un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Moise Guran intră în USR și renunță la cariera de jurnalist

15 Jan 2020  ·

GÂNDURI  ·

33 comentarii

După ce azi dimineață spunea că a fost invitat de cei de la USR pentru o discuție și că va merge să vadă despre ce este vorba, acum a anunțat că renunță definitiv la cariera de jurnalist și intră în politică, înscriindu-se în USR.

La ora 21 va fi invitat în studio la Digi24, dacă vreți mai multe detalii. Barna a declarat că Guran va fi implicat în coordonarea campaniei următoare.

Alegerea sunt sigur că este una bună. Moise Guran probabil va intra lejer în Parlament la alegerile de la finalul acestui an, ceea ce îi va asigura și o sursă de venit, în caz că e cineva preocupat de asta. Mie îmi pare rău să-l văd plecând de la Europa FM, unde avea zilnic o emisiune pe care o ascultam mereu cu plăcere, inclusiv uneori pe Internet, și de la Avocatul Diavolului. Să vedem ce se va întâmpla și cu aplicația Biziday.

Update: interviul de la Digi24 a fost foarte scurt. Guran a zis că era în discuții cu USR-PLUS de multă vreme și a intrat în politică pentru că s-a săturat să asiste de pe margine. Un moment important în această decizie a fost 10 august, când a tras concluzia că PSD-Dragnea este gata să facă orice pentru a rămâne la putere.

A spus și că va candida pentru orice post, dacă i se cere. Ținta lui și a partidului este intrarea la guvernare alături de PNL.

Cred că USR-PLUS a făcut o mișcare excelentă. Au luat un om foarte popular, care este tobă de carte în mersul țării și care știe să vorbească. Altfel spus, în orice dezbatere împotriva membrilor altor partide, cred că Moise Guran poate ieși câștigător cu argumente și exemple clare.

    33 comentarii

  1. Sursă de venit + pensie specială
    În rest, noi să fim sănătoși, prefer un pseudo-jurnalist decât un infractor ca Nicolicea.

      (Citează)

  2. Este de departe cea mai buna “achizitie” facuta de USR.

      (Citează)

  3. Cam târziu, de era candidat la președinție lua mai mult decât scândura, adică bârnă.

    Cristi:
    Este de departe cea mai buna “achizitie” facuta de USR.

      (Citează)

    • Și care e diferența dacă lua mai sus decât barna? Cu siguranță tot nu intra în turul 2, aveți răbdare un pic, un partid nu se înființează azi și la anul câștigă tot, parlamentare, prezidențiale.
      Până și scorul lui Barna a fost respectabil, are timp să crească până la următoarele prezidențiale, important e să nu facă gafe cum tot aud că face.

        (Citează)

  4. Vali:
    Sursă de venit + pensie specială
    În rest, noi să fim sănătoși, prefer un pseudo-jurnalist decât un infractor ca Nicolicea.

    wow ce l-ai citit! ne dai mai multe detalii cu partea de pseudo-jurnalist maestre, ca se pare ca esti o personalitate cu multe daruri de la natura..
    sau poate ai vrut doar sa arunci cu kkt

      (Citează)

    • 2DU man chill, really… de pe margine e usor sa comentezi. Ai scris is la Vali si iti sustin parerea. Nu te pune acu sa te certi cu toata lumea si pana la urma omu a zis cs il prefera pe Moise in locul lui Nicolicea.
      Eu dosr atat am de zis pentru carcotasii de serviciu. Daca s-a dus acolo pentru bani ii merita pe deplin pentru jocul actoricesc aproape zilnic de la radio din discutiile cu oamenii… daca doar s-a prefacut si nu ii pasa de fapt de nimic.
      Also cei care il urmaresc stiu ca ce a facut e sa zic asa optiunea nucleara/kamikaze/all in cum a zis la conferinta de presa. Nu mai are nimic de pierdut si oricum se termina cariera/viata lui, se termina prost asa ca merita o ultima incercare.

        (Citează)

    • Exact, un pseudo-jurnalist libertarian care și-a luat job la stat.

        (Citează)

    • Mai bine mai tarziu decat niciodata, e cel mai bun transfer din minimercato asta de ianuarie. Nu zic ca acum o sa se bata la titlu, dar clar cresc sansele USR-ului macar pentru loc de Europa League.
      Si timingul e foarte bun, ca vestea vine intr-un moment in care nu prea mai legasera victorii.
      Dar vestea buna ar fi cu localele in 2 tururi. Nicusor Dan bate orice candidat PNL in Bucuresti iar in turul 2 o spulbera pe taranca.
      Cum ar fi: Dan la PMB, Cllotilde la Sector 1, Guran sef de grup in Parlament( sau poate chiar sef Senat daca ia PNL sefia CD) si un guvern PNL-USR-Plus cu majoritate parlamentara de minim 60% in spate.
      Vise umede dupa cosmarul Dragnea-Dancila-Iordache-Nicolicea-Tudorel Toader-Firea

        (Citează)

    • Ar fi nu foarte ideal sa fie Nicusor primar.

        (Citează)

  5. era frumos daca zicea si ce i-au oferit.

    multi sunt membri, el sigur nu o sa fie doar inca unul alaturi de altii mii.

    pervers sistemul politic si din ce in ce mai irelevant pentru omul de rand.

      (Citează)

    • Ce crezi că i-au oferit? Bani ca la fotbal?
      I-am oferit ocazia să aibă o carieră la nivel înalt în politică și ocazia să facă modificările pe care le-ar dori în țară.

        (Citează)

    • evident ca nu i-au oferit bani.

      dar i-au oferit moaca pozitii. iar el, fiind un economist mediocru, pe langa alte aspecte care-l fac mediocru, nu cred ca e meritoriu sa primeasca asa ceva.

      era frumos daca i se spune ca i se ofera posibilitatea sa fie votat de catre ceilalti membri de partid pentru a ocupa apoi o functie politica reprezentand partidul respectiv.
      el si alti economisti/profesionisti sa se inscrie in cursa, sa fie votati.

        (Citează)

  6. Voi (Radu și 80 la sută din cei care comentează p-aici) au făcut mereu pe naivii cînd era vorba de Guran: un mare ziarist, cunoștințe economice etc… de fapt toată lumea știe că el nu a făcut niciodată altceva decît politică.
    Pentru mine e o ușurare să scap de citatele din “ziaristul” Guran. Sper că ne mai povestește cu bancnota de 20 de dolari…

      (Citează)

    • Emil C: un mare ziarist, cunoștințe economice etc… de fapt toată lumea știe că el nu a făcut niciodată altceva decît politică.

      Faptul că a făcut politică nu înseamnă că nu este mare ziarist sau nu are cunoștințe economice.

      Faptul că-i mare ziarist se vede din audiență, care este foarte mare.
      Cunoștințele economice sunt evidente pentru oricine l-a ascultat comentând diverse afirmații ale invitaților pe la radio. Se pricepe mult mai bine decât oricare dintre noi la tot ce înseamnă economic și politic.

      Știu că-i nasol. În majoritatea comentariilor pari invidios că alții au succes și poate tu nu ai, alții au bani și poate tu nu ai, alții au joburi mai ușoare și poate tu nu ai. Demonstrează măcar că ai logică.

        (Citează)

  7. Aia cu sursa de venit e o prostie. Pe vremea când facea Biziday la TVR, avea anual venituri din publicitate de jumate de milion de euro. La EuropaFM sunt sigur că a avut și mai mult… Deci nu cred că asta e problema lui.
    In plus a declarat că a ieșit din acționariatul aplicației deci a luat bani și de acolo…

      (Citează)

  8. Firea de USR.

      (Citează)

  9. Cel lipsit de logică ești tu. Un ziarist nu trebuie să facă politică, asta e logic. El nu a făcut decît politică, și a dat numai rateuri în considerațiile “economice”. În afară de faptul că îți confirmă ție simpatiile politice, aș vrea să aflu ce judecăți valoroase dpdv economic a avut.
    Audiența foarte mare nu înseamnă neapărat valoare, sau poate tu așa crezi, și apreciezi și alte valori ca maneliștii…

      (Citează)

  10. – Vai, dar de ce nu intră oamenii serioși în politică?

    … Moise Guran s-a lăsat de jurnalism ca să facă politică.

    – Marș, băăăă, ai venit la ciolan, fmm, huooooo!

    – Vai, dar de ce nu intră oamenii serioși în politică?

    Pentru că nu vor să fie împroșcați cu noroi și măscări de toți ratații frustrați?!

      (Citează)

  11. “Guran a zis că era în discuții cu USR-PLUS de multă vreme și a intrat în politică pentru că s-a săturat să asiste de pe margine. Un moment important în această decizie a fost 10 august, când a tras concluzia că PSD-Dragnea este gata să facă orice pentru a rămâne la putere.”
    Daca era asa de satul de cum se face politica atunci de ce nu a intrat in USR mai devreme? Daca vroia putea sa se inscrie ca un simplu membru la sectorul x, dar nu, el isi da imaginea doar daca primeste ceva la schimb, ceea ce e normal, dar sa ne scuteasca cu falsa ingrijorare.
    Dar eu in locul lor il tineam in continuare in media, e bine ca partid sa ai oameni favorabili cu tine in media, dar poate au destui iar Moise e mai bun de impins in fata, poate mai fura niste votanti pnl si mai aduce niste indecisi, ei stiu mai bine.

    Dar a nu se intelege ca l-as critica sau ceva pentru faptul ca a intrat in politica, nici vorba, doar ca declaratia “și a intrat în politică pentru că s-a săturat să asiste de pe margine” in realitate ar trebui sa sune cam asa “si a intrat in politica dupa lungi negocieri la finalul carora a primit ce si-a dorit”
    Intr-un final sper ca nu isi piarda coloana vertebrala Moise si sa nu se transforme intr-un Rares Bogdan.

      (Citează)

  12. Moise Guran este un îngâmfat care vrea să se audă vorbind și care nu suportă altă părere decât a lui. Comentariile argumentate care arata cât de pafarist este dispar mai repede din pagina lui de fb decât la Firea.

    Dar să îi dăm și lui o șansă să se facă de râs ca Ilie Șerbănescu.

      (Citează)

  13. degeaba e oltean, nu se compara la valoare cu Mandea si Larguta.

      (Citează)

  14. Unii sunt reticenti in privinta lui, dar daca a fost in stare sa faca emisiuni economice desi e absolvent de Drept, sigur se descurca si in politica.

      (Citează)

  15. Prea multe vorbe urate aruncate in vant. Pana la proba contrarie pot sa dizc doar:

    Mult succes Moise!

      (Citează)

  16. Dar mai avem oare simțul măsurii? Adică peisajul politic era complet cu Nicolicea, Olguța, Firea, Bănicioiu, Manda, Bădălău, Veorica, Teodorescu, Dragnea și vine imperfectul Moise și ne strică frumusețe de peisaj. Repet, mai avem simțul măsurii???

      (Citează)

  17. nwradu: Faptul că a făcut politică nu înseamnă că nu este mare ziarist sau nu are cunoștințe economice.

    Faptul că-i mare ziarist se vede din audiență, care este foarte mare.
    Cunoștințele economice sunt evidente pentru oricine l-a ascultat comentând diverse afirmații ale invitaților pe la radio. Se pricepe mult mai bine decât oricare dintre noi la tot ce înseamnă economic și politic.

    Știu că-i nasol. În majoritatea comentariilor pari invidios că alții au succes și poate tu nu ai, alții au bani și poate tu nu ai, alții au joburi mai ușoare și poate tu nu ai. Demonstrează măcar că ai logică.

    M a uns pe suflet

      (Citează)

  18. Pe mine me plictiseste Moise, ca vorbeste prea mult si are stilul ala oltenesc de a iti explica el cum sta treaba, dar evident ca il consider “de-al nostru”, deci ok.

    Deci cred ca e bine ca intrat in USR, I guess. I dunno, in ultima vreme USR ul o cam arde tampitel, adica na, inca au puncte la mine dar sa vedem ce vor face mai departe.

    Astept de la ei sa-l desemneze pe Nicu Sordan candidat la ptimarie, cred ca e singurul care are sanse. Daca se c*ac pe ei si nu se inteleg, probabil ca vor deveni o fosta viitoare speranta, cum se zice.

      (Citează)

  19. J: fiind un economist mediocru, pe langa alte aspecte care-l fac mediocru, nu cred ca e meritoriu sa primeasca asa ceva.

    Prietene, Dancila a fost prim ministru, despre ce mediocritate vorbim aici? De bine de rau Guran intelege economia, are idee de prioritati. E ok. De-ar fi mai multi ca el.

      (Citează)

    • amice, Dancila era membru PSD cand tu te jucai cu puta-n tarana.
      cu bubele ei, era din partid, votata, cu acte-n regula.

      Guran vine la moaca, fara sa fie vreodata votat, nici macar de membrii acelui partid dar vrea sa reprezinte partidul.
      si vrea sa-l plangem ca a renuntat la ceva pentru altceva, care de era rau, greu, scump putin probabil ca se arunca tare.

        (Citează)

  20. Trebuia sa faca de mult miscarea asta.

    Cel mai mare fail al lui a fost ca a renuntat la emisiunea Biziday de la TV, unde avea reach asupra mai multor categorii sociale, nu doar asupra bulei de tineri din online care oricum ii impartaseste in mare parte opiniile.

      (Citează)

  21. Apropo de cat de bun e Moise, doua chestiuni:
    1. Ascultati-l vorbind despre un subiect la care VOI va pricepeti. Cel mai probabil o sa constatati ca este mediocru. Apoi extrapolati si la subiectele la care nu va pricepeti, dar unde vi se pare ca el e un bun economist / om de business etc. Din experienta mea, e doar un jurnalist care explica bine, dar intelegerea lui este, pe subiectele unde am aplicat “testul” de mai sus, cel mult medie.

    2. Ca jurnalist, isi exprima zilnic pareri despre o groaza de subiecte. Inevitabil, uneori se inseala. Incercati sa vedeti daca si-a asumat vreodata asta – o predictie care s-a dovedit complet incorecta. O scapare de informatie esentiala. O mea culpa. Sau e genul care are mereu dreptate, chiar si cand nu are?

      (Citează)

  22. Personal, îl simpatizez pe Guran. A avut mereu opinii obiective și tranșante despre degringolada USR/PLUS (i-a consiliat masiv încă de la începuturile Alianței USR-PLUS și cunoaște foarte bine intestinele celor două partide).
    Eu cred că planurile lui sunt muuult mai mari și nu se rezumă doar la o simplă candidatură la parlamentare. A întrezărit o oportunitate (după modelul Rareș Bogdan) și e convins că poate să realizeze contopirea celor două partide și că, mai devreme sau mai târziu, va deveni vioara întâi.
    Dacă supraviețuiește în următoarele două luni ferocității șefilor super-individualiști din USR s-ar putea să aibă o șansă.
    Dar , cum în politică lupta cea mai murdară și epuizantă o ai cu colegii din propriul partid și nu cu cei din partidele oponente, în scurt timp Moise se va scârbi și va renunța.

      (Citează)

  23. Vorba unui clasic : “Much ado for nothing”…
    Cand o sa vedem in politica industriasi veritabili si onesti ca macar unul din fratii Paval sau macar unul din fratii Cristescu, Valer Blidar, ce produce si exporta vagoane la Arad, experti de la Renault Dacia, Ford Craiova samd, recte macar unul ce provine din economia reala si performanta, de prin parcurile tehnologice ,abia atunci va merita sa mergi la vot… (cu amendamentul ca jnapani cum e ipochimenul catarama tot din mediul de “afaceri” a provenit).
    Pana atunci circoteca vedetelor media va continua nestingherita si boicotarea alegerilor ramane binemeritata !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus