un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 19 ianuarie 2020

19 Jan 2020  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

Unde mâncăm în București? Am fost recent la NOUA din lista de acolo, e mișto de tot.

Seriale SF și fantasy în 2020. Avenue 5 apare chiar astăzi la HBO.

OK Boomer ajunge la Curtea Supremă a SUA. Se judecă dacă reprezintă o discriminare pe bază de vârstă sau nu în contextul acestor tipuri de discriminări.

Weird news și dumb criminals. Știrile care ajung de la nivel local la cel național sunt de obicei cele ciudate, care fac mișto de clase defavorizate sau de oameni cu probleme.

Mașini părăsite într-un tunel abandonat. Nu înțeleg de ce n-au luat mașinile de acolo. Tunelul a fost considerat instabil după o prăbușire, dar na… le-ar fi putut lua cumva.

20 de restaurante bune din zona Asia-Pacific. Acum sunt ofticat că am trecut pe lângă unul dintre ele.

Fiul lui Bruce Springsteen a devenit pompier. Tatăl său a fost la ceremonia de absolvire.

Idei despre istoria informaticii românești.

Carmen Dan a cumpărat din banii MAI un BMW seria 7 și l-a dat Camerei Deputaților. Îmi place de ministrul Vela că nu stă să încaseze, le-a dat-o rapid sindicaliștilor care se plângeau că nu sunt bani.

Copilăria în Moldova sovietică. O femeie din SUA povestește despre copilăria ei în Moldova.

Cele mai bine vândute jocuri în ultimii 25 de ani. În fiecare an din ultimii 25, de fapt. Am jucat doar 9 dintre ele? wtf?

Femeile ar trebui să dea o șansă și bărbaților mai scunzi decât ele. Eu n-am înțeles niciodată, de fapt, de ce majoritatea femeilor vor musai ca un bărbat să fie mai înalt decât ele.

Fotografii submarine. Fotografii de la raliul Dakar.

Evoluția statelor din SUA de-a lungul anilor:

    27 comentarii

  1. “Eu n-am înțeles niciodată, de fapt, de ce majoritatea femeilor vor musai ca un bărbat să fie mai înalt decât ele.”
    pentru că lumea nu e făcută pentru bărbați de 1.50. și asta rezultă din doi oameni mici de statură.

      (Citează)

    • Nu stiu daca e o regula asta. Tata are 1,68m, mama 1,6m, eu 1,75m, fratele mai mic 1,78m. Fratele lui tata 1,7m, sotia tot pe acolo (sa zicem 1,68m) si varu’ are minim 1,8m. Plm…

        (Citează)

    • Nu e neaparat genetic Înălțimea, deși clar e un factor.

      Ce e foarte important e hrana în timpul perioadelor de creștere, și a pubertății. S-au făcut studii și toți își depășesc părinții în înălțime (nu cu mult, sunt totuși limite) cu o alimentație bogată și bună în timpul perioadelor de creștere. Până la urmă zicalele alea cu ‘mănâncă că ești în creștere’ au ceva adevăr în ele.

      Cel mai crunt se vede diferența între coreeni, cei din nord și cei din sud. Ai putea zice că genetic sunt foarte apropiați, dar în medie e incomparabil, diferențele din alimentație fac ca cei din sud să fie mult mai înalți.

        (Citează)

  2. Masinile alea abandonate imi aduc aminte de tunelurile pline de zombie din Dying Light.

      (Citează)

    • Eu ma gandesc la ultimele 4 farse legate de “masini gasite in hambare parasite” 1998 Franta, 2004 Italia, 2011 Spania, si.. nu mai stiu cand o tara din nord, toate numai tepe. La pozele puse de Radu ma uit si vad, masini dezmembrate,unele distruse de timp, altele cu pneurile pline?! Pare mai degraba a depozit de masini abandonate voluntar si nici necum in graba.

        (Citează)

  3. Ministrul a zis “un șeptar”? 😂🤣
    Oricum bine a făcut ca le a dat peste nas.

      (Citează)

  4. Dl. Vela plătește (și) polițe interne fiindcă de mașini se foloseau parlamentari PNL-isti.

      (Citează)

  5. Cele mai bine vândute jocuri în ultimii 25 de ani….
    Ai jucat doar noua dintre ele ptr ca nu este un top al celor mai mai bune jocuri, Diferenta este mare intre cele mai bune si cele mai vandute. Comportamentul consumatorilor este valabil si in domeniul asta, stii foarte bine la ce ma refer.

      (Citează)

  6. “Eu n-am înțeles niciodată, de fapt, de ce majoritatea femeilor vor musai ca un bărbat să fie mai înalt decât ele.” – In principiu cand esti in bratele unei persoane mai inalte decat tine te simti mai in siguranta, mai protejat de “raul” ce te inconjoara. Asta o stiu de pe vremea cand aveam o prietena care facea baschet si pana cand “gura-lumii” (a ma-si) ne-a despatit.

      (Citează)

  7. Arată foarte ciudat un bărbat scund lângă o femeie înaltă. Cred ca de obicei bărbatul este ‘om de afaceri’.
    La știri dacă un pensionar pătește ceva astia zic: ,batranul’ a făcut și a dres.
    Dacă unul bogat pateste ceva ăștia zic: omul de afaceri, latifundiarul etc. a făcut și a dres.

      (Citează)

  8. Ce nervant ca wheel of time e pe amazoane. Probabil e in top 5 fantasy. Sunt totusi curios ce film pot sa faca dintr-un roman cu 14 volume. Fo 8k pagini.

      (Citează)

  9. Pe site-ul sahiavintage.ro găsiți zeci de fragmente din documentarele realizate de studioul de film Alexandru Sahia în perioada 1950-1990.

    O lista cu documentarele interesante filmate în București acum 40-50 de ani: https://www.reddit.com/r/Romania/comments/eqtjlg/22_decembrie_1989_reportaj_via_sahiavintagero/

      (Citează)

  10. Nu doar inaltimea conteaza. Era un studiu despre cum daca diferenta de greutate dintre barbat si femeie in timpul unei relatii creste mai mult de un anumit nr de kg relatia tinde sa se desparta. Nu am reusit sa gasesc linkul, cred ca are ceva ani.
    Nu inteleg de ce te mira. Femeile aleg mereu barbati care au mai multe de oferit decat ele dpdv material sau al puterii, statusului si sigurantei. Eu stiu femeie de 1,45 care considera ca la 1.70 eu sunt scund. De ce? Pt ca ele vor un barbat care sa poata domina alti barbati, nu neaparat pe ele. Vor status cat mai ridicat in mod constant.
    Sunt destul de multe studii despre cum femeile aleg mereu barbati peste statutul lor in societate, f rar sub. Am vazut odata si o harta interactiva unde puteai sa vezi ce joburi au barbatii in relatii in functie de ce job are femeia. Am retinut ca daca esti asistent medical nu prea ai sanse la docorite, dar daca esti asistenta ai o sansa f mare la un medic. De asemenea parca era o ierarhizare a specializarilor, adica femeile preferau neurochirurgi, da aele erau chirurg si mai putin alte feluri de medici.

      (Citează)

  11. “Grosimea”cardului primeaza, restu-s povesti.

      (Citează)

    • Da, teoria ta s-a demonstrat si la Irinel-Monica. Degeaga ii iei diamante si Porsche, daca nu are ce ii trebuie in pat, mai devreme sau mai tarziu se va duce la ala inalt.
      Fara legatura cu subiectul, am 1.90. :)

        (Citează)

  12. Pentru nu stiu ce motiv, am vazut articolul cu inaltimea peste tot azi :))
    Sinccer, nu ma consider vreo inalta, am 1.73, daaar mi s-a intamplat de vreo 2 ori sa imi placa de cate un tip poate un pic mai mic ca mine sau de aceeasi inaltime.
    Nu pot spune decat ca erau frustrati si nesiguri pe ei, ca desi ne desparteau 2-3 cm si se vedea clar ca erau atrasi de mine, le era efectiv rusine cand ieseam cu prieteni comuni sa stea langa mine sau sa-si semnalizeze interesul.
    Unul chiar mi-a zis ca daca eram mai scunda, i-ar fi placut de mine (asta e un altul, fata de care nu manifestam niciun fel de interes).

    Nu inseamna ca barbatii inalti sunt vreo smecherie, dimpotriva. Le place sa fie macho si cocosi, si ma scoate din sarite.

    Femeile-s ok, n-au probleme cu inaltimea mea :P

      (Citează)

    • Nu le era rusine, le era frica sa nu fie respinsi din nou. Probabil ca au fost femei care le-au dat viteza strict din motivul asta. Am 1,75m si am avut la un moment dat treaba cu o tipa de aceeasi inaltime, care mi-a comunicat ca daca aveam 1,85m ma lua si de barbat, dar asa… Mna, dupa 2-3 din astea, daca esti si mai timid din fire, incepi sa fii nesigur.

        (Citează)

  13. vali:
    “Eu n-am înțeles niciodată, de fapt, de ce majoritatea femeilor vor musai ca un bărbat să fie mai înalt decât ele.”
    pentru că lumea nu e făcută pentru bărbați de 1.50. și asta rezultă din doi oameni mici de statură.

    Ma uit la meciul lui mcgregor, intru sa vad recomandarile de articole de dum. Comenteaza vali – aged like milk.

      (Citează)

  14. Nu e CS:GO in lista aia? Mke, sunt cele mai vandute jocuri de unde vrem noi. Sa fim seriosi …

      (Citează)

  15. Stefan:
    Nu le era rusine, le era frica sa nu fie respinsi din nou. Probabil ca au fost femei care le-au dat viteza strict din motivul asta. Am 1,75m si am avut la un moment dat treaba cu o tipa de aceeasi inaltime, care mi-a comunicat ca daca aveam 1,85m ma lua si de barbat, dar asa… Mna, dupa 2-3 din astea, daca esti si mai timid din fire, incepi sa fii nesigur.

    Ceva nu functiona cu trebuie. Ca trecea peste principii si te lua de barbat. Ti-o spun sigur.

      (Citează)

    • Evident ca ceva nu functiona cum trebuie. In capul ei. Detaliez putin: am iesit o perioada, ne-am placut, mi-a spus ca si-ar dori o relatie, dar sa stiu din capul locului ca ea nu se marita cu un barbat sub 1,85m. Moment in care i-am multumit ca nu mi-a irosit si mai mult din timp si i-am succes in cautarea lui fat-frumos.

        (Citează)

  16. Stefan:
    Nu stiu daca e o regula asta. Tata are 1,68m, mama 1,6m, eu 1,75m, fratele mai mic 1,78m. Fratele lui tata 1,7m, sotia tot pe acolo (sa zicem 1,68m) si varu’ are minim 1,8m. Plm…

    Mama. 1.64, tata 1,65, frate-mio 1.72, eu 1.87. Beat that. Dar sincer in afara sa mananc si sa dorm nu imi aduc aminte sa fi facut altceva cand eram copil :))

      (Citează)

  17. “Ma uit la meciul lui mcgregor”

    ce meci?

      (Citează)

  18. Eu iti multumesc pentru articolul de pe amuse bouche . Sunt interesante experientele lor gastronomice

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus