un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie și coronavirus – 18 martie 2020

18 Mar 2020  ·

ȘTIRI  ·

15 comentarii

Știri despre coronavirus:

Ce părere aveți de Vela, ministrul de interne? Mie mi s-a părut competent încă de la numirea în funcție, când se contra cu sindicatul polițiștilor pe tema unui BMW seria 7 cumpărat de Carmen Dan din banii ministerului și dat cadou. Și pe zi ce trece mi se pare tot mai bun în funcție.

Cum ar fi fost Ministerul de Interne cu leșinata de Carmen Dan acolo? Ar fi acuzat SRI-ul că nu i-a trimis sms-uri ca să-i spună că e epidemie?

    15 comentarii

  1. Strict personal, assassin’s creed 2 a fost cel mai bun. Povestea lui Ezio mi s-a parut cea mai bună ( 2, brotherhood si revelations )

      (Citează)

  2. Nu înțeleg abordarea asta, foarte prezentă și prin comentarii dar și prin textele autorilor, gen “ce ar fi făcut partidul X sau persoana Y în această situație”.
    E un moment foarte delicat, joburile încep să cadă, oamenii au nevoie de sprijin și de informații corecte nu de presupuneri fără rost.
    Scuze dacă am fost prea acid în exprimare.

      (Citează)

  3. O stire despre aviatie https://simpleflying.com/european-airlines-covid-19/amp/
    Dat despre stiri. Mai precis de ce e vina autorităților spaniole ca dobitocul ăla a fugit in România? Avea un diagnostic ca are boala, a fugit repede in România, ghinionul lui a fost ca pe avion deja a dat semne de boală, daca nu dădea semne cine știe cati mai infecta prin românia până il prindeau. Dar revenind ce trebuiau sa ii faca spaniolii sa ii pună pe frunte o ștampilă ca e bolnav nu vă apropiați?

      (Citează)

  4. Atentie la best tires..eu am lasat anvelopele la ei, peste iarna.. din intamplare am vazut ca toate anvelopele din punctul de lucru militari sunt afara, neprotejate. Par sa renoveze, va las pe voi sa ghiciti daca raspunde cineva la telefonul de acolo.

      (Citează)

  5. Banca Transilvania ar trebui in primul rand sa renunte la comisionul de incasare . Imi platesc rata la ei online ( din contul de ING unde am salariu – din motive lesne de inteles, nu am contul de salariul BT). 5 RON taxa de incasare ( ca sa-mi incaseze banii de rata in contul meu deschis la ei) . Nu poti evita comisionul asta decat daca te duci fizic in banca sa depui banii…. In conditiile actuale n-ar fi cazul sa faciliteze platile online?

      (Citează)

    • Rezonez, totul e o vrajeala in ceea ce priveste avarii astia din sistemul bancar.
      A se vedea si evolutia fabuloasa a indicelui ROBOR in ultimele zile.
      Ei nu iau masurile astea pompoase de dragul clientilor, pe care nu stiu cum sa-i jefuiasca cat mai mult, ci de frica. Pentru a nu se bloca totul. Nu fiti naivi, bancile nu dau doi bani pe voi…

        (Citează)

    • Sunt chestiuni de viață și de moarte, nu există solidaritate medicală dar vreți solidaritate bancară?

        (Citează)

  6. voi va puteti imagina acum Romania condusa de PSDragnea? cam ce legi frigeau la foc automat? stare de urgenta gogule, cine sa protesteze, unde?

      (Citează)

    • Ăștia au făcut altceva? toți sînteți cu pesedeul în gură în timp ce ăștia au avut grijă întîi să-și pună procurorii, în plină epidemie.

        (Citează)

  7. Ca de obicei, Revolut gaseste nisa si se baga unde bancile lancezesc. Chiar povesteam cu o colega acum vreo luna: la McD la ora pranzului e plin de copii, toti comanda de la touchscreen apoi merg sa achite cash, ca nu au carduri, bancile nu ofera asa ceva (erau parca o banca care avea carduri pentru cei peste 16 ani, dar nu pare sa fi ajuns la prea multi).
    Adica fix generatia cea mai predispusa sa foloseasca tehnologie e obligata sa apeleze la cash, cand ei sunt toata ziua pe mobil. Genial, Revolut!

      (Citează)

    • La o cautare rapida pe google folosind cuvintele “card 14 ani” am gasit urmatoarele banci ce elibereaza card de debit tinerilor ce au 14-18 ani daca vin cu parinte/tutore legal la banca: BCR, BT, BRD, Unicredit, LibraBank etc

      Deci ar putea sa-si faca si ei card pe numele lor dar ce sa le faci daca prefera cash-ul pt comoditate sau ca sa nu stie parintii prea multe, in fine, treaba lor…

        (Citează)

  8. Referitor la “competentul” Vela, rapsunsul lui cand s-a aflat ca Ungaria inchide grantiele:

    Reporter Antena 3: Aveți solicitări de la cei care vor să revină în țară și trebuie să-și reconfigureze traseul?

    Marcel Vela: Nu avem înregistrate reconfigurări pentru că revenirea în țară sau, mă rog, traseul oricărui cetățean care vine în România este la latitudinea fiecăruia. Și există o aplicație numită Waze și dă traseul cel mai bun. Nu trebuie să ceară aprobare de la ministru să ocolească Ungaria prin Ucraina sau Serbia prin Macedonia să ajungă în România. (râde)

      (Citează)

  9. Tarom a luat masuri radicale,nu mai da de mâncare pasagerilor,se gândesc nonstop la binele lor ! sursa -site tarom, informare pasageri 17 martie

      (Citează)

  10. “Omul n-a zis nimănui despre asta, iar odată ajuns aici, a scos hârtia cu diagnosticul și a cerut să fie dus la spital.”
    pentru ca i-a fost teama de nota de plata daca ramanea in partea cealalta?

    sper sa o plateasca pe asta de aici cu o izolare consistenta intr-un loc cu gratii la ferestre si usi.

      (Citează)

  11. Emil C:
    Ăștia au făcut altceva? toți sînteți cu pesedeul în gură în timp ce ăștia au avut grijă întîi să-și pună procurorii, în plină epidemie.

    Macar n-au scos infractorii din puscarii. Chiar si atat si tot e un plus pentru Romania

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus