un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

34.000 de dolari din 18 milioane de vizualizări pe YouTube

21 Jan 2020  ·

GÂNDURI  ·

38 comentarii

Din știrea că Dani Mocanu a fost trimis în judecată pentru incitare la ură și/sau discriminare împotriva femeilor, eu am reținut următoarele date: clipul respectiv avea 18 milioane de vizualizări și a generat 34.000 de dolari venituri din publicitate.

Este mult? Este puțin?

Mie mi se pare puțin. Cred că același număr de vizualizări în SUA ar fi generat venituri de câteva ori mai mare, dar publicitatea din România este cum este și CPC-ul este mic.

Pare ciudat să ai cazier din cauza versurilor unei melodii, în caz că va fi găsit vinovat la tribunal pentru asta, dar nu mă bag eu eu discut dacă este sau nu discriminare împotriva femeilor. Mai interesant este că cineva a constatat această discriminare și a întocmit un dosar penal în fața ei, înaintat acum la tribunal, dar melodia este în continuare pe YouTube.

    38 comentarii

  1. hai ba, e scris acolo: “Pamflet” si e si cu “w”

      (Citează)

  2. Mie imi surade ideea de a plati pt astfel de versuri care ajung cu atata usurinta la minori.

      (Citează)

    • Rock-ul satanist, porno-ul și artificiile de crăciun ajung și ele cu ușurință la minori.
      Educația minorilor nu o face internetul.

        (Citează)

    • Vaaaaai saracii minori. Ca Abi talent, 5gang, Nicky Minaj si alte cele sunt doar pe darkweb, nu ajung minorii la ele. Parazitii, Andre si alti “inofensivi” erau la tv…

        (Citează)

    • Plus că e urât din partea 5Gang că nu promovează mersul la biserică, cititul de Moromeții și alte din astea la care visează de fapt toți adolescenții.

        (Citează)

  3. In acest timp primarul ala cu apucaturi naziste e bine mersi…

      (Citează)

  4. Cred ca e si CPM-ul foarte mic pe.. uhm…demografica lui.

      (Citează)

  5. pai cine l-a trimis in judecata?

      (Citează)

  6. si e ironic sa faca parnaie pe asa ceva.. dupa ce prin alte melodii se lauda cu proxenetism, trafic de droguri, detinere de arme si alte cele

      (Citează)

  7. nu zice nimeni de parnaie, dar o amenda mica nu strica… si nu are 18 milioane de vizualizari ci 20 de milioane :))

      (Citează)

  8. 1.88$ CPM e chiar foarte bine pt .ro aș spune mult peste medie având în vedere ce videouri erau.

      (Citează)

    • Cred că se plătește și la click, nu?

        (Citează)

    • Tom:
      Hmm, pare cam mult avand in vedere ca contul e facut pe romania si in plus nu prea ii vad fanii vizionand doua reclame sau hai una dar pe aia 31 de secunde sa primeasca omul banii.

      nwradu:
      Cred că se plătește și la click, nu?

      Citire de la Google:” A view is counted when the following occurs, and varies by format: a person watches 30 seconds of your video (or the duration, if it’s shorter than 30 seconds) or interacts with your video.

      Eligible interactions vary for each ad format, and include clicks or taps on calls-to-action, cards, companion banners, thumbnails, or logos.”

        (Citează)

  9. Nu e foarte mare diferenta. In US pe teme “docte” se fac aprox. 3000 USD per milionul de vizualizari . 18 mil X 3000 = 54000 vs 34000 = 62% . Eu zic ca nu e foarte rau …
    *Sursa calculelor – prieteni care traiesc din asta

      (Citează)

  10. well that makes it ok then – daca zici ca e pamflet poti sa spui ce vrei tu.

    pe de alta parte, cazul e intr-adevar ciudat.
    nu pentru ca nu ar fi vorba de incitare la ura si discriminare la adresa femeilor, ci pentru ca ura si discriminarea (nu doar la adresa femeilor) sunt omniprezente in spatiul public de pe la noi, deci nu inteleg cum de a picat pe Dani Mocanu magareata asta.

    adica, nu mai stiu pe nimeni care sa se fi ales cu dosar penal pentru asa ceva.

      (Citează)

    • comentariul de mai sus era un raspuns la primul comentariu, @add, dar nu s-a postat unde trebuie

        (Citează)

    • Păi să știi că lucrurile stau destul de des așa. Dacă zici că e pamflet, chiar poți spune cam orice, vezi TNR sau Mircea Badea.

        (Citează)

    • asta e valabil cand ceea ce spui este despre o anumita persoana – ex. “viorica dancila arata ca un babuin etc” – “pamfletul” te poate proteja de acuzatia de insulta, de exemplu.

      dar altfel, nu poti sa zici de exemplu “sa ardem ciorile” si sa zici ca e pamflet, ca e instigare la omor.

        (Citează)

  11. E enorm. Sincer, ma mir ca Youtube nu a demonetizat clipul, avand in vedere mesajul lui si trendurile actuale in materie de political correctness/social justice.

      (Citează)

    • Nu i-a anunțat nimeni sau YouTube a considerat că nu-i mare scofală acolo. Deși n-am verificat dacă nu este demonetizat în prezent.

        (Citează)

  12. A zis omu ca Mocanu, deci trejdemii plus un dosar penal, deci e mult mai mult decât ai primi în hamerica

      (Citează)

  13. Prima oară când aud piesa. Din primul vers pomenește că e Be-em-veu, și se mai miră de ce lumea asociază bmw cu cocalarii? :))

      (Citează)

  14. 1900 de dolari la un milion de vizualizări e foarte ok, eu știam că media e pe la 300-400 de dolari la un milion de vizualizări pe youtube.ro

      (Citează)

  15. Pai are mult spectatori din afara Romaniei, ca toate neamurile lui sunt plecate pe Germania, pe Spania, pe Italia.

      (Citează)

  16. Hmm, pare cam mult avand in vedere ca contul e facut pe romania si in plus nu prea ii vad fanii vizionand doua reclame sau hai una dar pe aia 31 de secunde sa primeasca omul banii.

      (Citează)

  17. Calitatea interpretării artistice e discutabilă, dar povestea spusă acolo e din categoria “common sense” în anumite cercuri social: bărbatul cu bani care culege o fată mai dezghețată dintr-o zonă defavorizată, o spală și o face doamnă, iar respectiva ajunge brusc să creadă că i se cuvine mai mult. Amenzile sau procesul penal nu vor face decât să împingă genul acesta de “artă” într-o zonă gri, dar nu vor rezolva problema socială sau de mentalitate din spate.

      (Citează)

    • Dan: dar nu vor rezolva problema socială sau de mentalitate din spate.

      Nici nu știu dacă trebuie mers așa departe. Poți să o privești ca pe o fantezie, la o adică.

        (Citează)

    • Fantezie, poveste, film, poezie etc.

      Aștia ar amenda si Tăcerea Mieilor, Sin City sau Brakin Bad.

        (Citează)

  18. De cine a fost trimis în judecată?

      (Citează)

  19. Marius Sescu:
    1900 de dolari la un milion de vizualizări e foarte ok, eu știam că media e pe la 300-400 de dolari la un milion de vizualizări pe youtube.ro

    Atat Matei Dima (Bromania) cat si Selly au zis in interviuri/video-uri separate ca milionul de vizualizari era cam 1000 euro la ei.

      (Citează)

    • si publicul e altul. ei se adreseaza unor adolescenti, in general fara bani. Cati din milionele lor au peste 20 de ani? Fanii lui Dani tot au macar ajutoare sociale, care sunt mai consistente decat alocatiile, cel putin pana in August, pana cand au amanat dublarea.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus