un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Românii care se așteptau la legalizarea marijuanei au uitat în ce țară trăiesc

19 Dec 2019  ·

GÂNDURI  ·

62 comentarii

Încep prin a spune că sunt un susținător al legalizării sau măcar dezincriminării marijuanei, ca să știți unde mă poziționez în legătură cu asta. Dacă nu are efecte adverse și te face să te simți mai bine, de ce nu? În plus, legalizarea ar elimina simultan traficul de așa ceva și ar aduce mulți bani la buget, iar țări precum Olanda (și recent SUA) demonstrează că poate fi făcută bine treaba.

Oamenii din bula mea sunt foarte supărați astăzi pentru că un proiect de lege inițial de USR a crescut pedepsele pentru deținerea sau vânzarea de droguri de toate tipurile, în timp ce oamenii se așteptau ca USR să ceară legalizarea marijuanei.

Eu unul nu știu de ce se așteptau la acest lucru. Poate că USR pare acel partid cool în comparație cu moșnegii din PSD și PNL, dar de acolo și până la legalizarea unor droguri ușoare este doar wishful thinking, că USR nu s-a pronunțat niciodată, ca partid, în favoarea unei astfel de măsuri.

De fapt, o declarație pe această temă este cea de mai jos, dintr-un articol Digi24:

Claudiu Nasui – deputat USR: „Are și un impact asupra relațiilor sociale, a sănătății publice și aici trebuie văzută o analiză mei aprofundată, dacă banii pe care îi aduce extra la buget o asemenea legalizare merită pentru costul social”.

Analiză aprofundată, să nu ne gândim doar la banii aduși la buget etc. Mie mi se pare un mod frumos de a spune “mai degrabă nu”.

Concluzionez că oamenii au așteptări greșite de la USR, fără a fi bazate pe ceva concret. În plus, personal nu cred că România va legaliza prea curând marijuana sau alte droguri ușoare deoarece suntem o țară foarte religioasă, în care Biserica trage multe sfori, și suntem o țară poziționată clar împotriva unor trenduri mondiale de relaxare a unor dogme clasice privind cum arată o societate modernă, o țară în care majoritatea românilor sunt foarte preocupați de capra vecinului, iar legalizarea marijuanei vine de obicei după schimbarea generală a atitudinii societății spre un soi de “lasă-l pe fiecare să facă ce vrea și să se simtă bine” în multe privințe. Este țara în care oamenii se tem că le vor fura homosexualii copiii, în timp ce alte țări legalizează căsătoriile de acest tip.

Nu se va întâmpla. Legalizarea mj ar putea veni după ani de zile de tatonări pe subiect, campanii, studii de caz șamd, iar la noi nici măcar nu se discută acest lucru. Acum un an, VICE a scris un articol bunicel despre acest subiect, concluzia fiind că nu vei fuma legal iarbă prea curând în România. Cine se aștepta ca peste noapte marijuana să fie legalizată sau măcar dezincriminată, așa ca o surpriză plăcută pe care o afli a doua zi de la știri, înseamnă că era deja fumat cu din alea bune și nu știe pe ce lume trăiește.

Proiectul USR urmărește de fapt combaterea traficului de droguri de mare risc. La o idee, marijuana ar putea fi oricând exceptată cu o nouă lege. Până atunci, însă, România pare a fi pe un culoar european de trafic de tone de droguri, seringi poți vedea cam pe la orice colț de bloc, iar la știri vezi des accidente mortale cu șoferi drogați sau, cum s-a întâmplat zilele trecute chiar aici la mine în cartier, două femei înjunghiate de un drogat.

Ajută pedepsele mari la oprirea acestui fenomen? Nu știu, vom vedea. Ajută pedepsele mai mari pentru corupție la stoparea corupției? Că asta, de exemplu, cred că susținem cu toții. Cert este că un partid politic are doar de câștigat prin creșterea pedepselor privind drogurile, că se câștigă capital politic de la oamenii de rând speriați că li se droghează tinerii, iar de pierdut nu se pierde nimic. Mă îndoiesc că cineva nu va mai vota în viitor USR, ci PSD sau PNL, din acest motiv.

Să vă zic o altă analogie. Tot vedem la americani cum atacurile armate, cu arme ușor de cumpărat, fac lunar victime și apoi spunem “dar de ce nu fac americanii legi mai dure pentru a împiedica oamenii să aibă acces ușor la arme?”. Apoi vedem în România știri despre cum drogații omoară sau rănesc oameni nevinovați și, când apar imediat știrile despre cum legile au fost prompt înăsprite în acest sens, zicem fix opusul: “ce mă? trebuiau să le relaxeze!”

    62 comentarii

  1. Mă îndoiesc că cineva nu va mai vota în viitor USR, ci PSD sau PNL, din acest motiv.

    Ai fi surprins. Cel putin 3 voturi la urmatoarele alegeri au pierdut cu faza asta. Probabil si mai multe daca insista sa continue autosabotajul.

      (Citează)

  2. Deci hai să consideram fiecare utilizator de droguri ca un infractor care trebuie sa facă obligatoriu pușcărie (la minim 3 ani nu se ia cu suspendare) în loc sa fie considerat un om suferind. Știind că oricum fac pușcărie, care ar fi efectul asupra lor? Ar fi mai greu sau mai ușor opriți să facă și altele?

      (Citează)

    • Daaaa, ce suferinzi sunt utilizatorii de iarba si cox , se rupe inima in ei de suferinta :))) “supararea cand imi vine…” :).
      Aia trebuie bagati la parnaie ca se simt prea bine. Cum sa-iti permiti asa ceva in Romania, nu ti-e rusine? Aici daca vrei sa te simti bine ai voie maxim sa bei si sa fumezi tutun, ca sa te doara capul si sa tusesti. Atat.

        (Citează)

    • Păi îți dai seama, că ajută maxim. Îl bagi în pușcărie 3 ani că a băgat un joint, și iese reformat :).

      PS. Kapushon cu Stratan – Nebuni
      “Invidia vîi soră, Ura vă este frate,
      Staţi nemişcaţi la ştiri cînd frate cu frate se bate,
      Vinovat de toate-i cineva,
      Numai nu lenea şi prostia ta.”

      PPS
      PS. Eu zic că de vină sunt rușii. Nu tuta de a introdus legea, nuuu; biserica, PSD, babele și bubulii

        (Citează)

    • nashu_mare: Deci hai să consideram fiecare utilizator de droguri ca un infractor care trebuie sa facă obligatoriu pușcărie (la minim 3 ani nu se ia cu suspendare) în loc sa fie considerat un om suferind.

      Eu vorbeam despre așteptările oamenilor de la USR, care nu înțeleg pe ce sunt bazate în această privință. Dacă noua lege este bună sau rea este deja altă discuție.

        (Citează)

  3. Marijuana are un efect negativ asupra dezvoltarii creierului la minori.

    Dar as fi de acord cu legalizarea vanzarii la cei peste 21 de ani, de ex.

      (Citează)

    • si alcool ce efect are asupra creierului la minori?
      sau tutunul asupra dezvoltarii generale, la minori?

        (Citează)

    • De fapt, as marge mai departe. Sa vina de la doctorul de familie cu adeverinta ca dezvoltarea creierului s-a incheiat si ca intelege riscurile. Si n-are decat sa cumpere legal.

        (Citează)

    • Vreau sa zic, varsta de 18 ani, ca sa dovedeasca ca e adult, plus adeverinta de la doctor ca dezvoltarea creierului s-a incheiat si intelege riscurile.

      Atat, pa si pusi.

        (Citează)

    • Nu cred că se punea problema să se vândă la minori. Oricum primul pas ar fi dezincriminarea, nu legalizarea.

        (Citează)

  4. Sincer, din ca am mai vazut si mi-au mai povestit altii care au fumat marijuana, mi-au zis ca sunt nasoale dupa un timp. Adica nu mai sunt capabil sa se bucure de viata singuri ci ajung sa o faca doar cu marijuana. Ii afecteaza psihic, nu stiu sa-si mai gestioneze stresul sau supararile decat sub influenta marijuanei.
    Unii au tras concluzia ca e doar “o minciuna” ca e o fericire aparenta, si nu reusesti sa mi gasesti fericirea adevarata din viata.
    Apoi unii au inceput sa aibe probleme sexuale. Unii sau plans si de bani ca sunt scumpe. Pe langa asta am inteles ca nu mai au acea luciditate in minte.
    Ma rog… feedbackul asta il am de la anumite persoane fumatoare. Deci sincer nu stiu daca trebuie sa ne rezumam doar la bani, cred ca trebuie sa ne punem intrebarea de ce este nevoie de marijuana? poate trebuie sa muncim mai putin, sau poate trebuie sa mergem mai des la psihologi, nu stiu. Ideea e a tebuie sa cautam sursa nevoii de a fuma marijuana.

      (Citează)

    • Cuvantul cheie in toate aprecierile tale, indiferent ce izvor stiintific sau nu, au este “unii”.
      “Unii” au probleme sexuale si fara sa consume iarba, ca de aia au aparut pastilele de putut. E important daca unii ailalti se intersecteaza cu ceilaltii unii. Unii consuma droguri PENTRU CA au probleme de natura sexuala.
      Altora li se scoala de darama peretii cu ea.

      Unii se plang si de tigari ca sunt scumpe.

      cred ca trebuie sa ne punem intrebarea de ce este nevoie de marijuana?

      Nu, nu cred ca trebuie sa “ne” punem intrebarea asta, adica noi doi.

      Daca sunt deja oameni care vor sa bage e clar ca este nevoie, intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem e: care-s optiunile?

      Gen , daca faci consumul de drguri drastic pedepsit, are statul si resurse sa impuna pedepsele? Daca nu, cum va functiona legea asta. Are marimea pedepsei vreo justificare sociala, sau e facuta doar ca sperietoare? La modul – statul n-are resurse / pofta ( whatever) sa urmareasca efectiv si eficient pedepsirea infractorilor, dar pe care il prind il trag in teapa si afiseaza in piata, ca sa se sperie fraierii. Cand nu esti dispus sa faci foarte multe pe tema, asta-i cea mai clasica solutie.

      Maresc pedeapsa si “daaaca te prind, vezi tu!”

      Daca cresc pedepsele se reduce consumul? In conditiile in care viata in Romania nu devine peste noapte mai buna si mai colorata, care-s alternativele, adica spre ce se indreapta overflowul de populatie consumatoare ramasa fara viciu ? ( pe principiul suma tuturor viciilor este constanta). Se indreapta catre legale ? Se muta cumva de la iarba la siringa? Ca daca pedepsele cresc in partea de jos o sa ai doua probleme.
      1) Problema dealerului. Daca imi risc pielea serios o fac pentru profit serios, iar iarba e ieftina ( sigur , s-ar puta scumpi, dar are alte probleme de SCM -> volume mai mari, etc) , mai bine vand pastile, cox, sau bile. Macar stiu o treaba.
      2)La fel si consumatorul. Daca tot vreti sa ma bagati serios in puscarie, ce-ar fi sa incerc eu si chestiile alea “cu adevarat misto?”

      Thailanda , Indonezia – au unele dintre cele mai mari pedepse pentru consumul si traficul de droguri. Si totusi au o problema cu consumul si traficul de droguri si faptul ca dau sentinte pe viata si incepand de la 15-20 de ani nu prea ii ajuta, avand un numar destul de mare de dependenti de droguri, adica oameni care consuma regulat si ignora cu talent riscurile legale.

      Sigur, eu , ca om educat si cu posibilitati materiale, nu mi-as risca pielea sa ma duc sa bag iarba in tara lor, sau ceva, fiind si nedependent – ma pot duce lejer in alte parti . Dar, pe de alta parte, populatia captiva acolo n-are asa multe optiuni, nu?

        (Citează)

  5. Drogurile sunt droguri. Punct.
    La puscarie.

      (Citează)

  6. Daca un bamblec, ptr a avea o stare de bine, tre sa bage ceva in el in mod constant, atunci bamblecu ala are o mare problema. Indiferent ca baga cocaina sau distonocalm. Organismul se va resimti 100% dupa o perioada. Daca baga in el asa ocazional, la o petrecere, de curios, atunci e mai okeiuț. Desi nici atunci nu-i chiar normal. Mai bine 3 beri cinstite si gata.

      (Citează)

    • Mai bine 3 beri cinstite si gata.

      Ei vezi? aici ai dat-o de gard rau de tot. De ce berile sunt mai cinstite? Pentru ca sunt legale? Exista mii de studii care arata ca alcoolul , chiar si in cantitati mici, are efecte mult mai nasoale asupra organismului decat marijuana. In fapt, OMS a publicat anul trecut o cercetare care spune ca nu exista consum sigur de alcool si ca, cu fiecare picatura consumata creste riscul de cancer, boli cardiovasculare si hepatice. Asadar, nici macar o bere nu e cinstita. Dar hey…ce stiu boii aia? eu cunosc pe cineva care a baut si a fumat pana la 90 de ani, nu?
      Nu fac aici apologia marijuanei, ca nu e cazul, insa daca vrei sa consumi ceva la o petrecere, incearca un cui in loc de cele trei beri. Efect mai misto, fara dureri de cap, iar a doua zi ficatul iti va multumi.

        (Citează)

    • Ai dat pe spate 3 babe si 2 mosi cu comentariul asta. Plus 2 alcoolici.

        (Citează)

    • Daca 3 beri la o petrecere e mult, atunci un cui te baga direct in coma.

        (Citează)

    • BlackSkull: Daca baga in el asa ocazional, la o petrecere, de curios, atunci e mai okeiuț. Desi nici atunci nu-i chiar normal. Mai bine 3 beri cinstite si gata.

      Cum zice Boglous, ai spus de beri doar pentru că sunt ceva uzual.

      Totuși, discuția nu era despre tipuri de consumatori și oportunități de consum, ci despre așteptări de la un partid. Altminteri, eu sunt de acord cu ce zici tu, consum ocazional de relaxare.

        (Citează)

  7. Fake news Digi24 si Hotnews, cresc doar pedepsele pentru traficanții de droguri de mare risc – https://i.imgur.com/k8qU6Xs.jpg

    Va amintiți de accidentul lui Iorgulescu? conducea drogat.

      (Citează)

  8. Vezi cazul Portugaliei. Eu o mare prostie să crești pedepsele pt consum. Unii devin dependenți și le va fi mult mai greu sa ceară ajutor. Iar marii beneficiari sunt tot cei de la antidrog, senatori, oameni sus puși care trag sforile.

      (Citează)

  9. nashu_mare:
    Da, corect. Cafea, alcool, tutun: pușcărie.

    Nu fura curent. Dupa mintea ta, ‘saracii suferinzi’ ar trebui sa primeasca bonuri valorice pentru droguri.

      (Citează)

  10. Nu are efecte adverse…buna asta.

      (Citează)

  11. florin:
    Fake news Digi24 si Hotnews, cresc doar pedepsele pentru traficanții de droguri de mare risc – https://i.imgur.com/k8qU6Xs.jpg

    Va amintiți de accidentul lui Iorgulescu? conducea drogat.

    putea sa conduca si mort.. tot nu avem o solutionare a acestui caz… ca tot ai adus aminte de el.

    legile nu sunt pt ei :)

      (Citează)

  12. Nu cred ca se astepta nimeni la ” deschid tv si de azi e legala iarba”.
    Poate la o relaxare a acestei situatii. Sa se relaxeze treaba pt posesie, detinere sau consum propriu.

    problema generala pe care o vad cu partidul asta e ca are membri total polarizati.. tot spectriul de la stanga la dreapta.. ori progresisti ori conservatori.
    de aici se pare ca nici partidul nu are o pozitie sau nu vrea sa isi asume una. fii drq ultra conservator si asumati sau mergi pe libertanism si declara asta.

    singura lor directie pana acum a fost anti-psd. si acum par as fi asa in deriva..
    vor fi anti-pnl?

      (Citează)

    • Chiar are astfel de membri. Toți cei care nu se regăsesc în ideile PSD și PNL s-au strâns la USR, crezând că este un Mesia al politicii. Nu este. Mesia al politicii nu va apărea niciodată, ci găsești partidul de care te simți cel mai apropiat și aia e.

        (Citează)

  13. USR, dar filiala de tineret, a mai deschis subiectul droguri și în trecut: https://i.imgur.com/JXMXf37.jpg

      (Citează)

  14. Desi relaxarea ar oferi control. Nu cred că suntem nici educați nici pregătiți pentru efectele legalizării.
    Toată lumea împinge legalizarea prin scuze medicale, dar nimeni nu zice, hai să legalizăm mj în scop medicinal care e un ulei din care este extrasă componenta care dă halucinații.

    Din punctul meu de vedere cafeaua, alcoolul, țigările și drogurile ușoare ar trebui vândute doar de magazine specializate cu program special și cu un registru cu intrări cu CNP și ce ai cumpărat. Pentru control, pentru prevenție și pentru educație.

    Nu cred că suntem încă destul de maturi ca țară și societate ca să cumpărăm mj, ecstasi, heroina și altele de la colț de stradă cum e spre exemplu in Lisabona.

      (Citează)

  15. nashu_mare:
    Deci hai să consideram fiecare utilizator de droguri ca un infractor care trebuie sa facă obligatoriu pușcărie (la minim 3 ani nu se ia cu suspendare) în loc sa fie considerat un om suferind. Știind că oricum fac pușcărie, care ar fi efectul asupra lor? Ar fi mai greu sau mai ușor opriți să facă și altele?

    Ar fi buna puscaria pentru cei care comercializeaza, sau care corup minorii sa fumeze. In rest, cei care au nevoie de marijuana trebuie consiliati, sa se vada cauza nevoii de consum. Aici trebuie actionat. Restul e business.

      (Citează)

  16. varucu:
    Orice, dar ORICE (pana si apa) in excess are efecte adverse!

    Consumul de aer in exces ce daune iti produce?

      (Citează)

  17. vezi daca nu ti-ai luat casa central ca mariciu?

      (Citează)

  18. M V P: Consumul de aer in exces ce daune iti produce?

    Se numeste hiperventilatie si da poti muri daca tragi aer mult si repede, inspirand-expirand

      (Citează)

  19. De ce spui că nu are efecte adverse fără să te documentezi?

    Cea mai recent descoperită şi îngrijorătoare pentru mine este “As many as 1 in 5 newly diagnosed cases of psychosis might be linked to daily cannabis use, according to data gathered from 11 hospitals across Europe.”. Psychosis = nebunie pentru cei care nu au tangenţă cu domeniul medical.

    Dar intră măcar pe pagina de Wikipedia la cannabis / adverse effects ca să vezi mult mai multe.

      (Citează)

    • Dacă unele ţări au legalizat-o au făcut-o pe baza unor analize cost-benefit, şi nu pentru că nu are efecte adverse. La fel cum s-au gândit că prohibiţia din anii ’20 a fost o greşeală deşi alcoolul tot este toxic în orice cantitate (cum spune şi cineva mai sus). Iar analizele astea cost-benefit pot fi actualizate în respectivele ţări acum că au mai multe date şi s-ar putea chiar răzgândi.

        (Citează)

    • Și consumul de alcool zilnic în cantități mari are efecte adverse. Cam orice are. Eu nu vorbeam de treburile astea. Bănuiesc că n-a înțeles nimeni că-ți poți pune marijuana și pe pâine și tot nu are efecte adverse, nu?

        (Citează)

    • Păi asta e, că e vorba de efecte adverse la consum regulat în cantităţi normale (gen cât să-ţi provoace plăcere). De astea vorbeam eu, şi de astea e vorba şi pe Wikipedia.

        (Citează)

    • Mă refer la efectele adverse documentate şi pe pagina Wikipedia a “Cannabis (drug)”.

        (Citează)

  20. BlackSkull:
    Daca 3 beri la o petrecere e mult, atunci un cui te baga direct in coma.

    Daca-l bati bine, e posibil sa te si omoare!!!

      (Citează)

  21. La cat de buni suntem la impinsul si interpretarea limitelor, nu cred ca in Romania legalizarea ar fi o idee buna. MJ ar deveni usor un gateway pentru chestii grele si periculoase, in special pentru minori sau oameni vulnerabili (o parte intra in aia 44% analfabeti functionali).

    Din acelasi motiv nu cred ca la noi ar fi OK sa se permita consumul de alcool in mici cantitati inainte de a conduce (asa cum e voie in multe tari dezvoltate). O bere ar deveni o bere si un gat, douaberi, o bere si o tarie, etc.

      (Citează)

  22. Sunt împotriva fumatului.
    Automat, sunt împotriva canabisului.

      (Citează)

    • Ce legatura are canabisul doar cu fumatul? Poti sa-l consumi intr-o mie de feluri, fumatul este doar unul.

        (Citează)

    • Îl consumi sub formă de chec, e mai bun așa :P

      Plus că nu-i chiar același fum toxic ca la țigări, dacă nu-i vreun joint îndoit cu tutun.

        (Citează)

  23. In Arad e o problema cu consumul de soricioaica, consuma oamenii strazii si raman in stare de zombie pe strada, prin statiile de tramvai, unii devin si agresivi cand isi ies din stare….asta e grav, nu fumatul unei plante. Oamenii aia literalmente isi pierd mintile consumand otrava de soareci. Ce se face pentru ei, sau pentru siguranta celor din jur? Culmea ca daca citesc comentariile la articolele din ziare, toti stiu de la care tigan provine drogul, de ani de zile, doar Politia sta si se uita si parca nu face nimic.

      (Citează)

    • Tu ai facut sesizare la Politie? Sunt obligati sa raspunda fiecarei sesizari in termen de 30 de zile, crezi ca Politia din Arad intra pe acest blog si selecteaza cazuri?

        (Citează)

    • @florin: lasă că făcuse Corina pentru ăla de a înjunghiat două femei și nu s-a întâmplat nimic.

        (Citează)

  24. nashu_mare:
    Da, corect. Cafea, alcool, tutun: pușcărie.

    Inteligentilor voi comparati drogurile cu cafeaua si tutunul ?
    Vrei ca neurochirurgul tau sa fii fumat o tigara normala inainte de operatie sau 1 joint ?
    Vrei ca pilotul tau de avion sa bea o cafea inainte de cursa sau o linie de coca ? ( vezi exemplu cel care a hotarat sa intre cu el in munte ca era drogat si suparat )
    Vrei ca soferul de autobuz in timp ce are excursie cu copilul tau pe serpentinele de pe posada sa fii baut o cafea si o tigara normala sau rupt de niste mj ?

      (Citează)

    • Sau dacă permitem astăzi legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex și mâine vrea cineva să se căsătorească cu o broască țestoasă și alte asemenea argumente fără nici o legătură între ele?

        (Citează)

    • cosm1n: Inteligentilor voi comparati drogurile cu cafeaua si tutunul ?
      Vrei ca neurochirurgul tau sa fii fumat o tigara normala inainte de operatie sau 1 joint ?
      Vrei ca pilotul tau de avion sa bea o cafea inainte de cursa sau o linie de coca? ( vezi exemplu cel care a hotarat sa intre cu el in munte ca era drogat si suparat )
      Vrei ca soferul de autobuz in timp ce are excursie cu copilul tau pe serpentinele de pe posada sa fii baut o cafea si o tigara normala sau rupt de niste mj ?

      Vrei ca neurochirurgul tau, fumator inrait, sa nu fi fumat o tigara normala toata ziua de dinainte de operatie?
      Vrei ca neurochirurgul tau sa fi baut 3 cafele inainte de operatie?
      Vrei ca pilotul tau de avion sa nu isi fi baut cafeaua de fiecare dimineata inainte sa se suie la mansa zborului tau?
      Vrei ca soferul autocarului copilului tau sa fi baut o bere inainte de a conduce la Posada? E legala si aia.

        (Citează)

  25. varucu:
    Orice, dar ORICE (pana si apa) in excess are efecte adverse!

    Doar daca bei un butoi de 100 litri sa te vad cum reusesti si unde incape …

      (Citează)

  26. 0Minime0:
    Se poate cumpara legal heroina la colt de strada in Lisabona?
    Ai vreun link ?

    https://en.wikipedia.org/wiki/Portugal#Law_and_drug_policy

    Pot sa iti spun ca am fost abordat pe strada si nu stiam care e faza. Era vre-o 10 baieti, la 25m de 3 politisti. M-au intrebat daca vreau MJ, si nu stiam cum sa le zic: “Ba sunteti cretini! Uite politia!”. Am zis nu merci. Si replica lor a fost, dar nu vrei niste heroina ca e d’aia buna! ( banuiesc ca aveau de aia de tara :)) )
    Apoi in urmatorii 100-150m la fel, si am cautat pe net ca prea era ceva ciudat ca astia vindeau cu politia de fata pe o artera centrala gen centru vechi…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus