un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie și coronavirus – 20 martie 2020

20 Mar 2020  ·

ȘTIRI  ·

38 comentarii

 

Coronavirus

Mesajul de mai jos este amuzant de la cap la coadă, cu tot cu Sanepidul american, fotografia flaconului lângă o rugăciune de la patriarh și un bloc de sare de himalaya, interferon homeopat alfa și gamma șamd. Povestea o găsiți aici. Mintea mea nu poate să înțeleagă cine ar putea crede în astfel de tâmpenii.

    38 comentarii

  1. Fak netflix, torentii nu au limita de viteză

      (Citează)

    • Momentan.
      Nu cred ca este exclus da apăra limitări ale operatorilor.

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      20/03/2020 la 10:47 AM

      Cred că e puțin probabil să se limiteze viteza operatorilor de internet fix din România. Solicitarea UE vine pe fondul rețelelor învechite din vestul Europei. Nu cred, de exemplu că Digi nu ar face față unui trafic crescut.

        (Citează)

  2. Patronul Christian Tour e nitel obosit. Si e recunoscut in piata pentru faze din astea. In acelasi timp si hotelierii sunt de rahat. Te reprogrameaza pentru o alta data unilateral. Doar ca sa nu dea banii inapoi.
    Sper sa faca lumea reclamatii din greu.
    Stiu, e greu. Si nu doar pentru ei. Pentru toata lumea.
    Insa asta nu il impiedica pe cineva apropiat mie sa sune clientii care au achitat in avans niste servicii pe care nu le vor putea primi decat dupa perioada asta mizerabila. Si sa le ofere banii inapoi integral. Desi si lui ii este greu ca are angajati si facturi de plata. Si fluxul de cash a picat drastic.

      (Citează)

  3. Acel comisar UE, cum i-am explicat si lui pe Twitter si pe mail, este un incompetent patentat.

    Intai pentru ca nu are el treaba cu Europa digitala asa ca trebuia sa stea in banca lui. Pe urma pentru ca daca UE nu este pregatita sa faca fata la trafic sustinut, este vina comisarilor si organizatiilor UE respective, nu a firmelor private care ofera continut.

    In al doilea rand pentru ca la total internet consumat Netflix este locul 2 dupa streaming-ul live de pe Instagram, Facebook si alte asemenea. Loc 2 la mica distanta de Youtube, care poate l-a intrecut acum pentru ca oamenii se uita dupa stiri si info legate de coronavirus.
    La consum de internet mobil Netflix este pe locul 5, nu zice nimic de pozitiile 1~4 care sunt ocupate de Instagram, Facebook, Youtube si Whatsapp.

    Nimeni nu zice cum e traficul acum fata de perioada de varf gen sarbatorile de iarna cand toata lumea este acasa. Eu am o banuiala cu este mai mult acum, dar nu cu mult peste. Doar ca acum este o perioada mai lunga de trafic sustinut, fata de vacanta de iarna sau cea de vara.

    Evident exista si cei care l-au luat la injurat pentru ca ei au platit pentru 4K si pentru internet de mare viteza, nu este problema lor ca furnizorii de servicii nu au investit in infrastructura. Si au dreptate.

      (Citează)

  4. Mintea mea nu poate să înțeleagă cine ar putea crede în astfel de tâmpenii.

    Bolnavii, care inca mai spera cu optimism, in stare avansata/terminala…

      (Citează)

  5. chestia e ca escrocul asta cica zicea acum vreo saptamana ca virusul nu exista, e fabulatie. intre timp si-a dat seama ca poate sa scoata bani frumosi.

      (Citează)

  6. Am varsat o lacrima pentru patronul Christian Tour.

    Si ca sa citam din contractul de servicii al maretei agentii:
    “Nerespectarea de catre turist a termenelor de plata da dreptul Agentiei de turism organizatoare sa rezilieze contractul fara
    notificare in prealabil si sa solicite despagubiri pentru daunele suferite.”
    “e) Informatii privind posibilitatea calatorului de a inceta contractul oricand inainte de inceperea executarii pachetului,
    cu plata unei penalitati de incetare corespunzatoare sau, dupa caz, a penalitatilor de incetare standardizate solicitate de
    agentia de turism organizatoare.”

    Ca sa vezi, cand nu poate el plati trebuie sa avem mila. Cand nu putem noi plati se cer penalitati.

      (Citează)

  7. Ala de la christian tour are si el dreptatea lui. Eu sint in pozitia asta acum. Cu avans achitat. La Tui Travel. Si pana la sfarsitul lunii tre sa ma hotarasc ce fac. Renunt si pierd avansul sau merg inainte. Varianta lor a fost sa nu renunt si in caz de ceva nasol se reprogrameaza de comun acord sau se acorda vouchere echivalente ca valoare, de care sa iau alte servicii de la ei.
    Sincer nu stiu ce sa fac. Sa pierd 10 mil sau….

      (Citează)

    • Pai daca poti sa reprogramezi, care e problema? O sa se termine si chestia asta pana la urma.
      Am vreo 40 de zile de concediu, cand ma lasa astia sa ies din casa ma urc in masina si nu ma mai intorc o luna.

        (Citează)

    • Iau in calcul si varianta ca toata nebunia sa dureze mai mult si intra dreacu astia in faliment. Si unde si ce mai reprogramez apoi.
      Complicat.

        (Citează)

    • Bine, tu ai 1000 lei. Dar astia care au dat 1200 euro numai pe bilete de avion luate acum 3 4 luni, si cazare încă pe atât, aia ce fac ? 10 mil nu sunt o asa mare pierdere, dar 100 sunt ?

        (Citează)

    • Mda, nasol. Am si eu un zbor platit la Ryanair, 500eur, pentru paste. Teoretic as putea sa zbor ca e destul de safe acolo, dar nu vreau sa plec acum de acasa. N-o sa zbor oricum si, daca nu anuleaza astia zborul, pierd banii. Asta e.

        (Citează)

    • Am si eu inca 3000 lei bilete avion platite. Da e la tarom.
      Si ma gandesc ca ma sanse sa-i recuperez. Si mai am o cazare de 1400 lei achitata.
      Pana la urma nu conteaza valoarea. Bani sint si 100 lei si 10000 lei. Ptr unii 100 lei sint mai valorosi decat 1000 ptr altii.

        (Citează)

    • Păi dacă țara de destinație închide granițele și nu-i mai lasă să intre acolo, oricum agenția trebuie să anuleze totul și deci să-ți dea banii înapoi.

      Și maică-mea are o excursie deja plătită pentru iunie în Grecia. Oficial Christian Tour zice că nu s-a anulat, că încă n-au indicii că nu se va face.

        (Citează)

    • Ryanair tocmai a anulat zborul, am aplicat deja pentru refund, ar trebui sa se rezolve in maxim 7 zile.

        (Citează)

  8. Si cand te gandesti ca daca nu-l bagau in seama pe Trump (#UEmutulica), acum aveam o infrastructura moderna in mai multe state, mai ales pe partea de 5G, care putea sa sustina mult mai mult trafic.

      (Citează)

  9. Daca vrei detalii mai multe despre Xbox Series X, au dat access direct la consola fizica unor pasionati in domeniu. Sunt detalii multe mai interesante, inclusiv despre backwards compatibility, despre care zicea ieri (gresit) ca nu se stiu multe:
    http://www.youtube.com/watch?v=7Fjn4GRw8qE

      (Citează)

  10. pmk:
    Încetează,nu uita,china este cea mai rea ! A zis trump deci trebuie să fie adevărat

    Am vazut cat de bine este ca toata lumea sa fie dependenta de o singura tara pentru masti de protectie. Vezi ca urmeaza o criza a medicamentelor din cauza ca productia de medicamente si precursori a fost mutata in China.
    Da, cu China este mai ieftin, dar in perioada de criza platesti costurile. Problema este ca nimeni nu stie cat de mari pot fi costurile.

      (Citează)

  11. https://evz.ro/statistici-triste-cifre-dezastruoase-pentru-romania-codasi-la-testele-pentru-coronavirus.html

    120 de teste pe zi. Ce te poti astepta de la romania. Cică sunt scumpe, costa 200 de lei pe test. Nu sunt bani. Dar pentru rachete americane sunt 4 miliarde. Sunt 2% din buget pentru “aparare” . Sunt bani de pensii speciale. Dar 50 milioane de euro pentru 1 milion de teste nu sunt.

    Ia uite articol, de ce e bine sa se testeze cat mai puțin

    https://m.adevarul.ro/locale/timisoara/cat-costa-test-coronavirus-important-numarul-persoanelor-care-l-fac-mai-mic-1_5e6ba5835163ec4271e9e30c/index.html

      (Citează)

  12. BlackSkull:
    Am si eu inca 3000 lei bilete avion platite. Da e la tarom.
    Si ma gandesc ca ma sanse sa-i recuperez. Si mai am o cazare de 1400 lei achitata.
    Pana la urma nu conteaza valoarea. Bani sint si 100 lei si 10000 lei. Ptr unii 100 lei sint mai valorosi decat 1000 ptr altii.

    Nu e chiar asa. Cat poti sa trăiești cu 100 de lei in conditiile astea cu corona si cat poti cu 10000 ?

      (Citează)

  13. “Mintea mea nu poate să înțeleagă cine ar putea crede în astfel de tâmpenii”

    Noroc cu philips.

      (Citează)

  14. De cand au modificat site-ul cu statistica privind coronavirusul in Romania nu mai vad nicaieri numarul de cazuri confirmate pe judete.
    Imi scapa mie ceva?

      (Citează)

  15. Eu azi trebuia sa fiu la Paris. Aveam 6 bilete cumparate de 2 luni la WizzAir.
    Am urmarit situatia indeaproape si Franta in ultimele saptamani au inchis tot ce se putea inchide ca si obiective turistice, baruri restaurante etc. In ultimele zile au bagat si tara in caranatina. Nesatulii de bani de la Wizz nu au anuntat absolut nimic despre zbor. Pur si simplu nu te lasa sa il anulezi sau sa il reprogramezi fara sa pierzi toti banii. Ieri au trimis un mail in care ma informeaza ca ma asteapta cu 2 ore mai devreme la aeroport pt check-in, in conditiile ca aeroportul e gol, nu mai pleaca nimeni…daca ajungi in Franta, te baga in carantina si totusi wizz decide ca zborul e ok..nu este nici cea mai mica problema.
    Niste nenorociti si lacomi de bani. Dracu mai zboara cu ei.

      (Citează)

    • Nu m-ar deranja sa dea faliment wizz la cat de jegosi sunt mai ales cu bagajele. Dar stiu ca vor fi bailed out

        (Citează)

    • Nu musai bailed out, dar prețurile sunt mai mici când ai concurență în piață. Dacă dispar unele companii și rămân altele cu monopol, e rău. Adu-ți aminte de TAROM în vremurile când doar ei operau curse interne cu prețuri de 4 ori mai mari decât după ce a apărut concurența.

        (Citează)

    • Preturile sunt mai mici cand nu zboara nimeni cu tine pentru ca nu zboara nimeni punct.

      Sa dea dracu’ faliment toate companiile astea aeriene care cer bani pentru bagaj, bani pentru apa, bani pentru bagaj de cala, bani pentru loc pentru picioare.

        (Citează)

    • Intamplator tocmai astea nu vor da faliment. Daca te uiti putin la situatia din EU, Wizz si Ryanair stau cel mai bine, pentru ca sunt cele mai eficiente. E improbabil sa aiba nevoie de bailout inaintea celor “nationale”.
      Am mers destul cu amandoua si am fost multumit. De acord ca sunt mizerabile cand vine vorba de bagaje si locuri, dar in anumite cazuri preturile sunt foarte bune.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus