un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie și coronavirus și criză – 6 aprilie 2020

6 Apr 2020  ·

ȘTIRI  ·

27 comentarii

Coronavirus:

Criză:

 

    27 comentarii

  1. Stie cineva ce au scris pe declaratie cand au plimbat moastele? Daca vom afla vom avea declaratia suprema, niciun politist nu va avea de obiectat.

      (Citează)

  2. poate sunt tineri fara afectiuni cunoscute, dau nu se cunoaste faptul ca aveau sistemul imunitar varza. la ce tampenii vedeam ca mananca zilnic tinerii, plus lipsa totala de sport la foarte multi, nici nu m-as mira. si ma indoiesc ca la valul de morti, chiar mai sta cineva sa faca necropsii aprofundate.

      (Citează)

    • da, poti sa crezi ca avea probleme de sanatate nediagnosticate daca asta te linisteste.

      dar adevarul e ca exista un factor inca necunoscut pentru care unii tineri sanatosi mor de la Covid- in articolele pe care le-am vazut eu se vorbeste de corelatie intre grupa sanguina si severitatea simptomelor sau despre o anumita predispozitie genetica

      sau poate cei tineri care au murit au luat o doza foarte mare initiala de virusi.

      sau virusul a mutat deja si va fi ca la gripa spaniola, care a fost atipica in sensul ca mortalitatea cea mai mare a fost exact la oameni tineri, in putere, mai precis 50% dintre morti aveau intre 20 si 40 de ani si 99% avea sub 65 de ani.

      ideea e, dupa cum am mai scris pe aici, ca o gandire de tipul “sunt tanar si o sa supravietuiesc, deci ce atata carantina” este extrem de riscante zilele astea.

        (Citează)

    • Nu e nimic necunoscut. Doza initiala de virus la care esti expus este determinanta. Asta, impreuna cu o imunitate putin sub medie, poate crea complicatii. De aia doctorii sunt cei care “strica” media varstei in cazul deceselor, de aia poate unii tineri ajung rau caci poate s-au plimbat cu un mijloc de transport in comun, poate au luat contact cu 2-3 infectati in interval scurt de timp, poate au luat contact cu un infectat in perioada lui de maxima infectie.
      Sunt multe variabile care pot decide cantitatea initiala de virus astfel incat, sistemul imunitar, oricat de performant, sa nu-i faca fata.
      La fel si in cazul reimbolnavirilor, se tot zice ca nu se stie daca ne putem imuniza. In cazul in care esti imun, ai anticorpi, dar esti expus, la fel, la un numar mare de virusi, este posibil ca limfocitele sa nu faca fata si sa faci o forma mai usoara. La fel, aici, tot doctorii care trateaza pacienti cu COVID sunt cei mai expusi.

        (Citează)

    • pai si doza initiala la care e expus fiecare caz este un factor cunoscut?!
      :-))

        (Citează)

    • Pe vremea gripei spaniole nu prea aveau habar sa faca diferenta intre moarte naturala, moarte de gripa si moarte de complicatii la cei peste 40 de ani.

      De asemenea erau dupa incheierea primului razboi mondial, cei tineri erau toti gramada in baraci si nave insalubre, prost hraniti, nedormiti, stresati. Eventual deja loviti de alte boli sau in recuperare dupa rani.

        (Citează)

    • @Marean: tu vrei sa zici ca doza initiala nu e predictibila. Dar ca o influenteaza, se stie.

        (Citează)

    • @Octav: dar nu se stie daca doza initiala e cauza in toate situatiile. In cazul personalului medical poti presupune ca da, desi de multe ori e doar o corelatie. Dar sunt o gramada de tineri la care nu poti face nici macar corelatia asta.

        (Citează)

    • Giovani: poate sunt tineri fara afectiuni cunoscute, dau nu se cunoaste faptul ca aveau sistemul imunitar varza

      Dacă nu i-a deranjat niciodată o anumită afecțiune, se mai poate considera factor agravant? Că se bate monedă pe treaba asta cu comorbiditățile de parcă dacă ai colesterolul cu 1 peste valoarea normală, gata, mori sigur de la covid.

        (Citează)

  3. Rares:
    Stie cineva ce au scris pe declaratie cand au plimbat moastele? Daca vom afla vom avea declaratia suprema, niciun politist nu va avea de obiectat.

    Sigur au scris ca e in interes de serviciu (pentru sofer). Moastele cred n-au CNP sa aiba nevoie de declaratie.

      (Citează)

  4. vedeti ce inseamna un sistem de sanatare bine pus la punct, ca in Rusia? aproape 6 mii de cazuri si nici 50 de morti. bine, se stie si ca rusii au imunitate de otel…

      (Citează)

  5. Rares:
    Stie cineva ce au scris pe declaratie cand au plimbat moastele? Daca vom afla vom avea declaratia suprema, niciun politist nu va avea de obiectat.

    Interes de serviciu ;)

      (Citează)

  6. Ouale se scumpesc în fiecare an înainte de paște…..

      (Citează)

  7. https://spitale.quickdata.ro (Magicamp/Vlad Voiculescu)

      (Citează)

  8. Microsoft companie producatoare de software, poate cea mai mare din luma, a ajuns ca sa copieze de la concurenta programe opensource pentru ca lor nu le-a iesit. Nu le-a iesit cu Internet Explorer, nu le-a iesit cu Edge, acum au clonat Chromium proiect al concurentului Google. La fel si cu Kubernetes. La cat opensource au bagat in Windows ar trebui ca sa-l ofere gratuit.

      (Citează)

  9. Plimbatul moaștelor nu se făcea cumva prin secolul xv ? WTF sigur suntem în 2020?

      (Citează)

    • Chiar nu mă deranjează plimbarea asta. Biserica lucrează cu moaște, așa că le-au plimbat. Fiecare își face treaba specifică.

        (Citează)

    • In Rep. Moldova au plimbat icoana “Kasperskaya” (nojoke, nevasta antivirusului) cu avionul de jur imprejurul granitelor. Pe ea sunt incrustate moaste de la vreo 43 de sfinti. Asa se face in sec. XXI.

        (Citează)

  10. Aveti idee cum as putea sa ridic un colet de la posta, fara sa incalc legea. :)
    Am primit din China un colet comandat din Noiembrie care a venit acum.
    NU stiu ce sa trec pe declaratie si cred ca o sa mi-l trimita inapoi.

      (Citează)

    • Dacă nu e departe, eu m-aș duce cu declarație pe motiv de aprovizionare bunuri necesitate sau “motive justificate”. Dacă nu te duci, îl trimit ăia înapoi, pierzi banii etc.

      Și apoi, pe drum, fugi de Poliție cât poți, ca la leapșa.

        (Citează)

    • Posta cu vama? La mine au ajuns doua pachete la oficiul postal 5. La o zi dupa primire am observat ca le-au marcat cu “delively fail” pe site-ul postei. Nu stiu daca intentia e ca sa tina cat mai multa lume acasa, sau pur si simplu le fac retur.

        (Citează)

  11. New York-ul are cazuri cat toata Italia, respectiv cam 10% din totalul cazurilor din lume. Geez.

      (Citează)

  12. Boris moare.

      (Citează)

  13. Posta e aproape, la vreo 2 km, fara vama. Azi am trimis un vecin cu duba (montator termopane) care este in interes de serviciu prin oras :)
    Daca nu reuseste o sa incerc sa ajung cu o declaratie cu motive justificate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus