un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Uneori îmi scriu oameni ca și cum aș fi primar

10 Apr 2020  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

De multe ori nu răspund, dar ei îmi scriu oricum. Ba chiar o fac cu niște fraze atât de lungi și neformatate încât înțeleg de ce nu le dau autoritățile reale atenție.

Problema cu semaforul de la Doctor Felix

Problema cu străzile numite “Intrarea…”

Ultimul email este din 6 aprilie. Mor oamenii pe capete, vine o criză economică de proporții, omului meu îi pasă de străzile cu numele “Intrarea”.

Am I the asshole pentru că răspund așa și nu dau atenție acestor probleme? Considerând, desigur, că cei doi nu fac mișto de mine și de alții?

    24 comentarii

  1. Ar fi o idee să candidezi la primărie.

      (Citează)

  2. Eu cred ca e aceeasi persoana in ambele cazuri, judecand dupa formula de introducere. Chiar si stilul de scriere e similar. Si sper ca e vreun troll.

      (Citează)

  3. Heh. “Nu voiam sa intru in politica dar mi-au cerut-o cetatenii. Candidez pentru binele sectorului meu!”

    Serios vorbind, in functie de dispozitie oscilez intre doua sentimente vizavi de oameni din astia. Pe de o parte imi e mila de ei, e trist sa vezi oameni atat de incrancenati si fixisti.

    Pe de alta, ii admir pentru perseverenta cu care isi urmaresc scopul, fie el si trollingul, daca asta o fi adevarul. Io as trola cu maximum doua fraze :D

      (Citează)

  4. Hahaha. Chiar am stat o perioada pe Intrarea DR Iacob Felix si nu m-a deranjat in nicun fel titulatura. Intr-adevar, semaforul de la intersectia cu Nicolae Titulescu e destul de enervant deoarece risti sa nu treci ambele artere, mai ales ca cei care vin dinspre p-ta victoriei au galben intermitent si de multe ori trebuie sa le faci semn sa opreasca chiar daca ai verde.

      (Citează)

    • Omul se referă la trecerea pentru pietoni semaforizată de pe Șoseaua Nicolae Titulescu de la intersecția cu Strada Iacob Felix adică la cea aferentă stației de tramvai.Nu la cea de pe Strada Iacob Felix de la intersecția cu Șoseaua Nicolae Titulescu aferentă liniei de tramvai.

        (Citează)

  5. Acum un pic hater ești și tu.
    Ai putea vedea problema si altfel, îți dai seama cât de gravă e problema, dacă nici o pandemie nu o depășește în importanță.
    In al doilea rând, te-ai gândit că ai pierdut minim 3 oameni care îți urmăreau blogul? Sau mai rău, ți-ai făcut încă minim 3 dușmani?

      (Citează)

    • Nu zic că nu-i o problemă, ci doar că sunt sute, dacă nu mii, de astfel de intersecții și semafoare în România. Ce să fac, să scriu despre toate?

      Lăsând la o parte că nu-i acesta subiectul meu uzual, este o metodă foarte indirectă de a cere o rezolvare. Și uneori nu există o rezolvare, că drumul principal are prioritate și unul mai mic va avea un semafor mai scurt.

      Așa că eu sunt uimit că: oamenii cred că aș putea eu schimba ceva; cred că blogul acesta este canalul potrivit pentru astfel de reclamații; că oamenii depun atâta efort în această privință; că nu înțeleg niște chestiuni normale legate de trafic și semaforizare.

      Nu știu dacă am pierdut sau nu 3 cititori, dar mă îndoiesc că oamenii care mă spamează legat de străzile numite Intrarea sau semaforul din fața blocului propriu citesc și înțeleg articolele uzuale de pe acest blog.

        (Citează)

  6. Zic si io ca si Gaelax & PKL.

    “Candidez la primaria Bucuresti pentru ca concetatenii mei mi-au cerut-o.”

      (Citează)

  7. Sunt singurul caruia i se pare cam assholish faptul ca ai pus corespondenta pe care oamenii aia o considerau privata, fara a le blura numele? Adica vad ca ai blurat adresa de mail, nu cred ca era asa greu sa mai dai cateva click-uri.

      (Citează)

  8. Câtă răbdare ai. Eu nu mai reușesc, dacă bat câmpii le trimit direct în spam. Plus că zilnic primesc 1-2 emailuri cu recuperarea contului de Facebook, și e aceeași poveste, oamenii au impresia că au trimis email la suport.

      (Citează)

  9. Kopa_Kopan:
    A mai incercat un blogger sa candideze la functii poltice, si pe urma plangea.

    Cine, bre?

      (Citează)

  10. Daca vrei sa pui energia lor into a good cause, da-le pagina de facebook a organizatiei USR de care apartin si ei vor stii cum sa ii indrume. Eu asa am facut cand am avut o problema cu un trotuar, mi-au dat ei adresa de mail la care sa trimit si chiar mi-au zis sa ii anunt daca nu raspund in cele 30 de zile obligatorii. Intr-un an de zile au asfaltat si trotuarul.

      (Citează)

  11. Am primit și eu fix aceleași mailuri. La primul am răspuns, apoi n-am mai avut răbdare. 😁

      (Citează)

  12. Iti trebuie un raspuns standard pentru astfel de situatii, prin care sa redirectionezi cetatenii catre institutiile (in)competente – adrese de mail, contacte reale, conturi de FB. Cu aceeasi perseverenta daca vor bate la cap autoritatile poate chiar ar rezolva problema.
    Este laudabil ca macar cineva are initiativa civica si chiar daca este formulata / adresata gresit nu cred ca era cazul de public shaming.

      (Citează)

  13. Radeti voi, dar problema cu Intrarea e grava. Eu locuiesc pe o astfel de strada. si numele strazii este “Intrarea Cutare”. Deci e strada Intrarea Cutare. Si pe urma ma bat cu idiotii de la diverse institutii ca nu sunt in stare sa copie un nume de strada de pe buletin.
    Si uneori astept plicuri de la unii. Si prostii scriu numele strazii fara “Intrarea”. Care este o alta strada. In alte parte a localitatii. Si pe acea strada, la acelasi numar ca al meu, locuieste o familie cu un nume extrem de asemanator cu al meu. Diferenta de o litera.(suplimentara la final)
    Si e ciudat pentru ca numele meu de familie este extrem de rar.
    Si mai interesant e ca strada mea nu e intrare ( adica se infunda), e strada cu cap si coada, cu intrarea si iesire. Doar ca e amenajata pana la mine in fata, pentru ca am amenajat-o eu pentru ca sunt singurul care locuieste pe ea momentan. Dar este totusi o strada.

    morala: tine postasul aproape. Serios. La mine e in lista de contacte favorite. Acum stie unde sa livreze, chiar daca numele strazii e gresit.

      (Citează)

  14. Cred ca ai avea succes la primarie !

    Trebuie sa iei in considerare . Daca nu acum , poate in viitorul mediu – apropiat 5 – 10 ani

    Macar asa poti face ceva cu adevarat hands-on pentru comunitate . Vei fi deranjat de cei care nu te agreaza si nu sunt de acord cu masurile tale, si ovationat de ceilalti . Una peste alta merita sa poti merge sa zici , curatenia din zona asta mi se datoreaza , boschetii astia toaletati frumos in fiecare an , sunt ideea adusa de cand am candidat eu . samd .

      (Citează)

  15. Update – mi-a trimis și mie tipul un email cu un link către Youtube. Presupun că trimite la toate adresele de email pe care le găsește pe bloguri. Mult timp mai au unii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus