un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum am circulat în prima zi după ninsoare prin București

6 Feb 2020  ·

AUTO  ·

14 comentarii

Cam așa a arătat un drum Șincai-Grozăvești în această dimineață prin București, după ninsoarea din timpul nopții. S-a circulat foarte bine pe aceste drumuri, cu mici șleauri pe străzile lăturalnice, dar nimic complicat.

Situația a fost mult mai bună pentru mașini decât pentru pietoni. Trotuarele erau nedeszăpezite, la marginea multora se formaseră multe bălți aproape imposibil de trecut, mașinile ridicau mult noroi în aer șamd. Am văzut echipe care curățau trotuare, dar puține.

Susține-mă cu un Subscribe:

Aud pe la știri că centura și alte străzi adiacente ei sunt blocate sau se circulă atât de greu încât se pierd ore întregi pe acolo. Așa o fi.

    14 comentarii

  1. Merci, Radu.
    Chiar am treaba prin zona Grozavesti mai tarziu si voiam sa stiu care e situatia :)
    Thx & cheers!

      (Citează)

  2. Spiritul Civic cam lipseste in Bucuresti, toata lumea este pe fuga, obosita si nu are timp sa dea cu lopata in fața blocului. Se asteapta sa vina Primaria sa curete trotuarul.

    Am auzit de orase in provincie unde asociatiile de locatari puneau la dispozitie lopeti pentru dezapezire, oare in capitala de ce nu exista asa ceva?

      (Citează)

    • La mine pe stradă (zonă cu vile și blocuri mici) oamenii și-au deszăpezit în general trotuarul înainte de 9 dimineața.

      Sunt unii care își dezăpezesc doar în fața porții nu și de-a lungul gardului dar au pretenția să nu parchezi la gardul lor că și-au luat și casă și trotuar :)

      Drumurile au fost ok dar trotuarele și bălțile din stațiile de autobuz sau de la trecerile de pietoni au fost ceva greu de învins.

        (Citează)

    • Vorbesti aiurea, Florine. Nu suporta comparatie Bucurestiul cu orasele de provincie. Sunt zeci de kilometri in Bucuresti unde trotuarul nu este in “fata” blocului, acolo trebuie facut de angajatii primariilor. Ieri dimineata era jale. In Romania exista imbecilitatea de a se dezapezi intai soselele, si apoi trotuarele (daca se mai fac si astea). In alte tari (la nordici de ex) se deszapezesc intai trotuarele, asa cum e si normal.

        (Citează)

  3. Eu am circulat pe centura de la autostrada Bucuresti -Pitesti pana la iesire de Stefanestii de Jos, foarte bine si rapid. Aproape neagra centura, viteza media de 70 – 80 kmh. In intervalul 7:30 – 0:20.

      (Citează)

  4. Problema pentru pietoni mi se pare foarte mare. Cand e frig, e zapada pe trotuar de nu poti sa mergi, cand e cald se topeste si sunt niste baltoace de toata frumusetea.

    Iar pe trotuar avem zapada din cel putin 3 surse:
    – Din cer, cand ninge
    – De la soferii care isi dezapezesc masina si o arunca pe trotuar
    – De la masinile de dezapezit, care imping cu lamele o parte din zapada pe trotuar

    Prin urmare, chiar daca nu a nins extraordinar de mult azi noapte, pe trotuar azi dimineata deja erau adevarate troiene. Se ocupa cineva de ele? Niet, nimeni, niciodata. Vecinii dezapezesc intrarea in bloc, proprietarii de case, poarta si cam atat, intre ele, zapada pana la genunchi, iar in zilele urmatoare, probabil baltoace. Si oricum, asa cum soselele nu sunt responsabilitatea soferilor, nu vad de ce ar trotuarele sa fie responsabilitatea locatarilor din zona.

    Azi dimineata eram in intersectie la Stefan cel Mare, zapada se topise deja, fiind o zona foarte tranzitata, insa se formasera niste balti atat de mari incat nu puteau fi ocolite. Asa ca am trecut prin ele, insa erau deja atat de adanci incat apa mi-a intrat in bocanci pe sus, deci erau adanci de vreo 15 – 20 cm – iar asta s-a intamplat dupa doar o noapte de nins.

    Sigur, e greu si cu masina, mai derapeaza, trebuie mers mai cu atentie, poate sunt strazi pe care nu mai poti intra cu masina, insa nu se compara cu mersul pe jos. Iar problema e ca toata lumea se repede sa se ocupe de sosele si nimeni nu baga in seama trotuarele si milioanele (cred) de pietoni care se lupta cu ele. Si nu doar ca nu se ocupa prompt, ci nu se ocupa niciodata, iar baltoacele si mocirla continua sa se adune pana se face timpul frumos. Daca mai tineti minte din anii trecuti, pe trotuare zapada a rezistat cateva saptamani bune dupa ce nu a mai nins, iar soselele erau ca in palma.

      (Citează)

  5. de ce esti si tu printre lenesii care nu dau zapada aproape complet de pe masina?
    de ce ai lasa zapada pe aripia si capota de ex??????

    iti ia sa treci cu mana fix o singura data si sa cada tot stratul.

      (Citează)

    • Si eu dau zapada cat se poate. Daca a inghetat acolo si sta, mai rau zgarai tabla. O dau jos dupa ce se mai incalzeste. Oricum, nu e in volum mare sa provoace pericole.

        (Citează)

  6. Aproape nici un trotuar deszapezit pe traseul meu. Nici o statie de fost RATB actual STB deszapezita. Si desigur ca am avut parte de un dobitoc 4×4 care conducea special tare prin mizerie ca sa stropeasca pietonii.

    Infernul alb loveste pe nepregatite, nu era anuntat decat de o saptamana si de vreo 2 zile cu alerte din aplicatiile meteo din telefon.

    Altfel am inceput ziua bine, pisicile au avut parte de traditionalul bagat de labute in zapada.

      (Citează)

  7. De dimineață, la 8, bulevard mare, lângă Piața Victoriei avea zăpadă pe carosabil, și de vedea cum derapează mașinile când pun frână. Asta pe lângă mocirla si nămeții de zăpadă de pe marginea trotuarelor care fac trecerilor de pietoni impracticabile.

      (Citează)

  8. Strazile arata destul de bine, se poate circula decent. Cat despre pietoni, la ce va asteptati? E iarna, avem zapada si baltoace. Cine sa curete zapada de la trecerile de pietoni si statiile de autobuz, la prima ora? Oamenii aia care curata nu trebuie sa ajunga si ei la munca tot la ora aia? Sau aveti impresia ca unii sunt sclavi si se trezesc in plina noapte ca sa curete zapada pentru corporatisti? Eu mi-am luat cizmele de cauciuc si m-am distrat prin zapada, apa, noroi etc. A… daca a doua zi zapada nu este data atunci avem o problema.

      (Citează)

    • Oamenii care curata strazile (gunoieri, maturatori, oameni de la curatenie, zi-le cum vrei) fac treaba asta in zorii zilei, pe la 5-6 dimineata. Tot ei ar fi putut sa curete si zapada, daca primeau ordin de mai sus. Si cum ziceam mai sus, problema nu e de prima zi, ci ca zapada zace acolo pana se topeste si se usuca, nu se sinchiseste niciun serviciu public sa o curete vreodata.

        (Citează)

  9. Am plecat la fix din Bucuresti. A fost soare cat am stat acolo. Acum, ca m-am intors acasa, incepe sa se opreasca ploaia.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus