un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 15 decembrie 2019

15 Dec 2019  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Sperma unui om care a primit un transplant de măduvă conține doar ADN-ul donatorului. Practic, genetic nu mai face copiii săi, ci pe ai donatorului măduvei.

Nu este necesar consimțământul persoanelor pentru a instala camere video într-un bloc de apartamente. Asta în caz că aveți astfel de discuții pe la bloc și cineva zice că trebuie acordul tuturor sau alte șmecherii.

100 de meme-uri din anii 2010. Se pare că nu știam o mulțime dintre ele sau nu eram la curent cu popularitatea atinsă.

Apple a trimis noul Mac Pro în teste la trei vloggeri. În contrast cu lansarea primului iPhone, pe care l-au trimis la patru jurnaliști.

Vasele de croazieră sunt tăiate în bucăți. Pentru a fi alungite, la fel ca limuzinele foarte lungi, deoarece companiilor le este mai ușor să introducă un nou segment decât să construiască noi vapoare.

Netflix întreabă ce poți spune în timpul sexului, dar și de pe contul de brand al unei companii. Și companiile răspund.

O fată paralizată este cărată în sala de judecată. Cazul este în judecare de 4 ani, cu tot felul de amânări și proceduri. Dacă se fac 5 ani, fapta se prescrie și șoferul care a accidentat-o scapă.

50 de știri fericite sub formă de ilustrații.Poate ați văzut-o deja prin share-uri pe Facebook. Dacă nu, uitați-vă.

Doi tineri îndrăgostiți care s-au cunoscut la Auschwitz s-au revăzut după 72 de ani.

Viața lui Carlos Ghosn nu-i ușoară. De fapt, sistemul de justiție japonez nu-i deloc ușor.

Decadă bună pentru familia Kardashian. Anii 2010 au fost dominați de Kim și surorile ei.

Fața de Instagram este importantă acum. Și mulți oameni se duc și la chirurgi esteticieni pentru asta.

Băieții de la Start-up.ro fac astăzi un infinite review pe Facebook live. 12 ore de review-uri la diverse produse.

    13 comentarii

  1. Fain articolul despre Ghosn.

      (Citează)

    • aia inseamna justitie adevatata.

      cand va fi la fel in toata lumea, atunci vom avea sperante la mai bine.

      fie aparat de stat sau companie privata, actiunile de coruptie, defraudare, s-asa mai departe lovesc in toata societatea.
      daca faci porcarii, mai ales constient si/sau organizat, repercusiunile trebuie sa fie absolut dure.

        (Citează)

    • Poate ar trebui sa ne gandim si daca nu cumva actiunile pozitive ale lui Ghosn (salvarea unei companii gigante cu datorii de aprox 35 miliarde de dolari) pun in umbra furturile realizate de acesta.
      Stiu ca pare o gandire “romaneasca”, dar este chiar asa. Foarte multe companii isi bugeteaza la inceputul anului si potentialele furturi ale directorilor, sefilor de filiale, etc.

      PS: sunt de acord ca Ghosn este vinovat si ca este bine sa dai un exemplu, dar oare actionarii companiei si statul japonez nu au stiut asta pana acum?
      Sau le-a convenit sa lase lucrurile asa cum sunt, atata timp cat le salveaza compania din falimen?

        (Citează)

    • Din punctul meu de vedere furtul e furt. Nu e justificat de fapte bune.
      In cazul asta sunt mai multi factori. Ghosn probabil ca e vinovat, dar inca nu se stie sigur. Alt manager japonez se pare ca a facut o chestie similara dar a fost lasat in pace. Statul japonez poate stia sau poate nu, dar e clar ca au devenit interesati cand Ghosn a vrut sa intareasca alianta. E corelatie doar, dar exista si e plauzibila.
      Nu stiu si nu ma intereseaza daca Ghosn ajunge sau nu la inchisoare. Ce e important in schimb e efectul asupra Nissan si Renault. N-as baga mana in foc ca va fi pozitiv.

        (Citează)

  2. Nu este necesar consimțământul persoanelor pentru a instala camere video într-un bloc de apartamente. Asta în caz că aveți astfel de discuții pe la bloc și cineva zice că trebuie acordul tuturor sau alte șmecherii.

    Asta e numai buna pentru bolnavii care au avut in familie turnatori, colaboratori si sectoristi. “Siguranta”, ha ha, o baga cu “Securitatea nationala” si romanii se simt in pielea lor naturala vicioasa & marsava de comunisti innascuti.
    Nici nu ne mira, din moment ce romanii au incredere in servicii, la 30 de ani de la lovitura de stat.

      (Citează)

  3. Chiar arata bine Al. Stan in video-ul de pe net.

      (Citează)

  4. Kardashians? Ce nu citești

      (Citează)

  5. Legat de primul articol:

    Let’s be clear, this does not mean this man will be having children with his donor’s DNA, as many people seem to be thinking.

    The article says all of the DNA in his semen belongs to his donor, it does not say sperm. This man has had both high dose chemotherapy and a vasectomy, making this man’s chances of having any actual sperm in his semen almost zero. What must also be recognized is that semen contains more cells than just sperm. It seems the most common type of cells, beyond sperm cells, found in semen are white blood cells. These of course would have the donor’s DNA given that was the point of the transplant. So if the lab is collecting a normal semen sample from this man, this might actually be the expected result and not something super novel, just maybe no one had thought about it or actually tested it before.

    So does this have implication for crimes, sure. Does this mean the man is now producing donor sperm cells and will be having children with his donor’s DNA, no.

      (Citează)

  6. J:
    aia inseamna justitie adevatata.

    cand va fi la fel in toata lumea, atunci vom avea sperante la mai bine.

    fie aparat de stat sau companie privata, actiunile de coruptie, defraudare,s-asa mai departe lovesc in toata societatea.
    daca faci porcarii, mai ales constient si/sau organizat, repercusiunile trebuie sa fie absolut dure.

    Aia e justiție adevărată, unde tribunalele au 100% conviction rate? Diferența între aia și Coreea de Nord e că în Japonia au McDonald’s. A, dacă ești un socialist turbat, atunci îți inteleg raționamentul. La pârnaie cu porcii capitaliști!

      (Citează)

    • Canada are 97%, Israel 93%, se lucreaza si in alte parti sa fie mai mare :)
      lasand gluma la o parte, oamenii nevinovati condamnati exista in cei 99% cel mai probabil si e absolut inacceptabil.
      pe alta parte, din ce am inteles Japonia include si intelegerile de vinovatie in procentul lor, ceea ce celelalte state nu includ in statistica lor.

      vezi ca interpretezi eronat, eu am bagat si stat si privat. atunci n-ai ce ma acuza de socialism cand de fapt trebuia sa te limitezi la “la parnaie cu porcii!”

      altfel sper ca nu accuzi Japonia ca pune bete in roate capitalismului sau ca arde pe rug capitalisti, iar Coreaa de Nord si Japonia in aceiasi propozitie da in cap scrisului tau cu diacritice.

        (Citează)

    • Conform Wikipedia, se pare ca in Japonia nu sunt aduse in fata judecatorului decat cazurile foarte bine documentate. Daca procurorul nu este 100% convins ca poate demonstra vinovatia acuzatorului, prefera sa nu consume resursele sistemului judiciar.

      Asta este unul dintre motivele pentru care rata de condamnare este de peste 99%.

        (Citează)

  7. Daca nu exista un agent de paza care sa stea 24/24 cu ochii intr-un monitor (asa cum se intampla prin banci), camerele de supraveghere din blocuri sunt aproape degeaba. Ele nu pot preveni o talharie, o spargere sau un viol. Dupa ce fapta a fost consumata, astepti mult si bine ca politia sa rezolve cazul. De cele mai multe ori victima ramane cu paguba/trauma.

    Pentru mosii care zi de zi isi hranesc paranoia cu stirile alarmiste de la tv, camerele de supraveghere ar trebui sa le ofere securitate. In realitate ele ofera doar iluzia unei protectii si profit material firmelor care le vand.

    Pentru un spargator de locuinte care “lucreaza” la pont, o camera de supraveghere e cea mai mica problema. Cu o gluga pe cap si un fular la gura el si-a asigurat anonimitatea. Apropo, au fost descoperiti baietii aia care au furat bijuterii de un miliard de euro de la muzeul Grüne Gewölbe din Dresda? Au existat si acolo camere de supraveghere.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus