un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

eMAG oferă livrare gratuită tot restul anului dacă nu livrează a doua zi marfa comandată

9 Jan 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

27 comentarii

Știți că eMAG a modificat recent pragul pentru taxa de livrare a unei comenzi. A fost o discuție lungă despre asta în știrile zilei din 8 ianuarie și n-am nimic în plus de zis dincolo de ce-am spus deja pe acolo, adică, pe scurt, că oricum toți luăm în considerare prețul total, cu transport, al unui produs, și fiecare comandă de unde-i convine acesta, stocul, serviciile oferite, posibilitățile de livrare șamd.

Interesant este, însă, că eMAG a venit cu o promoție foarte bună ca idee imediat după aceste schimbări. Promoția se adresează bucureștenilor și este următoarea: comandă în orice moment al zilei, inclusiv în weekend, și, dacă nu primești a doua zi produsul, atunci beneficiezi de livrare gratuită în tot restul anului.

Asta înseamnă că poți comanda la 23:59 sâmbătă și eMAG îți va aduce duminică produsul, ceea ce cred că este o premieră în rândul magazinelor online din România. Se mai poartă livrarea a doua zi în București (deși în weekend n-am primit până acum decât de la eMAG colete), dar nimeni nu o spune ca pe o promisiune oferită clienților sau nu-ți oferă ceva bonus în caz că nu se îndeplinește.

Partea mișto este că promoția se referă la livrarea standard, nu la cea în două ore sau programată.  Practic, eMAG vrea să spună că sunt suficient de încrezători în fluxul pus la punct în depozit și cu firmele de curierat încât să pună pariu pe asta. Eu sper să văd că această promoție continuă și în viitor.

Sunt și câteva condiții pe care le puteți găsi în regulamentul din pagina oficială. Produsele trebuie să fie vândute de eMAG și aflate în stoc, desigur. Promoția este valabilă pentru adresele de livrare din București și se încheie la 20 ianuarie, nu-i permanentă. Livrarea gratuită, dacă beneficiezi de ea, va fi disponibilă în perioada 9 februarie – 31 decembrie 2020, pentru un număr nelimitat de comenzi.

Promoția, challenge-ul dacă vreți, este valabil pentru produse mici și medii. E normal, că frigiderele și canapelele vin cu niște mașini speciale,  uneori cu o firmă de curierat specială. Partea bună este că la produse medii intră și scaune de birou, somiere demontabile, televizoare de 55 și 65 de inchi și alte asemenea pachete, conform regulamentului.

Promoția de mai sus are și un clip cu Mircea Bravo și o femeie care seamănă cu Andra, dacă vă plac astfel de clipuri:

    27 comentarii

  1. Si care-i faza cu cutter-ul? Urmeaza s-o cresteze de fatza cu curierul?

      (Citează)

  2. Sunt curios daca va aparea pe OLX produsul “livrare gratuita eMAG” de la romani intreprinzatori.

      (Citează)

  3. Hai ca au dres-o, macar pentru Bucuresteni :) Cu ce vand in provincie, isi finanteaza fail-urile din Capitala.

      (Citează)

  4. Deci durata campaniei 8-20 jan, dar apoi in tot restul anului pot sa intarzie si 2 sapt coletul?

      (Citează)

    • De ce presupui direct ce-i mai rău? Poate fac campania tocmai ca să lanseze sau să testeze cât de bine funcționează ideea asta. Eu în general primeam coletele de la eMAG a doua zi, exceptând black friday, deci nu-i chiar o noutate. Acum vine ca o oficializare a serviciului.

        (Citează)

    • nwradu:
      De ce presupui direct ce-i mai rău? Poate fac campania tocmai ca să lanseze sau să testeze cât de bine funcționează ideea asta. Eu în general primeam coletele de la eMAG a doua zi, exceptând black friday, deci nu-i chiar o noutate. Acum vine ca o oficializare a serviciului.

      daca dai comenzi din cont VIP.

      Sunt ei prompti da e cam 2-3 zile media de livrare in general, rar pleaca din depozit in aceeasi zi comanda, chiar daca o faci de dim. Cel putin asta este experienta mea.

        (Citează)

    • Inclusiv în statisticile lor media în București este de a doua zi.

      Am comandat în decembrie trei produse într-o singură zi. Două au venit a doua zi prin curierat. Al treilea a venit după două zile la Easybox.

        (Citează)

  5. Nu ne plac astfel de clipuri da misto idea. Same cu ce tot incearca si PC Garage.

    Prefer focus pe customer service decat lupta surda pe 20 de lei la pret.
    Am facut un retur/ schimbat un produs la PC Garage in sediu recent. A mers totul ca uns, in & out in maxim 5 minute. Chestii de genul ma coafeaza pe mine.

    Am avut si la emag un claim stupid cod de joc care trebuia sa vina la o placa video si stau de din decembrie dupa un raspuns.

      (Citează)

    • Stii ca sunt aceeasi firma, da?

        (Citează)

    • @Mario
      Cum asa?

      Nume Firma: firma SC DANTE INTERNATIONAL SA
      Cod Unic de Identificare: RO14399840
      Nr. Registrul Comertului: J40/372/2002
      Stare societate: INREGISTRAT din data 29 August 2006
      Anul infiintarii: 2002
      Cod Caen: 4754
      Tipul de activitate: Comert cu amanuntul al articolelor si aparatelor electrocasnice, in magazine specializate

      Nume Firma: firma SC PC GARAGE SRL
      Cod Unic de Identificare: RO17612390
      Nr. Registrul Comertului: J40/1207/2008
      Stare societate: INREGISTRAT din data 29 Ianuarie 2008
      Anul infiintarii: 2005
      Cod Caen: 4791
      Tipul de activitate: Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet

        (Citează)

    • Stiu ca au fost cumparati, dar nu e aceeasi echipa, proceduri sau sediu.

      Ca eu ma duc pe logofat tautu.

        (Citează)

    • Am făcut eu trei retururi la eMAG în showroom (pe fashion days, dar aceeași procedură). A durat doar statul la coadă, că acolo au scanat produsul și aia a fost.

        (Citează)

  6. Directia o da si o va da intotdeauna clientul. Daca maneaua asta de marketing va functiona, cu siguranta va ramane asa. Daca nu va functiona, cu siguranta vor face rollback si vor gasi alte metode prin care sa acopere aceste “pierderi” cu transportul. Interesant de urmarit dupa perioada promotionala.

      (Citează)

  7. mno da ce ma bucur pt mitici tzucai tata, ca ei intotdeauna sunt fruncea.
    provincia poate sa mai astepte, si sa plateasca 15 lei transpor ca fraierii.

      (Citează)

    • Ai ramas setat pe treaba asta. Si in Bucuresti platesti acelasi pret. Singurul avantaj este doar daca ei iti intarzie o comanda. Probabil vor avea cateva din sute sau mii de comenzi.

        (Citează)

    • Si oricum “avantajul” se va concretiza numai daca ulterior vei mai avea comenzi pe parcursul anului.

        (Citează)

    • Intrebarea se pune invers: de ce costa 15 lei livrarea in Bucuresti, care iata, se poate face a doua zi, la fel cu livrarea in Baia Mare sau Suceava? Firmele de curierat au tarife diferentiate pentru livrari locale / in alt oras.

        (Citează)

    • Sorin:
      Intrebarea se pune invers: de ce costa 15 lei livrarea in Bucuresti, care iata, se poate face a doua zi, la fel cu livrarea in Baia Mare sau Suceava? Firmele de curierat au tarife diferentiate pentru livrari locale / in alt oras.

      Strict vorbind si livrările din București sunt din afara localității, depozitul mare este in județul Giurgiu, iar cel vechi era in Ilfov.

        (Citează)

    • Depozitul din Giurgiu este tot pe autostrada A1, la doi kilometri mai departe decât cel vechi și la câțiva de București. Doar că acolo intră județul Giurgiu, așa că oficial e în Giurgiu. Acela oricum deservește doar marfa de mari dimensiuni, dacă nu mă înșel.

      Problema e mai degrabă la fluxul cu curierii. Coletele pleacă din depozite și merg la hubul curierului, în multe cazuri, iar de acolo pleacă spre traseu. Dacă magazinele și curierii reușesc să facă integrările necesare astfel încât coletul să nu mai treacă prin hub pentru scanare și înregistrare în sistemul curierului, se mai câștigă timp.

        (Citează)

    • Mihnea: provincia poate sa mai astepte

      Se rezolvă și la voi după ce se inventează teleportorul. Pe drumurile din România nu se poate livra a doua zi ceva decât în Constanța și poate la maxim 200 km de București pe alte direcții.

        (Citează)

  8. Sa le livreze la Cluj în 24 de ore prin Fan dacă sunt tari..

      (Citează)

  9. Ceva îmi spune că mai mult s-au împușcat în picior cu manevra asta de PR grăbită. Mai mult o să îi radicalizeze pe nemulțumiții de serviciu și nu o să îi fidelizeze pe ceilalți clienți. La fel și tu, Radu, cu postarea.

      (Citează)

  10. Are cineva idee care ar fi o medie zilnica a numarului de comenzi in buc? Doar produse vandute de emag, nu de terti.

      (Citează)

  11. nu mi zice ca vrei si ikea la cluj.

    Chelbea:
    Sa le livreze la Cluj în 24 de ore prin Fan dacă sunt tari..

      (Citează)

  12. Stirea e, de fapt, ca au pus taxa de livrare pentru produsele mai ieftine de 1500 lei. Pana acum parca era pentru produse mai ieftine de 100-200 lei…

      (Citează)

  13. https://eos-static-prod.s3.eu-central-1.amazonaws.com/layout/ro/newsletter/PDF/produse.pdf

    Produsele trebuie sa fie in lista asta. Niciunul dintre blogerii platiti pentru asta nu a mentionat. Urat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus