un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Star Wars anunță The High Republic, o perioadă pentru viitoare cărți și poate și filme

1 Apr 2020  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Disney/Lucasfilm au anunțat acum câteva zile ceea ce eu speram de mult să facă: perioada High Republic ca moment pentru noi cărți, benzi desenate și poate și filme.

High Republic este o perioadă cu vreo 200 de ani înaintea filmelor clasice Star Wars, o perioadă când Jedi erau pe val, iar noi aventuri și conflicte se pot desfășura într-un astfel de scenariu. Asta este o idee excelentă.

Am zis de multe ori că Star Wars vine cu un univers foarte complex, dar se încăpățânează să facă filme în perioada de vreo 30 de ani a Imperiului, când mai rămăseseră doar 2-3 Jedi. În istoria de mii de ani a universului, perioada aceea probabil că nici n-ar fi amintită.

High Republic, în schimb, ne va duce într-o perioadă cu mulți jedi, multe puteri și o Republică în perioada de maximă dezvoltare, iar asta înseamnă multe posibile intrigi într-un univers plin de viață, nu în cel asuprit din perioada lui Palpatine. Unul dintre motivele pentru care jocul Knights of the Old Republic a fost atât de bine primit a fost tocmai pentru că avea loc într-o perioadă cu mulți jedi și sith și conflicte diferite de cele din filme.

Dacă este metoda lor de a face un reboot, este una bună. Perioada respectivă n-a fost utilizată până acum, așa că scriitorii au mână liberă să facă ce vor ei.

Până acum, sunt confirmate trei romane și două benzi desenate.

Un nou film Star Wars ar putea apărea în 2022, că se pare că este unul în lucru. Nu știu dacă are legătură cu perioada High Republic, că n-au anunțat multe detalii. Ar putea fi la fel de bine ceva cu Lando Calrissian. Să sperăm, însă, că High Republic va fi ceea ce trebuie.

    6 comentarii

  1. Greed the path to the Dark Side it is, yes.

    Disney au facut un gunoi maxim, au sters si anulat orice era facut in afara filmelor de cinema.

    Acum ca ultimele 3 episoade au fost un esec fiecare in parte si toate impreuna, vin cu aceeasi reteta practicata de cei care au avut succes cu jocuri si comic-uri.

    Foarte misto ar fi ceva bazat pe Cade Skywalker sau pe luptele cu Yuuzhan Vong care au fost inainte de vremea sa.

    Sau cu Zayne Carrick si aventurile sale cu mii de ani inainte de folosit Forta pentru penetrat Death Star-ul.

      (Citează)

  2. In universul StarWars s-au facut atatea filme.

    Astept sa se faca si in universul Starcraft macar unul.

      (Citează)

    • Teoria mea este că toate filmele bazate pe jocuri video sunt proaste. Toți cred că pot face un film prost pentru că fanii jocului vor veni oricum și la cinema.

      Cred că Witcher e singura excepție. Unele cu Lara Croft și Prince of Persia au fost ok-ish, dar nu memorabile.

        (Citează)

  3. Mie mi-ar placea un serial sau niste filme care s-o ia mai de la cap. De cand au aparut je’daii, precursorii jedi. Sau chiar mai dinainte. Sa explice ce e cu forta cu partea luminata si intunecata. Chestii d-astea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus