un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

CTP i-a dat fatalitate lui Moise Guran

6 Feb 2020  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

În pastila sa săptămânală de la Europa FM, Cristian Tudor Popescu i-a tras-o lui Moise Guran ca-n filmele de bătăi. N-am auzit niciodată până acum cuvinte mai grele rostite în spațiul public.

Referindu-se la un articol scris de Guran în 2014 despre ruși, revoluția din 1907 și invazia din Ucraina, CTP a folosit despre Guran expresii precum „o tâmpenie de dreapta extremă înfiorătoare.”, „Regret doar orice vorbă schimbată vreodată cu acest ins” și „hâzenie pură, clocind în miezul sufletului”.

Puteți citi totul aici.

Moise Guran a cerut un drept la replică și l-a dat la radio în direct, îl puteți asculta aici.

Totul este foarte ciudat, având în vedere ca cei doi au fost colegi la Europa FM. Inclusiv despre acest aspect CTP spune:

Cum știți, am participat anul trecut la emisiunea săptămânală Piața Victoriei, moderată de Anca Simina, alături de dl Guran. N-am făcut-o cu plăcere. Nu m-au entuziasmat vreodată stilul forfotă, bălăriile logice, apărute după sentințe bombastice și greșeli de informare ale domnului în chestiune.

Cuvinte cam grele despre opinia total subiectivă a cuiva despre niște probleme vechi, opinie care, la o adică, ar putea exprima de fapt un adevăr dur. Dur și mai ales imposibil de demonstrat sau infirmat, motiv pentru care rămâne doar o opinie.

Adică aveam impresia că lumea se înjură mult pe Internet, că prin intermediul unui monitor și sub acoperirea anonimatului se depersonalizează conversația și este mai ușor să ajungi la vorbe urâte. Se pare, însă, că se întâmplă peste tot și la orice nivel.

    19 comentarii

  1. Și totuși… Moise n-a dat nici el rău: „să aibă grijă cum îmbătrânește”.

      (Citează)

    • Asociatia Revolutionarilor ar trebui sa faca curat in ograda proprie, sunt politicieni PSD care la revolutie aveau 10 ani dar figureaza in lista de revolutionari.

      Mi se pare penibil sa il judecam pe Moise Guran dupa un articol din 2014, se vede ca presa plange dupa gafele Vioricai Dancila si tot incearca sa gaseasca articole amuzante.

        (Citează)

    • Moise este luat de multi oameni mai simpluti, prostiti, drept model, lider absolut, stea a radioului, asa se ia si el insusi, mie totdeauna mi s a parut partial eronat si violent in gandire.Un adevar partial fals se numeste bullshit.

        (Citează)

  2. cand esti politician, opiniile tale se judeca cu alta masura decat atunci cand esti jurnalist / blogger / “om simplu”.

    chiar daca au fost exprimate in trecut, cand nu erai politician.

    in plus in cazul de fata, ce a scris Moise in articolul ala este intr-adevar o sinistrosenie.

    cel mai probabil CTP a aflat din presa ca asociatia aia 17 dec il contesta pe Moise pe baza articolului, a citit si el articolul si, neplacandu-l pe Moise, i-a dat-o la baza.

    dar e ok, pentru ca Moise e politician acum.

    PS eu nu sunt genul care sa fie fan / groupie al formatorilor de opinie, dar chiar stateam si ma gandeam asa ca de 20 de ani de cand il urmaresc, nu-mi amintesc ca CTP sa fi zis / facut ceva care sa ma faca sa nu-l mai citesc, nici chiar in rarele ocazii cand nu am fost de acord cu el.

    in rest m-am distantat de toti formatorii de opinie pe care i-am urmarit la un moment dat.

      (Citează)

  3. Radu eu sincer i-au in considerare ideea de a renunta complet la spatiul internetului romanesc public(stiu ca suna aiurea), nu vreau sa mai citesc si sa interactionez cu ura si persoanele semiplublice(celebre pe internet si si cu o voce puternica in presa, gen CTP).
    Pe mine CTP ma scarbeste cu limbajul sau de hipster mahalagiu , nici macar diplomatie jurnalistica nu mai declara ca are. Sigur la viata lui a fost relevant in presa romaneasca , este cazul sa se pensioneze si sa se apuce de altceva.
    Ma doare capul cand aud de invitati la Digi24 sau la radio , expert in social media X-ulescu , membru de partid la “uniunea socialistilor rebelili”.
    Am ajuns ca societate foarte grav daca si jurnalistii mainstream ce impartasesc aceeasi tip de gandire sa se muste de cur in halul asta.
    Radu hai sa facem ceva

      (Citează)

  4. D-nul Guran este dintre prostii carora le place sa se auda vorbind, care vor sa para inteligenti.

    In momentul in care apar argumente si pareri diferite de ale domniei sale comentariile respective dispar brusc de pe pagina sa de fb.

    Nu este in stare de o dezbatere logica, bazata pe argumente rationale. Doar el stie adevarul suprem, nu e in stare sa respinga argumente.

      (Citează)

  5. Nu exista nicio diferenta intre ctp si moise. Amandoi au niste pareri extrem de ferme despre absolut orice. Sunt experti in toate domeniile si le stiu pe toate. ctp e primul motiv pt care am renuntat la europa fm ca venea la avocatul diavolului si treaba era sa explice cat e el de inteligent o ora intreaga. moise e al doilea pt ca de la un moment dat a revenit la normele de obiectivitate pe care le-a acumulat la a3.

      (Citează)

  6. e penibil sa te trezesti dintr-o data ca de fapt ce om rau e ala. wtf? cum dracu ma nene, dupa ce faci jdemii de emisiuni impreuna, dupa ce esti in aceeasi echipa atata timp tu descoperi ca de fapt niciodata nu ti-a facut placere? e jenant si penibil pt CTP.
    daca din toata activitatea lui Guran ala a inteles ca un text de 4 randuri e tot ce conteaza sau ca aia il caracterizeaza atunci e complet idiot.
    mie imi pare chestia asta doar un exemplu de cum functioneaza lucrurile de genul asta. cineva a sapat la greu ca sa gaseasca ceva cu care sa fie atacat Guran. apoi cineva cunoscut a bifat nevoia de a arunca anatema. frumos, finut, profesionist.

      (Citează)

    • Ai ascultat vreo emisiune in care ambii erau prezenti? Cel mai probabil nu. De multe ori ii dadea CTP cate un raspuns lui guran si il punea cu botu pe labe de imi era mie jena de jena lui.

        (Citează)

  7. CTP nu suporta ca altcineva sa aiba opinii diferite de ale lui. Daca o face, atunci e automat dusman, si CTP i-o plateste la prima ocazie.

      (Citează)

  8. deci ce e scrie gresit referitor ma modul de operare rusesc in spatiul ei de influenta? Cat de carnat sa fii sa vii acu’ cu un ‘scandal’ despre ..nimic? Ce vrea sa transmita venerabilul, ca a ramas singurul aparator al Cauzei din presa romaneasca?

      (Citează)

  9. eu nu m-as lua dupa CTP sincer.
    cand esti comentator la orice, de la politica la tenis la mai stiu eu ce…..

      (Citează)

  10. John:
    Ai ascultat vreo emisiune in care ambii erau prezenti? Cel mai probabil nu. De multe ori ii dadea CTP cate un raspuns lui guran si il punea cu botu pe labe de imi era mie jena de jena lui.

    ma uitam la ce stupizenie ai scris. in primul tragi o concluzie in capul tau si gata, ai argumentul ca ceea ce spui e corect. e fix parerea ta. eu nu am tras concluzia asta ascultand emisiunea aia in mai multe randuri. nu e o problema ca niste persoane sa aiba pareri diferite. e amuzant totusi cum CTP e privit de diversi ca un fel de mnezeo al presei atunci cand le convine. vorba ta, jenant!

      (Citează)

  11. John:
    Ai ascultat vreo emisiune in care ambii erau prezenti? Cel mai probabil nu. De multe ori ii dadea CTP cate un raspuns lui guran si il punea cu botu pe labe de imi era mie jena de jena lui.

    I beg to disagree: senzatia mea, de cele mai multe ori la astfel de raspunsuri, era ca CTP dadea cate un raspuns atat de plin de el si intonat astfel incat Moise sa nu mai raspunda la el. Nu era chiar un dialog ci imi amintea mai degraba de dialogurile intre Mandruta si Brucan de pe vremuri…

      (Citează)

  12. Nu prea am înțeles conflictul ăsta și mai ales mi se pare penibilă toată treaba.
    Vorbim de un articol de acum 5-6 ani, avea timp gârlă să zică ceva.
    Dar după cum spunea CTP dacă ești jurnalist poți să bați câmpii că e părerea ta, dar după ce nu mai ești îți dăm în cap pentru tot ce ai zis în ultimii 30 de ani.
    E cam stupid și ciudat. Ca politician nu cred că ar trebui să fii mai mult judecat (mai ales că Guran nu e nici măcar “la putere”) față de când ești jurnalist, formator de opinie, când te urmăresc și te ascultă 400k de oameni.
    Pare un atac de imagine că ne-au murit subiectele și ne trebuia ceva senzațional…

      (Citează)

  13. CTP, pe langa inteligenta si memorie fabuloasa, e capabil de ura gratuita impotriva cuiva, doar pt. ca si-a format el o opinie in legatura cu respectivul. am mai vazut asta la adresa lui Andrei Gheorghe intr-o emisiune, dar Gheorghe nu voia sa se incaiere si i-a explicat frumos o chestiune la care CTP nu a mai avut ce sa comenteze.

      (Citează)

  14. Câtă deontologie și caracter!
    Portocale everywhere!

      (Citează)

  15. Dan:
    Moise este luat de multi oameni mai simpluti, prostiti, drept model, lider absolut, stea a radioului, asa se ia si el insusi, mie totdeauna mi s a parut partial eronat si violent in gandire.Un adevar partial fals se numeste bullshit.

    Exagerezi cumplit. Poate nu l-ai ascultat deloc la radio unde nu se da deloc “barosan” in media. Mai gindeste…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus