un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie și coronavirus și criză – 14 aprilie 2020

14 Apr 2020  ·

ȘTIRI  ·

37 comentarii

Coronavirus:

Criză:

 

    37 comentarii

  1. In Rusia au aparut brusc 3000 de cazuri, peste noapte.

      (Citează)

  2. preturi bune la emag pe bautura. Peroni 6 doze de jumate la 80 lei. ca sa te simti si acasa ca in Centrul vechi.

      (Citează)

    • emag la toate produsele are preturi mari. Dar, cumva, in timp reuseste sa scoata pe multi din business sau sa-i marginalizeze. Nu m-as mira ca peste cativa ani, cand vrei sa cumperi bautura online, sa-ti dea primele rezultate in Google de la emag, cum se intampla acum cu electronicele, telefoanele, electrocasnicele, etc

        (Citează)

    • eMAG demonstrează că nu musai prețul atrage clienții, ci și restul serviciilor (livrare, plată, search bun etc). Nu că n-ar conta prețul, dar un x% în plus poate fi acceptat în funcție de restul serviciilor.

      Pe băuturi și Finestore merge bine. Am comandat duminică niște vinuri, când la ei nu se lucrează în depozit, dar comanda a plecat luni în prima parte a zilei.

        (Citează)

  3. Ce interesant e cu estimarile astea. Guvernul zice ca varful va fi peste 2-3 saptamani, iar simularile facute de straini arata ca azi/maine e varful. Sunt curios ce difera. Bine, probabil diferenta e Pastele. Guvernu e sigur ca iese toata lumea afara la cumparaturi si vizite probabil… vedem dupa. Oricum, la modul in care comunica si actioneaza guvernul nu stiu ce incredere sa mai am in ei.

      (Citează)

    • Care simulări?

        (Citează)

    • @Radu: site-ul ăla unde poți să selectezi țara și, pe baza unor variabile definite de ei, poți să vezi cum stăm. E un model matematic, nu înseamnă că e perfect. @Mofo, dacă ar fi ca acolo ar însemna că în 2 săptămâni suntem gata cu epidemia, ceea ce este puțin probabil.

        (Citează)

    • americanii care au făcut site-ul nu iau in considerare ca românii se întâlnesc in weekend sa spargă oua roșii si nici ca se înghesuie in supermarket pentru ca se mănâncă peste

        (Citează)

    • Daca luam in calcul si graficele cu imbolnaviri din alte tari unde pandemia s-a manifestat mai devreme, pare ca sunt corecte calculele autoritatilor.

        (Citează)

    • Adevarat ce zicti. Estimarile alea nu iau in calcul religia si prostia. Din cate vad va fi o ordinanta nou azi (feat Patriarhu). Presupun ca se va da putina libertate pt slujba de paste… pentru ca asta ne trebuie, pt asta am stat acasa toti.

        (Citează)

    • @Mofo: in seara asta ai primit si raspunsul – s-a dat liber la luat de pasti si “lumina” (chiar, cine vine din Israel cu lumina nu ar trebui sa intre 2 saptamani in carantina?). Treaba era premeditata, se stia de mult de ea (in cercurile oficiale ma refer) si de aia se zice ca varful vine peste 2-3 saptamani.

        (Citează)

  4. Legat de stirea cu transmiterea prin talpile pantofilor, in Germania a fost facut un studiu prin care s-au luat mostre din casele oamenilor infectati, clante, wc, chiuveta, etc. Evident ca s-a gasit adn-ul virusului, dar au dus experimentul mai departe si au incercat in conditii de laborator sa il inmulteasca, partea asta a experimentului a esuat, virusul fiind mort.

    E ca la oameni, cadavrul ramane, dar nu mai poate face nimic.

    Pastrarea distantei e buna, spalatul pe maini e bun, purtarea obligatorie a mastii e utila si ea, dar multi o dau in extreme.

    Plus ca nu as mai pune mare baza in studiile facute in China sau de catre WHO. Hai sa mai vedem de prin UE, USA, Canada, Coreea de Sud, Taiwan…cu studiile chinezesti girate de WHO am ajuns unde am ajuns.

      (Citează)

  5. nwradu:
    Care simulări?

    De exemplu asta https://covid19.healthdata.org/romania sau cele de la JHU…

      (Citează)

    • Simulările acestea se fac peste așa-zise condiții ideale. De exemplu, nu poți lua în calcul faptul că nu se fac suficiente teste, iar după ce ai la dispoziție mai multe teste, descoperi mai mulți oameni.

      Sau că haosul din spitale face ca oamenii să fie confirmați după deces, cum s-a întâmplat în multe cazuri.

      Sau că incompetența sau pur și simplu ghinionul pot face ca 2.000 de oameni să se înghesuie pe un aeroport și de acolo să rezolte un focar. Sau că un prost nu recunoaște că a avut contact cu infectații sau că a fost în Israel și determină alt focar în spitalul său.

      Atfel spus, mi se pare că predicția ministrului are aceeași probabilitate ca și cea de pe site-ul indicat de tine (foarte bun, de altfel, mulțumesc).

        (Citează)

    • Orice predictie bazata pe numarul oficial de cazuri este egala cu zero, pentru ca noi nu testam deci nu avem o imagine cat de cat corecta despre nr de cazuri reale.

      in plus, estimarea aia de nr de paturi necesare vs numarul de paturi disponibile (la care iesim bine) considera ca toate paturile din tara sunt disponibile pentru toti cei care au nevoie, indiferent de distributia geografica.

      din pacate insa, un pacient de la Suceava nu poate folosi un pat liber de la Constanta.

      Sincer, este foarte liniste deocamdata in Romania fata de alte tari, in conditiile in care suntem cei mai prosti din lume cu spitalele care sunt focare de infectie samd.

      Asta inseamna fie ca nu ni se spune care e realitatea (posibil), fie epidemia e inca departe de varf (cel mai probabil).

        (Citează)

  6. 9 din 10 romani stau cuminti de paste. Si pe-al 10-lea il mananca in cur…

      (Citează)

  7. Masti noi pe emag, de data asta mai ieftine, nu am făcut o afacere bună cumpărând săptămâna trecută, de pe alta parte e un semn bun, mai multă lume isi va permite măști

      (Citează)

  8. Segmentul SUV-urilor mari a crescut în România în T1…

    Pai se stie, la noi esti de neam prost daca nu mergi la piata sau la supermarket cu suvu’ 4*4.
    Doar poti urca bordurile mai usor,,,

    Sper ca toata nebunia asta pe care o traim sa aiba si parti bune si sa descoperim ce este cu adevarat important in viata. Insa tare mi-e teama ca romanu va rezista eroic din punctul asta de vedere….

      (Citează)

  9. Ce mi se pare ciudat, Romania vorbeste de o prelungire a starii de urgenta, in timp ce alte trai isi relaxeaza restrictiile si isi repornesc treptat economia. Ultimul caz: Polonia, care peste 5 zile va incepe sa reintre in normal.
    https://stirileprotv.ro/stiri/international/polonia-isi-reporneste-economia-si-cere-celor-vindecati-de-coronavirus-sa-doneze-sange.html

    Si vorbim de tari care au instituit masurile de urgenta odata cu noi.

      (Citează)

  10. au inceput sa se ieftineasca mastile de protectie pe emag. Setul de 50 buc a scazut de la 148 la 127,79 Lei

      (Citează)

  11. Bai, azi de dimineata am deschis geamul si mirosea puternic a fum, zici ca ardea cineva plastice sub geamul meu.. Stau in Sectorul 3, pe la voi cum e?

      (Citează)

    • Păi și ardea sau nu? :P

      Eu n-am ieșit azi pe geam, pare frig afară.

        (Citează)

    • Nu ardea nimeni plastice sub geam dar imagineaza-ti amploarea arderilor daca eu in Sect 3, care este destul de verde(stau la intrare in parc IOR, multi copaci peste tot in jurul blocului), simteam ca si cum ma aflu langa incinerator.

        (Citează)

  12. Sunt curios daca oferta de la Samsung o sa fie valabila si in Romania.
    Sotia are un Note 8 de 3 ani, inca se misca bine dar, i l-as schimba.

      (Citează)

  13. Giovani:
    preturi bune la emag pe bautura. Peroni 6 doze de jumate la 80 lei. ca sa te simti si acasa ca in Centrul vechi.

    Prosecco La Gioiosa care la Metro sau Finestore e 37 de lei, la emag e 90. Geez!
    Si stoc epuizat. Cred ca le rusine si lor sa-l vanda asa.

      (Citează)

  14. A iesit klausică sa ne spuna una alta. Mergem inainte cu starea de urgenta. Daca pana acu a fost cum a fost, d-acu eu inteleg ca urmatoarea perioada este alocata schimbarii fara probleme a sefilor de institutii. Plus ca guvernu a dat, a facut, a alocat. Mai nimic de masuri economice clare. E an electoral ce dracu. Doar la asta le e capu.
    Ne asteapta zile grele rau.

      (Citează)

  15. Am observat si eu ca mananca o gramada de i-uri.

      (Citează)

  16. alunelu:
    @Mofo: in seara asta ai primit si raspunsul – s-a dat liber la luat de pasti si “lumina” (chiar, cine vine din Israel cu lumina nu ar trebui sa intre 2 saptamani in carantina?). Treaba era premeditata, se stia de mult de ea (in cercurile oficiale ma refer) si de aia se zice ca varful vine peste 2-3 saptamani.

    Da, multumim guvernului pentru asta si pentru ca nu a discriminat catolicii din Romania.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus