un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie și coronavirus – 19 martie 2020

19 Mar 2020  ·

ȘTIRI  ·

32 comentarii

Coronavirus:

    32 comentarii

  1. “Oil collapses by another 24% to $20. It hasn’t been this low since 2002”. Benzinariile romanesti: daaaa dar noi avem stocuri de cand era 200!

      (Citează)

    • Sa vezi panica pe ei cand nu va mai veni nimeni sa faca plinul. Se circula mult mai putin, nu a fost asa liber pe strazi dinainte de ’89.

        (Citează)

  2. Numarul de dosare penale ptr cei care nu respecta dispozitiile referitoare la corona o sa-l depaseasca pe cel al infectatilor. Asta spune multe despre noi ca natie. Cat de miserupiști si ignoranti sintem.
    Si dincolo de felul nostru de-a fi, miserupismul asta vine si din lipsa de respect si de frica fata de autoritati. Ptr ca autoritatile astea au facut de-a lungu vremii orice numai sa impuna respect nu. Un sistem plin de militieni corupti, de sefi de institutii corupti si pusi pe pile, de angajati sictiriti si total demotivati, de panarame de politicieni care mai de care mai lichea, nu se poate impune in fata cetateanului. Aici e tara spagii, a pilelor, tara jmecheriilor tara lu las ca merge si asa. Si toate cariile astea ies la iveala in momente d-astea.

      (Citează)

  3. Un pirot TAROM infectat, inca vreo 9 testati si vai de capul stewardeselor care si-au pus-o cu respectivii. N-o sa mai aiba echipaje cu care sa zboare, nu ca ar mai fi destinatii catre care sa zboare.

      (Citează)

  4. China salveaza restul lumii cu infuzii de capital, materiale medicale si informatii, crescandu-si puterea economica si influenta. Pentru ca e usor sa profiti de o criza cand inamicul tau e o natie de idioti, condusa de cel mai idiot dintre ei.

      (Citează)

    • Mai explică odata cum a da ajutor necondiționat inseamna a profita de criză? Astept ajutorul americanilor…

        (Citează)

    • Daca n-ai fi, in general, un idiot agresiv, poate ca ti-as explica.

        (Citează)

    • E mult spus ca profita. De exemplu au dezvoltat testul ala rapid de 29 de minute de care ei acum nu prea mai au nevoie si vand surplusul catre tarile interesate gen cehia, si cantitatea de masti de care au nevoie a scazut deci si din alea vand. Dar faptele astea nu le fac pentru bani, mai mult ii intereseaza soft power-ul dobandit prin actiunile astea. Soft power valoarea mult mai mult decat niste dolari. De exemplu pentru soft power e sponsor la fotbal gazprom/rusia, nu ca in cazul altor companii care sunt sponsori pentru veniturile care vin din reclama, xulescu nu poate cumpara gaz de la gazprom. Dar cand aude ceva stire negativa despre gazprom isi va aminti ca astia sunt aia cu fotbalul deci nu sunt asa de rai, sistemul asta merge si la nivelul guvernantilor un pic schimband rationamentul dar tot acolo esti bagi bani in fotbal sa cumperi simpatie. Si revenind la china e acelasi rationament china vrea sa faca afaceri cu Italia, una nu vrea sa moara toata italia in virusul asta iar doi vrea sa fie un fel de salvator si cand o sa vina in italia guvernantii sa nu le puna bete in roate. E super simplificat pe intelesul tuturor

        (Citează)

    • @Tom, exact, la soft power ma refeream. Are o ocazie buna in vidul lasat de US.
      Din punct de vedere economic, isi va reveni mai repede si va gasi o gramada de oportunitati in vest, daca stai sa te gandesti cate companii vor da faliment si cati bani vor arunca tarile in economie.

        (Citează)

    • Giani, inca mai crezi ca nu va fi criza?

      apropo, sunt curios: in tara unde esti tu cum e cu retragerile de cash din banci?

      dar cu traficul de internet si voce? ca vad ca la noi se asteapta o crestere cu 50%, deci posibil intreruperi, deci daca nu ai cash la tine stai cu marfa in brate la casa de marcat.

        (Citează)

    • Cred ca va fi criza cat timp tine panica. Cred ca situatia va reveni foarte repede dupa ce trece panica si incep oamenii sa iasa din casa. Cred ca bursele vor incepe sa creasca pana sa se termine epidemia chiar, dupa ce incep sa scada cazurile. Olandezii au luat deja niste masuri sa protejeze angajatii (au de unde, au avut un excedent bugetar decent anul trecut) si presupun ca si restul europei va face la fel.
      Am retras si eu acum cateva zile niste euro, sa fie in casa. No problem. Magazinele imping guvernul sa anuleze plata cash, din motive evidente. Era de asteptat, sper sa le iasa. Nu imi pare rau ca am scos banii aia, sunt 1% sanse sa am nevoie de ei dar nu ma costa nimic.
      Traficul de internet e, in mod ciudat, mai bun decat in conditii normale (la mine acasa cel putin). Ziggo (providerul meu) e o mizerie in general, dar se pare ca s-au ridicat de pe cur. Problema e la clienti, ca unii nu au fost pregatiti sa li se conecteze toti angajatii prin VPN. Ieri a trebuit sa ma duc la unii din cauza asta, dar de azi se pare ca e mai bine. La POS-uri nu exista probleme.

        (Citează)

    • interesanta asta cu interzicerea platii cash –> aia care nu au card ce-o sa faca?

        (Citează)

    • Bai, s-ar putea sa fi batut eu campii. Tin minte ca am vazut o stire de genul asta acum cateva zile, dar nu o mai gasesc. Nu stiu daca era doar o propunere sau daca am citit eu gresit din olandeza.
      In orice caz, daca exista si se aplica, nu cred ca ar fi vreo problema. Nu cred ca exista cineva fara cont in banca, deci fara PIN.

        (Citează)

  5. Wow, cei de la Raiffeisen sunt super inteligenti. Ma mir ca nimeni nu s-a gandit ca vine o criza/recesiune. Noroc de ei ca nu ne dadeam seama si singuri. Si numerele alea sunt date la misto, atata timp nu se stie inca cat tine blocajul. Poate carantina va fi intrerupta peste o luna, sau peste 4. Numerele vor fi total diferite.

      (Citează)

    • M-as mira sa se rezolve treaba intr-o luna. Noi am inceput sa lucram de acasa si firma se asteapta sa dureze treaba asta cel putin 3 luni.

        (Citează)

  6. Giani Mucea:
    @Tom, exact, la soft power ma refeream. Are o ocazie buna in vidul lasat de US.
    Din punct de vedere economic, isi va reveni mai repede si va gasi o gramada de oportunitati in vest, daca stai sa te gandesti cate companii vor da faliment si cati bani vor arunca tarile in economie.

    Da ok, o sa aiba câștig de imagine. Dar nu pricep, e ceva rau in asta? Ati fi preferat sa nu o faca? Pana la urma de ce e rea china, până sa înceapă americanii cu china e rea nu va deranja deloc. Acum ca ajuta, comentam ca o face pentru soft power. Si ce e rau in asta, macar o fac. Mai ok cu ” america first ” ?

      (Citează)

  7. Giani Mucea:
    Daca n-ai fi, in general, un idiot agresiv, poate ca ti-as explica.

    Nu ai ce sa imi explici dudo, habar nu ai cu ce ma ocup ca sa comentezi, ai aflat de termenul geopolitica de maxim 3 ani si te dai deștept.

      (Citează)

    • :)))
      idiot agresiv: Explica-mi
      Eu: Nu, ca esti idiot agresiv
      Idiot agresiv: N-ai ce sa-mi explici

        (Citează)

  8. Marean:
    Giani, inca mai crezi ca nu va fi criza?

    apropo, sunt curios: in tara unde esti tu cum e cu retragerile de cash din banci?

    dar cu traficul de internet si voce? ca vad ca la noi se asteapta o crestere cu 50%, deci posibil intreruperi, deci daca nu ai cash la tine stai cu marfa in brate la casa de marcat.

    La cata fibra optica avem o creștere de 50% la trafic nu e nimic. Macar aici suntem bine pozitionati

      (Citează)

    • avem intr-adevar norocul sa avem una din cele mai bune infrastructuri pe partea asta.

      alte tari insa nu o au.

      e foarte interesant cum zi de zi descopar cum toate lucrurile sunt atat de conectate incat totul pare un joc de domino. Adica, stiam si intelegeam la nivel teoretic, dar acum cand rahatul e pe cale sa loveasca ventilatorul, mi se pare absolut inspaimantator.

      de exemplu o intrerupere a internetului poate duce la intreruperea platilor la POS ceea ce poate duce la un “bank run”, ceea ce poate duce la lucruri inimaginabile.

        (Citează)

  9. cred ca rusii merg pe ideea ca acum e cam tarziu sa mai testeze pe cineva.

      (Citează)

  10. Giani Mucea:
    :)))
    idiot agresiv: Explica-mi
    Eu: Nu, ca esti idiot agresiv
    Idiot agresiv: N-ai ce sa-mi explici

    Pai nu esti in stare sa articulezi mai mult de asta o dai in diverse. Esti superficial in cunoștințe si te dai rotund pe net. Nu faci decât să repeti ce citesti in presa fără să ai input personal. Nu ai ce sa explici, esti cu 3 pasi in urma la orice reply.

      (Citează)

    • Ha ha, papusica, parerea ta valoreaza cam cat parerea unuia care crede ca Apple isi tine banii in bancnote.
      Mai discutam cand nu o sa mai fii idiot agresiv.

        (Citează)

  11. Am o curiozitate de mult timp: voi, astia care va certați pe net ca altul are alta părere decât voi, ce naiba faceți, cu ce va ocupați și unde “dați cu sapa”?

    Mi se pare senzațional când văd niște replyuri de ar putea fi catalogate capitole de nuvele

      (Citează)

    • Imi place cand altul are alta parere decat mine, asa mai invat si eu cate ceva.
      Problema mea e cand oamenii raspund cu injuraturi la vreun comentariu normal. Fac asta o data, ok. Fac asta de doua ori, devin idioti agresivi si nu prea imi mai pasa ce pareri au.
      Unde lucrez nu prea conteaza. Nici ce scoala am facut, nici cat mi-a avansat chelia. Conteaza daca ce zic e adevarat sau nu si daca nu e adevarat, de ce.

        (Citează)

  12. Ciuby:
    Nu țin minte să fi fost impresionat de tinerețea și frumusețea stewardeselor de la Tarom, deci e posibil să fie OK :D

    +++ :)))

      (Citează)

  13. Giani Mucea:
    Bai, s-ar putea sa fi batut eu campii. Tin minte ca am vazut o stire de genul asta acum cateva zile, dar nu o mai gasesc. Nu stiu daca era doar o propunere sau daca am citit eu gresit din olandeza.
    In orice caz, daca exista si se aplica, nu cred ca ar fi vreo problema. Nu cred ca exista cineva fara cont in banca, deci fara PIN.

    Si daca am cont/card dar nu vreau sa platesc asa?! Nu e in regula sa obligi oamenii sa plateasca intr-un anume fel.

    Eu am primit azi un colet cu o pereche de incaltaminte, m-a sunat curierul si m-a intrebat daca platesc cash sau cu cardul. E prima oara cand ma intreaba asa ceva. Inteleg, e corona, se protejeaza si ei (avea masca si manusi). Am platit cash, aveam banii pregatiti, exact cat trebuie ca sa nu mai stam cu rest si altea alea.

      (Citează)

    • Multe lucruri care nu sunt in regula in mod normal, sunt acceptabile in situatii de genul asta. Daca ajuta sa opreasca raspandirea si e o masura temporara, nu vad care e problema.

        (Citează)

  14. Chiar voiam sa-mi iau niste carti (Cixin Liu, seria cu “Problema celor 3 corpuri”), nu ma asteptam sa se inchida Carturesti. Sper sa gasesc si pe la librariile mai mici, daca or mai fi deschise, sau poate online.

      (Citează)

  15. Giovani:
    angajatii de la Tarom nu au relatii sexuale intre ei, pentru ca incestul inca este ilegal.

    Genial :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus