un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prezint noul Aston Martin DBX, un SUV de 200.000 de euro

8 Feb 2020  ·

AUTO  ·

17 comentarii

Aston Martin DBX este primul SUV al mărcii britanice, iar eu am fost acolo când a fost prezentat în România. Este un SUV de lux cu motor 4 litri twin turbo de 550 CP, suta în 4,5 secunde și interior făcut la mare artă. Îl vedeți mai jos.

Susține-mă cu un Subscribe:

Mă gândesc să nu zic ce mi-a plăcut și ce nu. Este o mașină de 200.000 de euro cu TVA (preț de început, deși primești cam tot ce contează în acești bani). Ce credeți că poate avea rău? Încerc totuși o listă:

CE MI-A PLĂCUT

  • pielea foarte moale din interior și atenția la detalii.
  • aspectul exterior, cu multe linii curbe. Then again, am fost mereu fan Aston Martin.
  • plafonul panoramic foarte mare.
  • interfață în culori discrete și foarte mult bun gust în design-ul consolei centrale

CE NU MI-A PLĂCUT

  • butoanele D-N-R-P ale cutiei automate sunt amplasate deasupra bordului, cu mult spațiu între ele, iar D este cel mai îndepărtat de șofer.

Dacă aș avea o astfel de sumă disponibilă pentru o mașină, probabil aș lua un DBX. Îmi place mai mult decât Maserati Levante, care arată banal, și mai mult și decât Lamborghini Urus, care are linii drepte și aspect mai “robotic”. Fără a conduce însă ambele mașini, ca să vezi diferențe fine de experiență, n-are mare rost discuția.

Dacă aveți voi banii, comenzile se dau în showroom-ul Aston Martin dinspre Otopeni, lângă cel Ferrari.

    17 comentarii

  1. … sau indicator pentru ANAF ca are niste venituri de investigat.

      (Citează)

  2. GPL?

      (Citează)

  3. Palpaie ledurile. Au pus de-alea iefine?
    :))))))

      (Citează)

  4. O noua masina ptr bugetari. Jaguarul a fost detronat.
    Numai ce am aflat ca o femeie de serviciu de la o scoala castiga 3400 lei net. Sa nu mai punem voucherele de vacanta si alte nspe “stimulente”. La o firma privata din amarata noastra de Moldova, cu greu ajunge top managementul la asemenea suma.

      (Citează)

  5. Acel sistem hidraulic de deschidere a ușilor face puțin mai mult decât ai explicat tu în video, fiind un fel de trademark al mărcii Aston Martin. Vezi aici mai pe larg.

      (Citează)

  6. Nu fac și eu o reducere, asa cam de vreo 180k?

      (Citează)

  7. Doar mie mi se pare că la exterior seamănă cu Porsche Macan?
    Infotainmentul ăla de la Mercedes e de toată jena.
    Butoanele D-N-R-P sunt puse la dracu-n praznic.
    Ergonomia consolei centrale parcă-i făcută de-un handicapat: n-are nici cap, nici coadă.
    Decât DBX, mai bine un Bentayga sau Urus, că-s în aceeași zonă de preț.

      (Citează)

  8. Astea-s masini de bogatani… nici n-as vrea sa vad pe strazi la noi asa ceva. Eu ma enervez si cand vad un BMW mai rasarit…

      (Citează)

  9. Toyota landcruiser v8 este suvul suprem ptr barbati adevarati.
    Astonu asta i se potriveste lu mario iorgulescu.

      (Citează)

  10. Kopa_Kopan:
    Astea-s masini de bogatani… nici n-as vrea sa vad pe strazi la noi asa ceva. Eu ma enervez si cand vad un BMW mai rasarit…

    :D :D :D :D :D

      (Citează)

  11. Accepta schimb cu Golf 1.8 tdi 2008 full optin plus diferenta?

      (Citează)

  12. Cici: emeie de serviciu de la o scoala castiga 3400 lei net. Sa nu mai punem voucherele de vacanta si alte nspe “stimulente”. La o firma privata din amarata noastra de Moldova, cu greu ajunge top managementul la asemenea suma.

    Poate vreo 12 rinichi. D-aia buni, de oameni care n-au baut 2 litrii de apa pe zi, ca sa-i uzeze.

      (Citează)

  13. Bentayga, cu forma aia de break american din 70, are spatiu la pasageri cacalau, si la picioare, si la cap. Pe Aston Martin asta nu il vad bine. In schimb interiorul mi se pare foarte misto, discret, nu in your face cum e bentley. Singura problema mi se pare sistemul MM luat direct de la MB, come on, la banii astia proprietarul cred ca ar vrea ceva unic. Sunt curios daca scaunele se ridica la nivelul lui XC 90, alea raman etalon in domeniu, chiar daca sunt din cu totul alta clasa, le-am simtit mult peste Bentayga sau Cayenne, poate Cullian sa fie mai misto, da’ de ala nu am avut noroc pana acum sa incerc.
    Flappy padels alea sunt de plastic? Arata nasol rau.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus