un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Câteva articole interesante de citit astăzi – 10 noiembrie 2019

10 Nov 2019  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Urmăriți live alegerile pe prezenta.bec.roși pe rezultatevot.ro

Review-uri de zacuscă din comerț. Serios, un proiect excelent de la Sergiu Vasile. Și Bunescu a scris despre o zacuscă bună, posibil ajvar.

CDC-ul crede că o substanță ce conține vitamina E este vinovată pentru bolile cauzate de țigările electronice. Așa o fi.

Despre activitatea pe Twitter a președintelui Trump. NY Times are un articol foarte mișto despre cele 11.000 de tweeturi trimise în ultimii 3 ani, cum le scrie, la ce ore, ce zic cei din jur despre asta șamd.

O analiză a CIA despre Nicolae Ceaușescu. Mai exact, ce credea CIA-ul că s-ar întâmpla dacă Ceaușescu ar fi îndepărtat în 1983.

Un bărbat din Costuleni, Iași, a otrăvit fântâna publică. Spera ca astfel să-i moară soția, dar uitase că mai beau și alte 7 familii de acolo.

Ultima casă proiectată de Frank Lloyd Wright s-a vândut cu 1,67 milioane de dolari. FLW a proiectat și clădirea Guggenheim și alte clădiri emblematice din lume. Cred că am pus în alt articol linkul acesta, dar a avut o viață tumultuoasă, inclusiv una în care nevasta și copiii acesteia au fost uciși de un angajat nemulțumit care, după o petrecere, a dat foc casei.

Premiile pentru cea mai bună spălătorie de rufe din Japonia. Ei fac astfel de întreceri.

New York implementează un sistem ciudat de votare. Zici că e admiterea în liceu de la noi.

Sud coreeni participă la simulări de înmormântări. Își dau seama astfel, stând vreo 10 minute în sicriu și cu oameni îmbrăcați de doliu în jurul lor, de lucrurile care contează în viață.

Campania ce prezenta Vilnius ca fiind punctul G al Europei a avut succes.

Un Marlboro Man a murit la 90 de ani. Sigur, nu a fumat deloc, deși a jucat în reclame.

30 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Dacă ajungeți în Berlin, mergeți la expoziția gratuită de lângă Checkpoint Charlie ca să vedeți cum arăta zona de trecere, să citiți poveștile unor oameni care au reușit să treacă zidul (cineva a tăiat o mașină ca să încapă pe sub bariere) și ale unora care n-au reușit și au fost omorâți sau torturați pentru asta. E mișto locul, acum cu turiști, selfie-uri, KFC și tot ce-i acolo. Arată cât de bună este pacea când compari cu aspectul de acum 30 de ani.

Mai important: au fost inventate lămâile fără semințe.

  11 comentarii

 1. Astept cu interes pepenii fara seminte.

  Si nu, nu ma refer la ce este acum “pe piata” doar cu seminte albe.

    (Citează)

 2. Semintele de pepene verde sunt chiar sanatoase si se recomanda sa se consume.

  Zau? pentru ce anume sunt bune?

    (Citează)

 3. Nu este ciudat sistemul de vot din articol. E un sistem destul de drept care asigura reprezentare mai buna.
  Cgp grey a facut doua videouri despre destul de bune https://youtu.be/l8XOZJkozfI

    (Citează)

  • Mi se pare genial sistemul de vot. E similar cu votul ‘pe liste’ de la noi doar ca redistribuirea voturilor celor ce nu intra nu se mai face catre cei puternici si catre cei doriti de votantii respectivi.

     (Citează)

 4. Ajvarul mi se pare necomestibil. Am luat din Lidl ajvar adus din Croatia sau Serbia, nu mai retin exact, si nu se putea manca.

    (Citează)

 5. IonP: Zau? pentru ce anume sunt bune?

  Sunt o gramada de articole pe net care spun ca reprezinta un beneficiu uriaş pentru sănătate, iar poveştile legate de „apendicita de la sâmburii de pepene’ sau problemele legate de digestie sunt un mit de pe vremea bunicii, fără bază reală.

    (Citează)

 6. Vilnius e un oraș comunist, cea mai ieftină dintre capitalele tarilor baltice. Am fost în toate, Tallinn e cel mai frumos și mai scump, Riga e ok, iar Vilnius este un București mai la frig.

    (Citează)

 7. Cred ca titlul asta ar trebui reformulat: “Un bărbat din Costuleni, Iași, a otrăvit fântâna publică. Spera ca astfel să-i moară soția, dar uitase că mai beau și alte 7 familii de acolo. “.

  Nu stiu care-i treaba acolo dar toti sunt nevinovati pana la proba contrarie. Si articolul de la ProTV este la fel scris: omul respectiv este deja acuzat fara a fi vreo dovada impotriva lui. Vrei o tara ca afara si jurnalisti mai buni dar totusi procedezi ca ei ?

    (Citează)

 8. IonP: Zau? pentru ce anume sunt bune?

  Pentru mancat.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus