disparut peste noapte din scripte (in contextul in care in China sunt obligati la propriu sa aiba tel mobil).
      Concluzia mea este urmatoarea: China ne-a mintit, criza este mai profunda decat credem si va fi echivalentul unei bombe atomice in economie (productie, lanturi de distributie, angajati etc etc)…
      Prefigurez o mega reasezare la nivel geopolitic, in contextul in care China are pe mana facilitatile de productie si materie prima (Vestul e doar cu know how-ul in tara, productia este outsourced in….) :-)
      De asemenea, intuiesc o crestere a ultra-nationalismului – pasapoarte de sanatate, refuz intrare din tari cu cazuri (gen, vii din x tara, nu intri), vanatoare de asiatici etc etc..
      Sper sa nu fie asa, insa intotdeauna s-a potrivit scenariul cel mai naspa…

        (Citează)

    • Sigur au mintit chinezii, dar cu ce te alineaza faptul ca in loc de 80k de infectati ar fi 150k, 500k sau 1 mi? Crezi ca daca chinezii nu minteau Trump nu mai radea in februarie si se bucura ca ce bine scaze economia chinei yippee. Scaderea aia in abonati vine din mai mult motive, mortii cum ai zis si tu dar si din faptul ca multi chinezi au mai multe cartele, iar cand au stat acasa nu mai aveau nevoie de toate le ajungea principala,

        (Citează)

  5. Legat de laptopul MSI, de fapt e mini led backlight, ecranul în sine tot un LCD amărât a rămas.
    Mai avem de așteptat până la ecran cu panel din led-uri, fie ele mini sau micro sau nano.

    Până atunci aștept tv oled de dimensiuni normale, sub 50 inch, și la prețuri normale, sub o mie de euro, pt oameni de rând. Apare lg la 42 inch dar preț prea mare pt așa dimensiune mică.

      (Citează)

  6. Guys, voi dezinfectati cumva fructele din supermarket? Ma gandesc aici la citrice – in special bananele si portocalele – pe care unii dintre noi le mai asezam pe masa.
    Cred ca este si cazul verdeturilor…

      (Citează)

    • Eu spal fructele/citricele cu apa fierbinte. Ar trebui sa fie suficient cred. Dar nu m-ar mira sa aud ca trebuie sa le spal cu sapun dupa care sa le las vreo ora in clor.

        (Citează)

  7. Pare ok pretul la pixel 4.
    Am cautat un pixel 3a prin magazine de mi au sarit capacele. N-am gasit, sa-l pot butona.
    Abia a scazut sub 2000 lei.

      (Citează)

  8. N-am inteles daca am voie sa scot bebelusii cu carutul in jurul blocului ptr 1/2 ora/zi
    Mai am putin si fac cu ei ca Michael Jackson cand era la nu stiu ce hotel. Asta daca nu ma arunc eu inainte de pe balcon.

      (Citează)

    • Nu, nu ai voie.
      In plus, de ce ai vrea sa risti sanatatea sau chiar ciata copilului tau?

      Trebuie sa stea la aer copilul? Scoate-l jumatate de ora pe balcon.
      Sau daca nu ai balcon, il tii in brate cu geamul deschis astfel incat sa ajunga la el lumina soarelui.

        (Citează)

    • Ai voie activități in jurul blocului, completează declaratia in format PDF pe telefon si semnata cu Fill & Sign din Acrobat Reader in caz ca te opreste Garcea.

        (Citează)

  9. Cehii sunt obligati sa poarte ceva la gura cand ies afara, amenzile sunt mari iar in stațiile de autobuz au aparut automate cu masti.

    Mastile reduc raspandirea virusului in cazul in care o persoana bolnava strănuta, tușește sau vorbește, pot fi înlocuite cu o esarfa, fular sau o masca din material textil in care introduci un filtru de cafea sau filtru hepa.

    A aparut si miscarea #mask4all cu un video interesant https://www.youtube.com/watch?v=KCo_Qk7uvEY

      (Citează)

  10. george:
    Ai voie activități in jurul blocului, completează declaratia in format PDF pe telefon si semnata cu Fill & Sign din Acrobat Reader in caz ca te opreste Garcea.

    Ms George. Mi se pare absolut firesc
    . @Andrei G Cum naiba sa risc viata copiilor mei in felul acesta? Riscurile mi se par zero iar beneficiile imense. Cine a crescut bebelusi stie f bine ce vorbesc. Faza cu balconul este fix zero ptr ei. Nu mai spun ca este inchis cu termopan :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus