un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Sondaj: cu cine votați în primul tur (și cum mi se par sloganurile candidaților la președinție)

5 Nov 2019  ·

GÂNDURI  ·

89 comentarii

Înainte de mesajul acestui articol, fac un sondaj: cu cine veți vota în primul tur? Vreau să văd care sunt opțiunile în bula mea. Vă rog să votați mai jos și apoi discutăm și despre sloganuri:

Acum înapoi la treaba noastră.


Sistemul politic din România este la un nivel atât de scăzut încât nu avem parte nici măcar de o dezbatere între principalii candidați înainte de alegeri. De ce-ar fi Barna mai bun decât ceilalți? Cum vrea Diaconu să iasă în evidență? Cum se descurcă Dăncilă într-o astfel de discuție?

Nu știm, toți refuză înfruntările cu alți candidați. Preferă să-și spună singuri poezia pe la posturile TV prietene și în interviuri aranjate sau în reclame online, dar nu mai mult. Poate că majoritatea n-ar face față unei dezbateri, dar atunci cum sper să facă față unei situații de criză și unor discuții aprinse cu alți lideri mondiali?

Dar na, să revenim la subiectul de astăzi și să analizăm sloganurile de campanie ale principalilor candidați, că unele sunt amuzante.

Klaus Iohannis – “Pentru o România normală”

Mi se pare un slogan trist ce arată situația proastă a țării noastre: acum aspirăm la normalitate. Nu la ceva extraordinar, nu la un nivel superior, ci se sugerează că vrem să ne ridicăm de la “rău” la “normal”. La banal.

Este ca și cum am recunoaște că am făcut un pas mare înapoi, mai ales având în vedere că, în 2014, Iohannis a candidat cu sloganul “România lucrului bine făcut”. Acum nici măcar nu mai sperăm la lucruri bine făcute, ci la unele normale.

Mircea Diaconu – “Un om” și “Cu bună-credință”

Cei care-i fac campania lui Diaconu par că nu s-au hotărât foarte clar la un slogan. “Un om” pare a fi cel principal, dar am văzut prin oraș și destule bannere pe care scrie “Mircea Diaconu – cu bună credință”, plus unele cu “n-am liniște”. Diluarea mesajului nu-i niciodată bună.

Sincer să fiu, “cu bună credință” mi se pare cel mai bun slogan din această campanie. Este un termen cu multe semnificații, toate bune, n-a mai fost folosit de multă vreme, induce și ideea de om cu frica lui Dumnezeu, care va face ceea ce trebuie.

“Un om” sună stupid. Toți candidații sunt oameni. Da, știu că uneori Iohannis pare un robot, dar asta este vina consilierilor de imagine și a celor care-i fac PR-ul (sau a lipsei lor), care de-a lungul timpului ar fi trebuit să-l arate pe președinte și ca om, nu doar ca înalt demnitar. Din când în când nu strică să-l vezi îmbrăcat și casual, nu doar la costum, sau mâncând o pizza sau vizitând școala unde a fost profesor sau flocăind o mâță. L-ați văzut în astfel de ipostaze? Nu.

Dar oricum, “un om” nu transmite mare lucru despre Diaconu. Om bun? Om inteligent? Om priceput? Nu știm. Este “un om”.

Iar despre “n-am liniște”, nici nu știu ce să zic. Te deranjează vecinii? Bate-le în țeavă! Dintr-un articol destul de tendențios din Ziarul de Iași aflăm că Diaconu are pensie de 8.000 de lei per lună, 5 terenuri și 5 imobile. Unele moștenite, unul de doar 12 mp, dar tot găsești pe acolo vreo 3-4 terenuri mari și 4 case, iar ca europarlamentar a încasat peste 80.000 de euro anual, plus cheltuieli decontate. Ai fi zis că are tot ce-i nevoie pentru o bătrânețe liniștită.

Ca paranteză, pe site-ul oficial al lui Diaconu există și secțiunea “cum votează zodiile” pentru că probabil asta ne dorim și de la un președinte, să-și facă programul în funcție de horoscopul zilnic. “N-aveam șanse în fața lui Macron, săgetătorii se impun mereu în fața vărsătorilor!”

Viorica Dăncilă – “Luptăm pentru fiecare român”

Dăncilă nu are nici măcar site de campanie, cam atât de mult mizează PSD-ul pe ea. Nu sunt sigur nici care este sloganul de campanie, că într-un loc văd “luptăm pentru fiecare român”, în altul “un altfel de președinte”, “un președinte muncitor și implicat”, ba chiar și “alături de fiecare român”. E ca și cum ar face testare A/B ca să vadă soluția cea mai bună de cost per click.

Luptăm pentru fiecare român are avantajul că poate fi declinat în diverse localități. Luptă pentru fiecare ploieștean, luptăm pentru fiecare arădean șamd.

Pe de altă parte, pluralul “luptăm” în loc de “lupt” strică totul. Cine candidează, Dăncilă sau PSD-ul? Practic confirmă că este marioneta partidului, că vine la pachet cu acesta, deși teoretic președintele ar trebui să fie neutru politic, un negociator, o punte între partide. Cu “luptăm”, Dăncilă practic își anulează ideea de individualitate într-o campanie ce este fix despre individ, nu despre partid.

 

Dan Barna – “Fericiți în România”

Acesta pare a fi principalul slogan, pentru că pe diverse bannere sau corturi apar mai multe, fiind și aici o diluare masivă. Am văzut și “Un președinte care contează”, “Fără hoție ajungem departe”, “Pentru dreptul de a fi fericiți în România șamd”.

Per total, “fericiți în România” nu mi se pare un slogan rău, dar nici foarte bun. Fericiți poate părea un termen care acoperă toate aspectele și promisiunile, dar în același timp poți fi fericit și cu nimic. Sunt și proverbe în acest sens.

Parcă nu mă aștept ca președintele să-mi asigure fericirea, ci doar o țară bine pusă la punct.

Apropo, am căutat “dan barna” pe Google și articolul din Rise Project apare înaintea site-ului propriu al lui Dan Barna, cel de candidat, atât în mod normal cât și în incognito. Treaba asta putea fi corectată imediat prin AdWords, adică rulezi reclame cu keywork propriul tău nume, astfel încât site-ul tău să apară înainte altor rezultate. Că asta vrei să le arăți celor care-ți caută numele pe net: site-ul tău, programul tău, campania ta.

Theodor Paleologu – “Respect. Educație. Performanță”

Mie îmi place de Paleologu ca om, mi se pare inteligent și bine educat și mi-a făcut plăcere să-l ascult de câte ori am avut ocazia, indiferent despre ce ar fi vorbit.

Sloganul de campanie nu-mi place, că pare făcut pe ideea de a zice câte un pic despre orice. Lipsește și obiectul acțiunii, ca să zic așa. Respect… pentru cine? Paleologu va fi un președinte respectat? Paleologu va respecta instituția președintelui? Paleologu va aduce românilor respectul cuvenit?

La fel și cu celelalte două cuvinte: mi se par impersonale, plus că nu prea au legătură cu președinția și puterile prezidențiale. Mi se pare un slogan mai bun pentru o campanie pentru primărie sau alt post cu puteri executive serioase. În plus, este fotografiat pentru aceste bannere dintr-un unghi foarte atipic pentru campanii electorale. Zici că vrea să-mi prezinte noua colecție H&M sau noul parfum Old Spice.

Restul nu contează.

  89 comentarii

 1. Barna

    (Citează)

  • “Fără penali !”
   sau ….e doar pentru alții!?!

     (Citează)

  • Poll-ul asta are relevanta ZERO barat. E de ajuns sa dai clear cache sau sa stergi cookie-urile si poti vota la nesfarsit pe cine doresti. Am dus-o pe Dancila la 7%.

   Iar Barna nu prinde turul doi.

     (Citează)

  • gigi:
   Poll-ul asta are relevanta ZERO barat. E de ajuns sa dai clear cache sau sa stergi cookie-urile si poti vota la nesfarsit pe cine doresti.Am dus-o pe Dancila la 7%.

   Iar Barna nu prinde turul doi.

   Mulțumesc!

   De asemenea, bine ai venit pe Internet.

     (Citează)

  • Data viitoare poate gasesti un poll care salveaza IP-ul.

     (Citează)

 2. Fix pe ăla care nu contează.

  Încă 5 ani cu Werner e horror.
  Diaconu e un „Oprescu Reloaded”.
  Viorica e la controlul sfatnicilor și celor din grupul lui Iulian Vlad (relațiile sino-române).
  Theodor Toader Paleologu, dacă n-a mințit Bogdan Iacob, a băgat crevetele în târtița unei nepoate al unui general și familie de securiști.

  Dar mai simplu (și corect în același timp) e corect să spunem că serviciile și-au vârât candidații prezenți și în spiritul democrației putiniste, ne alegem marioneta controlată de ei.

  Mizerie mârșavă totală.

    (Citează)

  • *Barna e un penal. Eject.
   Cum morții mă-tii să-ți bați joc în halul ăla de oameni, salariile & pensiile lor, iar pe urmă s-o dai în bâjbâieli că e lu sor-tii, că tu ești consultant, că bla-bla? Neofesenist.

     (Citează)

  • Penal înseamnă urmărit sau condamnat penal, nu cred că-i cazul. E important să folosești termenii corecți, mai ales dacă vrei să lași impresia că ai înțeles bine și chestiunile de care-l acuză Rise Project.

   Din experiența mea cu fondurile europene, n-am văzut nimic suspect acolo. Doar oamenii care au impresia că UE îți dă bani și nu-i pasă ce faci cu ei au impresia că proiectele se desfășoară altfel.

     (Citează)

  • nwradu:
   Penal înseamnă urmărit sau condamnat penal, nu cred că-i cazul.
   [/quote]

   Nu, greșești.
   Penal e atunci când ești certat cu legea.

   Ex. recent: Dragnea a fost un penal și înainte să fie băgat în pușcărie.

   nwradu:
   Din experiența mea cu fondurile europene, n-am văzut nimic suspect acolo. Doar oamenii care au impresia că UE îți dă bani și nu-i pasă ce faci cu ei au impresia că proiectele se desfășoară altfel.

   Ok

   https://economie101.ro/nasoala-chestie-ancheta-rise-despre-barna/
   https://economie101.ro/despre-taxele-neplatite-firma-surorii-barna/

     (Citează)

  • Certat cu legea? Adică urmărit sau deja condamnat penal?

     (Citează)

  • Bine Radu… Dar să știi, dacă spui că-l votezi pe Barna, faci autodeclarație că votezi un penal.

     (Citează)

  • Dim: Penal e atunci când ești certat cu legea.

   Ex. recent: Dragnea a fost un penal și înainte să fie băgat în pușcărie.

   Domnu postac, Dragnea a fost condamnat penal si inainte sa fie bagat in puscarie. Avea o condamnare la 2 ani de puscarie dar cu suspendare. Era un infractor dovedit. Singurul motiv pentru care nu era in puscarie era ca fusese prima lui infractiune si judecatorii au avut mila si au presupus ca nu va mai face. S-au inselat. A fost ulterior bagat in puscarie pentru ca a fost recidivat. A mai comis o a doua infractiune. Dragnea nu este numai un “penal”, este un infractor redivist.

     (Citează)

  • *RECIDIVIST

     (Citează)

  • Iar Barna al vostru e un penal, ca Dragnea, ca Năstase, ca Voiculescu, ca…

   Penal ești când ești certat cu legea, punct.

   Restul sunt aberații și interpretări la liber fiindcă nu vă convine să acceptați realitatea că susțineți/votați un penal.

   Dar atât măcar: nu mai căutați scuze și conjuncturi că „nu e penal”.

   Ba de, e penal.

     (Citează)

  • Nu, penal e cand esti condamnat penal. Fie ca esti pesedist, penelist sau userist. Pentru simplul motiv ca esti considerat nevinovat pana la proba contrarie.

     (Citează)

  • Ar fi fost o chestie de morala daca respectivul politician ar fi fost macar “urmarit penal”. Nu este cazul aici.

     (Citează)

  • dragnea era infractor inca inainte de a intra la locul lui, avand deja una bucata condamnare definitiva cu suspendare!
   in plus, dosarele grele cu dragnea abia au intrat in lucru, daca erau spre finalizare, era improbabila intoarcerea lui dragnea din permisie.

     (Citează)

 3. Sondajul e irelevant, majoritatea cititorilor tai fac parte dintr-un anumit mediu, din cauza asta iese Barna pe primul loc. Realitatea e ca nu corporatistii si cei cu un dram de IQ sunt majoritari, ci cei ca nea Gheorghe din Poplaca, care vor vota cu PSD-ul din inertie. Iohannis va castiga al doilea mandat, toata lumea stie asta, de asta nici nu s-a agitat prea mult. E cea mai insipida campanie prezidentiala pana acum. Ma intreb daca in turul 2 va fi organizata vreo dezbatere.

    (Citează)

  • Aia din Poplaca voteaza toti cu Romi, ca e fiu de-al satului. :)))))

     (Citează)

  • Deea: ondajul e irelevant, majoritatea cititorilor tai fac parte dintr-un anumit mediu

   Nu e irelevant, vreau să aflu din ce mediu fac parte. Că pentru sondajul la nivelul întregii populații, mai avem vreo 5 zile și-l aflăm.

     (Citează)

  • La Poplaca se va vota si cu Iohannis bine mersi. Au penelistii destui primari si retele care sa scoata lumea la vot, fie ca e vorba de Calarasi sau de judete de prin Transilvania. De altfel, s-a vazut la europarlamentare, au luat voturi in special in orase mici.

     (Citează)

 4. Cumpanasu de ce nu apare?

  Nu ca l-as vota eu, dar din ce ai mentionat tu o sa votez cu singurul candidat de dreapta (Iohannis), pentru inca 5 ani de liniste. Pompierul atomic e praf, dar si mai praf sunt socialistii de Romulus ‘Romi’ Diaconu, Veorica cea blonda Dancila sau No name Barney.

    (Citează)

 5. Ramona Ioana e campioana!

    (Citează)

 6. Daca la Europarlamentare m-a invadat pesedeul pe youtube, de data asta nu am vazut nicio reclama cu veorica. Ori nu sunt in target, ori au schimbat strategia.

    (Citează)

 7. Aprox. 10% din votantii la acest poll sunt masa de manevra. Acum, in trecut si in viitor. E uimitor cat de usor pot fi prostiti unii oameni si deraiati de la convingerile proprii, prin adaugarea unor pioni utili in joc; ma refer bineinteles la Paleologu si la Diaconu.

  Inainte de a vota pe oricare din astia doi, oamenii trebuie sa-si aminteasca pe cine reprezinta astia. Fac eu un scurt rezumat, pt fiecare:
  1. Paleologu -> reprezentant al lui Basescu si al sereiului, scop singular: sa traga voturi de la Barna, cu scopul de a-l propulsa pe Iohannis la inca un mandat de vacanta.
  2. Diaconu -> reprezentant al lui Ponta si al lui Tariceanu, cu multiple scopuri: sa traga voturi de la toata lumea, sa-i arate PSD-ului ca Ponta e suficient de puternic cat sa preia din nou partidul. Mai are rost sa amintesc ca Ponta&Tariceanu sunt ultimele gunoaie umblatoare din tara asta?

  Am respect pt cei consecventi, care nu se lasa prostiti de noile figuri de candidati si voteaza ceea ce stiu ei ca e bine. Dar e absolut strigator la cer cat de usor pot fi oamenii prostiti cu acesti candidati-marioneta.

    (Citează)

  • Si Barna pe cine crezi ca reprezinta? Pe tine sau pe mine? Ma faci sa rad.

     (Citează)

  • gigi:
   Si Barna pe cine crezi ca reprezinta? Pe tine sau pe mine? Ma faci sa rad.

   Prietene, uite care-i treaba, vad ca esti deja “bine-informat”, probabil ai citit tot internetul si stii tu tot – glumesc, bineinteles. Si daca stii deja tot, la ce ma mai intrebi? Stai linistit, ca nu sta nimeni sa-si oboseasca gura sa ii convinga pe astia ca tine. Voteaza tu pe cine te reprezinta si mai degraba mananca rahatul ala, in loc sa-l arunci in oamenii de bine.

     (Citează)

  • Boss dacă cineva are alta părere decât tine nu înseamă ca e masa de manevra.

   Învață să accepți ca exista oameni și cu alte păreri, bune sau rele nu contează.

     (Citează)

 8. Foarte slaba campania asta electorala, dezbateri 0, pe Iohannis nici nu l-am vazut sa faca campanie, fiind sigur de castigarea alegerilor. Parca vad ca nici inainte de turul 2 nu va participa la dezbateri.

  La iesire din Alba spre Sebes e mai tot timpul coada, stai 15-20 de minute sa iesi din oras. Iar acolo pe undeva e poza aia cu Barna si cu sloganul lui “fericiti in Romania”. Ironie fina

    (Citează)

 9. Primele doua pozitii ocupate de unul care a facut frauda cu fonduri auropene si celalalt care a facut frauda cu imobiliare. Romanii isi merita soarta pe deplin.

    (Citează)

  • Pesedist fiind, minti ca la aproape fiecare comentariu pe blogul asta.

     (Citează)

  • In curand cred ca nu o sa mai fie nevoie ca sa te bag in seama ca te-ai facut de prea multe ori de ras. Cate lume care acceseaza internetul crezi ca nu a auzit nimic de casele lui Iohannis si de banii lui Barna?

   Giani Mucea:
   Pesedist fiind, minti ca la aproape fiecare comentariu pe blogul asta.

     (Citează)

  • Corect, la inamicii politici e suficient sa auda lumea ca sa fie frauda, iar la aia din tabara ta condamnarea penala e de fapt abuz al justitiei pentru ca ei sunt nevinovati.
   Pesedist mizerabil.

     (Citează)

  • Ma deranjeaza doar cuvantul “Pesedist”.

   P.S. acum pe antena3 sunt aratate documente noi de la rise project. Barna a promis ca vine si el cu dovezi, dar se pare ca a mintit. Ce surpriza!

     (Citează)

 10. La Diaconu, treaba cu “Un Om” vine de la “Alianta pentru Un Om”, facuta intre ALDE si ProRomania, alianta care il sustine pe Diaconu (el altfel fiind independent… :) ).

  “Iohannis pare un robot, dar asta este vina consilierilor de imagine și a celor care-i fac PR-u” <= eu zic ca nu e asa. Presedintele e stapan pe functie si pe modul in care si-o exercita. Se poate consulta si inspira de la ai sai consultanti, dar in final el ia decizia daca iese sau nu in public sau pe sticla, daca e energic sau nu. Si ma tem ca problema e fix acolo, la dl Iohannis, nu la consilieri. Si probabil ca vom mai vedea acelasi film inca 5 ani.

  O sa votez Dan Barna. Este adevarata suspiciunea de frauda, DNA are dosarul in rem, sper ca daca e pus sub acuzare sa aiba decenta sa se retraga. Pana atunci, insa, este candidatul cu cel mai credibil si realist discurs dintre toti candidatii.

    (Citează)

 11. BogdanM: O sa votez Dan Barna.

  Și eu. Sper să ajungă în turul doi și să-i dea lui Iohannis ceva de gândit.

    (Citează)

  • Si eu voi vota cu Barna in turul intai. Pe langa blatul din ce in ce mai evident PNL-PSD e valabil si motivul scris de tine

     (Citează)

 12. Toti cei care voteaza cu Dan Barna sunt niste prosti, indubitabil si irevocabil.

  Dan Barna este un gunoi nerecunoscator care nu a fost in stare sa il sustina imediat si direct pe Nicusor Dan, omul caruia ii datoreaza tot ce are acum politic.

  Povestile cu contractele cu UE si delapidarile, povestile cu nevasta’sa platita de Petrom sau cine o platea chiar nu conteaza.

  Caracterul de c* este aratat imediat de lipsa lui de sustinere pentru Nicusor Dan. Si asta pentru ca il tine in brate pe impotentul alalalt de Dacian Ciolos, marea unire cu PLUS fiind o mezalianta. Plus sunt niste gunoaie care vor paritate in deciziile “aliantei” cand ei nu au nici un sfert din sustinerea pe care o are USR.

    (Citează)

  • Marius M:
   Primele doua pozitii ocupate de unul care a facut frauda cu fonduri auropene si celalalt care a facut frauda cu imobiliare. Romanii isi merita soarta pe deplin.

   Firma se consultanta – ofera consultanta in atragerea de fonduri europene, pentru alte firme.
   Prostii – frauda cu fonduri europene =>Prostii nu stiu ce inseamna o firma de consultanta.

   Ca votant si troll psd-ist, aprob comentariul lui gaelex.

     (Citează)

  • As vrea sa ne spuna si noua astia care sunt anti-Barna (nu ca nu voteaza Barna, ci se declara anti) cu cine voteaza. Ca sa intelegem si noi cu cine avem de-a face :D

     (Citează)

  • Sunt niste acuzatii serioase acolo la care Barna a dat un raspuns pentru idioti (vad ca pe tine te-a convins) “e ca si cum ai fi suparat pe Hagi ca nu a marcat de fiecare data”. Nu a negat nici faptul ca si-a angajat apropiatii. Mai nou s-a aflat ca s-a facut ilegal clasarea dosarului lui Barna.

   P.S. da si tu dovada de putin creieras, eu nu am sustinut niciodata PSD si nu sunt deloc fan Viorica.

   Geo P.: Ca votant si troll psd-ist, aprob comentariul lui gaelex.

     (Citează)

  • Johannis, desigur. E vreo alta optiune mai putin proasta?! De fapt si daca ar fi, nu mi-as da votul in alta parte, ca sa nu le fragmentez si sa risc sa ajunga Dancila in turul 2.

   Masina de vot PSD este foarte bine unsa si poate produce surprize, mai ales cu publicul rural, pensionarii si bugetarii. Nu trebuie sa le lasam nici o sansa.

     (Citează)

  • Marius M: . Nu a negat nici faptul ca si-a angajat apropiatii. Mai nou s-a aflat ca s-a facut ilegal clasarea dosarului lui Barna.

   Nu a negat nici ca a trecut vreodata strada pe rosu. De ce ar trebui sa nege? Ce legatura au cuvintele tale cu campania sau cu orice altceva? Amesteci cuvinte doar ca sa bagi in aceeasi fraza numele unui candidat cu chestii care in anumite situatii ar putea fi ilegale.

   In firma lui, in care putea decide pe cine angajeaza, si-o fi angajat sau nu apropiati. In alte firme, cum sa angajeze el pe cineva? Firma lui este (era) insa cea de consultanta. In firma ta, poti angaja pe cine vrei.

     (Citează)

 13. Care nu voteaza cu Barna, ma-sa-i proasta.

  Suntem la primul partid facut de clasa de mijloc si avem sansa sa expediem PSD in prapastie cu un sut bine tinitit.

  Daca nu o facem,
  si votam Paleologu care nu a luat parte la lupta
  sau alt pulifric bagat in fata de altii,
  suntem prea prosti pentru lumea asta.

    (Citează)

  • rar sunt de acord cu mac gregor, dar asta e una din situatiile alea.
   cred ca tre’ sa fii debil mintal ca sa nu votezi cu Barna macar in primul tur.

   simplul fapt ca ar ajunge Barna in turul 2 ar fi un sut in cur glorios pentru PSD, sut pe care-l merita cu prisosinta.

     (Citează)

  • mac gregor:
   Care nu voteaza cu Barna, ma-sa-i proasta.

   Suntem la primul partid facut de clasa de mijloc si avem sansa sa expediem PSD in prapastie cu un sut bine tinitit.

   rar sunt de acord cu mac gregor, dar asta e una din situatiile alea.
   cred ca tre’ sa fii debil mintal ca sa nu votezi cu Barna macar in primul tur.

   simplul fapt ca ar ajunge Barna in turul 2 ar fi un sut in cur glorios pentru PSD, sut pe care-l merita cu prisosinta.

     (Citează)

  • Eu nu sunt de acord cu mac gregor in cazul asta. Ma-sa poate voteaza cu Barna.
   Dar da, PSD nu trebuie sa intre in turul 2. Si Johannis ar cam trebui sa iasa la pensie.

     (Citează)

  • pai hotaraste-te Giani.

   Ori preferi ca PSD sa ajunga in turul 2, ori votezi Barna.

   DIstrugerea PSD nu mai e doar o fantezie, un vis indepartat. Acum tine de lumea reala.

   Si cere decizii din lumea reala. Realpolitik, cum ar fi zis Bismarck.

     (Citează)

  • M-am hotarat deja, credeam ca e evident ca votez cu Barna.

     (Citează)

 14. Marius M:
  Sunt niste acuzatii serioase acolo la care Barna a dat un raspuns pentru idioti (vad ca pe tine te-a convins) “e ca si cum ai fi suparat pe Hagi ca nu a marcat de fiecare data”. Nu a negat nici faptul ca si-a angajat apropiatii. Mai nou s-a aflat ca s-a facut ilegal clasarea dosarului lui Barna.

  P.S. da si tu dovada de putin creieras, eu nu am sustinut niciodata PSD si nu sunt deloc fan Viorica.

  Din moment ce chiar tu zici:

  ” Povestile cu contractele cu UE si delapidarile, povestile cu nevasta’sa platita de Petrom sau cine o platea chiar nu conteaza” , de ce le dai ca adevăruri.
  Se pare ca iti este destul de greu sa faci diferenta intre “povesti” si adevaruri.

  Tocmai din cauza aia , ca troll psd-ist iti aprob comentariul.

    (Citează)

 15. Marius M:
  Sunt niste acuzatii serioase acolo la care Barna a dat un raspuns pentru idioti (vad ca pe tine te-a convins) “e ca si cum ai fi suparat pe Hagi ca nu a marcat de fiecare data”. Nu a negat nici faptul ca si-a angajat apropiatii. Mai nou s-a aflat ca s-a facut ilegal clasarea dosarului lui Barna.

  P.S. da si tu dovada de putin creieras, eu nu am sustinut niciodata PSD si nu sunt deloc fan Viorica.

  Din moment ce chiar tu zici:

  ” Povestile cu contractele cu UE si delapidarile, povestile cu nevasta’sa platita de Petrom sau cine o platea chiar nu conteaza” , de ce le dai ca adevăruri.
  Se pare ca iti este destul de greu sa faci diferenta intre “povesti” si adevaruri.

  Faci un trolling badaran si la vedere .

    (Citează)

  • Barna are o problema in plus si pentru ca dosarul i-a fost inchis ilegal (probabil in mintea ta a fost doar o greseala a procurorului). Daca te mai uitai si pe la alte posturi inafara de cele de propaganda mai aflai si cum a intrat Barna in politica, ce contracte de milioane de euro a avut cu statul, etc. La Antena 3 nu mai calca dupa ce i s-au pus astfel de intrebari, pentru ca nu putea nega, dar nici ce raspunde.

     (Citează)

 16. Lipsa de dezbatere i se datoreaza strict lui Iohannis. O dezbatere reala trebuie sa fie intr-un cadru oficial, mare. Nu poate fi la B1 in studio, la o masuta, spre exemplu, intre Barna si Paleologu, ca nu se uita nimeni. Nu exista interes pentru asa ceva in afara sustinatorilor celor doi. Ar fi fix acelasi lucru ca acum, cu diversi rostogolind si “spinnuind” fraze. Ca sa atraga audienta neinregimentata politic, o astfel de dezbatere trebuie sa aiba prezenta omului care ocupa in acest moment aceasta functie.

  Dar, de altfel, Iohannis nu a acordat pana acum, de la investire, niciun interviu pe nicaieri. A tinut doar discursuri.

    (Citează)

 17. Barna

    (Citează)

 18. Marius M: eu nu am sustinut niciodata PSD si nu sunt deloc fan Viorica.

  E greu sa iti repeti singur in minte non-stop “ALDE nu e PSD, ALDE nu e PSD, ALDE nu e PSD, ALDE nu e PSD, ALDE nu e PSD, ALDE nu e PSD, ALDE nu e PSD, ALDE nu e PSD, ALDE nu e PSD”? Ma gandesc ca iti ocupa ceva din timpul de procesare, ca altfel nu se explica. Sau, dupa ceva timp, ajungi sa te convingi singur de acest lucru?

    (Citează)

  • alde e tariceanu, enough said.
   daca nu stii cine e tariceanu, atunci stfu. psd e copil mic pe langa el.

     (Citează)

  • Mai rau sau mai putin rau, e de fapt aceeasi mocirla, aceeasi increngatura de interese. Ca unii sunt mai abili si altii mai din topor nu are importanta, actioneaza concentrat.

     (Citează)

 19. Marius M:
  Barna are o problema in plus si pentru ca dosarul i-a fost inchis ilegal (probabil in mintea ta a fost doar o greseala a procurorului). Daca te mai uitai si pe la alte posturi inafara de cele de propaganda mai aflai si cum a intrat Barna in politica, ce contracte de milioane de euro a avut cu statul, etc. La Antena 3 nu mai calca dupa ce i s-au pus astfel de intrebari, pentru ca nu putea nega, dar nici ce raspunde.

  “Dosarul i-a fost inchis ilegal”, de cine si de ce? A raspuns procurorul pentru asta?
  Este tot una din categoria “Povesti, dar adevarate, cu Marius M”.
  E adevarat ca ai citit tu ,nu?
  Eu zica ca nu e adevarat, fiindca esti un troll PsD-ist ,ca mine, de altfel.

    (Citează)

  • Mergi ma si spune-le ca sa inchida iar dosarul, ca asta e motivul pentru care a fost redeschis. Sti tu ca a fost clasat corect, e suficient.

     (Citează)

  • DNA a spus ca nu exista niciun dosar in care Dan Barna sa fie inculpat sau suspect. Ce dosar i-a fost inchis, ce dosar i-a fost redeschis?

     (Citează)

 20. Marius M:

  P.S. da si tu dovada de putin creieras, eu nu am sustinut niciodata PSD si nu sunt deloc fan Viorica.

  Si marmota…

    (Citează)

 21. Marius M:
  Mergi ma si spune-le ca sa inchida iar dosarul, ca asta e motivul pentru care a fost redeschis. Sti tu ca a fost clasat corect, e suficient.

  Pai eu nu stiu “adevaruri” , dar ca si votant PSD-ist, sunt de acord cu tine.

    (Citează)

  • Nu stii mai nimic, dar iti dai cu parerea. Mai foloseste si tu Google inainte ca sa comentezi. Acum ca nu intotdeuna gasesti ceea ce iti place tie ca sa crezi e partea a doua. Fa solicitare la google ca rezultatele sa ti le ofere doar pe pe hotnews si ziare com, vei fi maxim de fericit.

     (Citează)

 22. Marius M:
  Nu stii mai nimic, dar iti dai cu parerea. Mai foloseste si tu Google inainte ca sa comentezi. Acum ca nu intotdeuna gasesti ceea ce iti place tie ca sa crezi e partea a doua. Fa solicitare la google ca rezultatele sa ti le ofere doar pe pe hotnews si ziare com, vei fi maxim de fericit.

  Ia sa vedem ce gasim pe google:

  “Procurorul-şef interimar al DNA, Călin Nistor, a declarat miercuri că liderul USR, Dan Barna, nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar instrumentat de procurorii anticorupţie.”

    (Citează)

  • Nu te chinui.
   El stie “adevarul” lui.
   Probabil ca are citatele in fata si apasa ,la fel ca un babuin, pe un buton si ii ofera raspunsul.
   Dar, ca votant PSD, eu sunt de acord cu tot ce spune, pe surse.

     (Citează)

  • Pune si data ca sa fi corect pana la capat
   “dosarul penal care-l priveşte pe Dan Barna, redeschis de DNA pe 28 octombrie 2019, a fost clasat nelegal de DNA Alba, pe săvârşirea infracţiunilor de săvârşire sau prezentare cu rea credinţă a documentelor, ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.”

     (Citează)

  • Ce inseamna “a fost clasat nelegal”? Cine a facut afirmatia asta si in ce context?
   Desi nu stiu ce asteptari am de la un pesedist.

     (Citează)

  • Ah, deci la nivelul asta discutam, cu citate preluate de la Mihai Gadea. Pai normal ca e penal Barna, ca a zis domnu Gadea asa, n-are rost sa mai gandim si noi, ca oricum n-avem cu ce.

     (Citează)

 23. nashu_mare:
  Ar fi fost o chestie de morala daca respectivul politician ar fi fost macar “urmarit penal”. Nu este cazul aici.

  Dim e postac d-ala cu spume la gura, lasa-l ca n-ai cu cine.

    (Citează)

 24. Gaelex:
  Toti cei care voteaza cu Dan Barna sunt niste prosti, indubitabil si irevocabil.

  Dan Barna este un gunoi nerecunoscator care nu a fost in stare sa il sustina imediat si direct pe Nicusor Dan, omul caruia ii datoreaza tot ce are acum politic.

  Povestile cu contractele cu UE si delapidarile, povestile cu nevasta’sa platita de Petrom sau cine o platea chiar nu conteaza.

  Caracterul de c* este aratat imediat de lipsa lui de sustinere pentru Nicusor Dan. Si asta pentru ca il tine in brate pe impotentul alalalt de Dacian Ciolos, marea unire cu PLUS fiind o mezalianta. Plus sunt niste gunoaie care vor paritate in deciziile “aliantei” cand ei nu au nici un sfert din sustinerea pe care o are USR.

  Caracter de căcat are și idolul tău, dulapul săsesc fără creier. S-a cocoțat la cel mai bun job posibil (veșnic în concediu) datorită unora pe care acum îi condamnă. Pentru mine e mai josnic decît Dancilă.

    (Citează)

 25. Nu te chinui.
  El stie “adevarul” lui.
  Probabil ca are citatele in fata si apasa ,la fel ca un babuin, pe un buton si ii ofera raspunsul.
  Imediat iti ofera niste surse moscovite, de pe google, daca ii ceri.
  Sunt obligat sa fiu de acord cu el, fiindca si eu sunt o drona PSD-ista.

    (Citează)

 26. Marius M:
  Pune si data ca sa fi corect pana la capat
  “dosarul penal care-l priveşte pe Dan Barna, redeschis de DNA pe 28 octombrie 2019, a fost clasat nelegal de DNA Alba, pe săvârşirea infracţiunilor de săvârşire sau prezentare cu rea credinţă a documentelor, ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.”

  Uite cu data acum ce mai zici ?

  https://www.agerpres.ro/justitie/2019/10/30/calin-nistor-barna-nu-are-calitate-de-suspect-sau-inculpat-in-vreun-dosar-al-dna–393973

    (Citează)

  • Vai de capul vostru. Dosarul este redeschis, in cate dosare ati vazut voi ca sunt suspecti din faza initial??? Integrarea din martor in suspect se schimba dupa ce Barna va finchemat la audieri si va da o declaratie ca martor.

     (Citează)

 27. Marius M:
  Vai de capul vostru. Dosarul este redeschis, in cate dosare ati vazut voi ca sunt suspecti din faza initial??? Integrarea din martor in suspect se schimba dupa ce Barna va finchemat la audieri si va da o declaratie ca martor.

  Pai bine ma inteligentul si atunci de ce spui ca Barna are dosar penal sau ca dosarul penal il priveste pe Dan Barna?

    (Citează)

  • E dosarul lui. Faptele cercetat sunt ale lui. Dupa audierea martorilor va fi incadrat ca suspect. Cat de curand Barna va primi o citatie pentru ca Iohannis pare ca i-o frige bine de tot. Cum a spus Rares Bogdan? “Domnul Barna e din Sibiu și îl cunoaște foarte bine pe domnul Iohannis și știe că el uită greu. E o persoană care prinde extrem de repede și uită extrem de greu”

     (Citează)

 28. J’ai des oiseaux..
  Tu as des oiseaux..
  Il a..

  N-ai cu cine (vota).. niste țărani..

  Mie mi-ar placea sa iasa unu’ cu umor.. sa (ne) râdem împreună cand ne ducem la fund pe criza ce va veni..

  Se pare ca numai @$@#$%^ (mai) are..

    (Citează)

 29. Păi și de Cumpănașu de ce n-ai scris bre’? Ăla e idolu’ meu.

    (Citează)

 30. nwradu:
  Ce fel de păsări ai?

  https://m.youtube.com/watch?v=uRNuBNL-f8Q

  …dulcea pasare a dispretului față de actuala clasă politică..

    (Citează)

 31. Marius M:
  E dosarul lui. Faptele cercetat sunt ale lui. Dupa audierea martorilor va fi incadrat ca suspect. Cat de curand Barna va primi o citatie pentru ca Iohannis pare ca i-o frige bine de tot. Cum a spus Rares Bogdan? “Domnul Barna e din Sibiu și îl cunoaște foarte bine pe domnul Iohannis și știe că el uită greu. E o persoană care prinde extrem de repede și uită extrem de greu”

  Am inteles, este dosarul lui pe persoana fizica ca asa zice Marius M.

    (Citează)

  • E dosarul lui tata pe fondurile solicitate de firma lui Barna. E bine acum?

   Ciprian: Am inteles, este dosarul lui pe persoana fizica ca asa zice Marius M.

     (Citează)

 32. nu este corect. cum o pot vota pa ramona ioana?…cea care crede că pământul este plat.

    (Citează)

 33. on topic: votez Barna. Cine voteaza Iohannis e fie masochist, fie lenes si de vacante iubitor, regasindu-se in modelul iohanniscian. Pro Barna: a trecut de filtrul celor din USR, a caror dorinta sa instituie meritocratia ca principala calitate in detinerea functilor publice e bine-cunoscuta. Nu e vina lor ca multi dintre cei buni pe domeniile lor profesionale aleg sa nu se implice in politica, asa ca lucreaza cu ce au la indemana. Totusi, USR sta infinit mai bine la capitolul acesta decat restul partidelor din Ro. Legat de fucntia prezidentiala, atitudinea USR e pro UE si pro NATO, atitudine progresista legata de temele mari, fara inluente CPF (aripa Sighiartau sau Ben Oni Ardelean din PNL sau AD la Paleologu). Daca mai pun si atacurile USL la Barn, sa nu deranjeze paralelismul statal transpartinic, optiunea mea e si mai hotarata. Off topic: pe browser Opera nu vedeam sondajul

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus